» »

Realtek HDA

Realtek HDA

`ripper` ::

Ne vem ce je bilo o tem ze kej napisan, sam naletel sm na zanimiv problem, pa ga sam nekak ne znam resit...
Skratka, kupu sm plato Gigabyte GA-PE45C-DR3R in vse stima lepo in prav. Na plati je Realtekova zvocna 5.1 al celo 7.1, nism cist sure, sam bistvo je to, da sam uporablam 4.1 sistem pa ze ta mi dela probleme. Zatakne se pri namestitvi zvocnikov. Ko dam not sprednji par, me driver prasa, kake zvocnike sm dal in ko odklukam front stereo, lepo zaspilajo, ko vtaknem zadnji par, odkljukam rear stereo in zadeva NE spila, zvocniki so tiho. Najprej sm pomislu, da mi je moj Creative Cambrige dokoncno crknil, pa sem za test obrnil pare okol in zaspilal so zadnji par, sprednji pa obmolknil, kar mi je dalo vedet, da se neki casa ne bom kupil novih boxov :).
Probal sm na vseh izhodih, povsod isti problem, potem pa sm za hec dal tudi zadnje zvocnike kot sprednji par in lejga hudica, zaigral so. Tako da trenutno mi delajo kot front stereo oboji, samo to mi ni prevec vsec, ker bi rad da stvar dela, kokr je delala prej na useh Ac'97 karticah... Itak mam namen kupit eno ornk zvocno, ko bo kak pametn denar se pojavu, samo do takrat bi pa rad vsaj za silo izkoristu, kar mam.
Ce nastimam zadnje zvocnike kot rear stereo, dobim to situacijo:
 L in R nekak zgineta

L in R nekak zgineta

Ko pa dam oboje front stereo speakers pa se zgodi to:
 L in R delata

L in R delata

V drugem scenariju kot receno, zvocniki spilajo, samo isto, kar sprednji. Problem se dogaja neglede na to kako konfiguracijo mam nastimano 4.1, 5.1 ali 7.1
kot da ne bi znal igrat na zadnje zvocnike.
Probal sem najprej gonilnik iz Realtekove strani, pa sem cist iz neumnosti probal se z gigabytove strani prov za to plato...pa ubistvu je isti driver...
Pomoje je problem samo stvar klika al pa dveh, sam...kje? preklikal in prestavil sem ze vse pa se ni nc premaknilo... Aja, XPji so sveze namesceni, SP3 imam pa security patchi so vsi, ceprov to nima neke veze hude...
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Sisko101 ::

Hmm, samo ideja -- poskusi jim dati nalogo STRANSKIH zvočnikov, mogoče bo pomagalo.

`ripper` ::

tud probal...nic pomagal =|
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Jux ::

Jst sem imel podobno težavo pri punci, po uri preklapljanja sem opazil da je pri premikanju računalnika pomotoma pritisnila "Stereo" namesto "6ch" na samem ojačevalcu zvočnikov.

Preveri če nimaš kje nastavljen 2ch output.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353481 (3011) connel
»

Zvočniki in slušalke istočasno?

Oddelek: Zvok in slika
495043 (4636) eric_cartman