» »

Windows detected a hard disk problem

Windows detected a hard disk problem

Zasekamoz ::

Včeraj se mi je ob zagonu računalnika prikazalo sporočilo da imam problem s trdim diskom in naj se obrnem na prodajalca oziroma proizvajalca in dokler ne rešim problema s diskom naj ne uporabljam računalnika. Imam sledeči disk: WDC WD5000AAKS-00TMA0 ATA Device.

Sporočilo je izgledalo tako:

Instructions For Fixing Hard Disk Errors:

We strongly recommend that you backup your computer to avoid potential data loss.
After you have backed up your computer, you should contact your computer manufacturer or other hardware technical support to determine if the disk with errors needs to be repaired or replaced.
We recommend that you store these printed instructions together with the media used to back up your data (for example, the CDs or USB flash drive used to store your backup), so that everything you need to fix your computer is in one place.
The following information is provided to help the hardware technical support person diagnose the hard disk with errors.

Disk Name: WDC WD5000AAKS-00TMA0 ATA Device
Volume: F:\

Tukaj je slika, ki se mi prikaže ob zagonu (vendar ne morem narediti backup-a ker na drugem disku nimam dovolj prostora):

Slika 1

Slika 1

Nato sem z desnim klikom na ta disk naredil "Fix and check disk" kjer sem obkljukal obe kljukci. Po približno 2 urah mi je program sporočil da s diskom ni nič narobe. Restartal sem računalnik vendar tokrat se mi je že ob zagonu pokazalo sporočilo, da če želim nadaljevati naj pritisnem F1, ko sem to storil se mi naložijo windowsi in sporočilo se mi ponovno pokaže. Nato sem uporabil še programček WinDLG od proizvajalca diska, se pravi WD in probal srečo s "view SMART data" kjer mi je pokazalo kje je problem:

Slika 2

Slika 2

Pod help mi piše sledeče:
Reallocated Sector Count: The attribute indicates the amount of bad sectors relocated to a spare area.

Ali ve kdo kaj moram sedaj storiti???

Na koncu sem naredil s tem programom WinDLG tudi "EXTENDET TEST" kjer mi je program prav tako sporočil po 3 urnem prevejanju, da s diskom ni nobenih problemov, vendar po restartu se mi je že prej omenjeno sporočilo ponovno pokazalo:

Rezultati EXTENDET TEST-a:

Slika 3

Slika 3

Ali kdo ve torej kako rešiti ta utrujajoči problem??? (upam da nisem preveč napisal)

jan01 ::

Rabiš testirat s programom proizvajalca! ->za wdja data lifeguard tools

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko za poceni gaming konfig?

Oddelek: Kaj kupiti
181416 (660) Pretorijanec
»

ATI HD 5770 1GB

Oddelek: Kaj kupiti