» »

2001: A Space Odyssey

2001: A Space Odyssey

PersonaRudis ::

Če ste slučajno videli ta film, me zanima, kako razumete konec (Jupiter in neskončnost). Hm, meni je bil dokaj čuden.

Thomas ::

Najljubši film mojega otroštva ... je postal obupno zastarel.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mr.B ::

Dobra stara klasika.
Mogoče ti bo bolj jasno ko si boš ogledal 2010
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

leonius ::

jaz tudi gledat. Okrito povedamo me je zelooo presenetil. Razlaga filma pa je kolko vem prepuščena vsakemu posamezniku....legendarni film.:>

Thomas ::

2010 je po eni strani precej boljši. Von Neumanove mašine predelajo Jupiter v 48 urah.

Po drugi strani pa slabši, saj HALa opere krivde za umor posadke Discovery-ja. To je nepotrebna degradacija HALa. Bil je kriv kot obtožen - eden viškov 2001, ki ga pa 2010 zanika.

Sem pa bral tudi 2061 in 3001 ... popolnoma out.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Simko ::

hehe, tolko jih je ?

Jaz sem gledal le 2001. V filmu je zelo malo dialoga :) Pa glasba je takšna, da sem enkrat zaspal zraven :) Pol pa kar naenkrat tum tam tum ... me je skoraj kap :) Drugace je pa tak - kaj pa vem, vcasih malo dolgocasno. Konec je pa res ... :\ moram se enkrat gledat .

Moji punci ni bil všeč :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Simko ()

PersonaRudis ::

Ja, po vsej verjetnosti je ta konec najbolj nedojevljiv konec filmov, kar sem jih kdaj gledal...8-O

madmitch ::

me zanima, kako razumete konec

Kaj pa začetek z opicami, kostjo, raketo in Wagnerjevim "Also Sprach Saratustra", kako si to razlagaš?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Area_51 ::

:)) Isto, kot je pra, pra ,p ra, pra, pra človek, odkril ogenj in ga je začel uporabljati, tako je tudi z opicami. Najdejo kost, vidijo, da je trda in pol naklestijo par drugih opic, da se pokažejo, kaj so najdli...:)
Area 51

Cruz ::

http://www.imdb.com/title/tt4171100/

Zgleda bodo posneli četrti del, tretjega pa izpustili? Posneli bodo kot serijo oz. mini serijo.

oo7 ::

'2001' Unrestored 70mm Trailer: Christopher Nolan Presents the Definitive Edition of Kubrick's Masterpiece

http://www.indiewire.com/2018/04/2001-a...

2001: A SPACE ODYSSEY - Trailer

Irbis ::

madmitch je izjavil:

Kaj pa začetek z opicami, kostjo, raketo in Wagnerjevim "Also Sprach Saratustra", kako si to razlagaš?

Richard Strauss, ne Wagner ;-)

orbika ::

PersonaRudis je izjavil:

Ja, po vsej verjetnosti je ta konec najbolj nedojevljiv konec filmov, kar sem jih kdaj gledal...8-O

Potem nisi gledal Disneyjevo Črno luknjo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sci-fi predlogi (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5711521 (4248) Apofis
»

Interstellar (film) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

705143275 (66017) Horas
»

Man of Steel (strani: 1 2 3 )

11727178 (22441) Gregor P
»

Kje neki je Voyager 1? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
22089545 (79962) jest10

Več podobnih tem