» »

GPS Naprava ali pc?

GPS Naprava ali pc?

WarMaker ::

Pozdravljeni,
nisem siguren, da sem popolnoma zadel oddelek (če nisem, do your job). Namreč me zanima, če se splača kupiti GPS napravo (naprimer Garmina), ali obstaja kakšna boljša (cenovno nižja) varjanta, ki bi se jo dalo priklopiti na pc (notebook) in bi delovala kot pravi GPS?

Obstaja sploh kaj podobnega?

Kot drugo vprašanje pa bi vprašal kakšne izkušnje imate z garminom in kakšne z ostalimi gps napravami. Katere se splača kupiti? Kakšen je sploh cenovni rang za dobro zadevo?

Hvala za pomoč,
LP Aleš

T0RN4D0 ::

Dobiš usb GPS antene, samo pri nas ne vem kakšna je kej ponudba in sumim da so cene precej podobne tistim od pravih navigacij.... Rabiš pa potem seveda še primeren softwer, mislim da je garmin ruknu ven eno PC verzijo... Ampak za uporabo v avtu oz kjerkoli je po mojem najbolš skeširat tistih 150€ in maš lepo napravo ki jo lahko dejansko montiraš na šipo, ki jo maš lahko v žepu če laziš peš kje okol, zadeva dela brez da bi se prej en dan zajebavu s tem da vse skupaj usposobiš pol pa ugotoviš da je zadeva malo nepraktična :)


PS: je očitno že bla debata s-t
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Karen ::

Joj, blutooth GPS vmesnikov za na notebook je kolikor hočeš. Ti samo pogooglaj ""blutooth gps". Jaz ga imam npr. za povezavo z dlančnikom-telefonom (WM5) v avtu, pa Tomtoma na dlančniku za navigacijo.

WarMaker ::

Aha, sem malo pogooglal glede bluetooth vmesnikov itd, pa sem prišel do zaključka, da raje dam tistih 100€ več in imam stabilen in siguren gps :)

Še enkrat hvala za pomoč,
Lep pozdrav

Karen ::

Kakor hočeš. Jaz imam stabilen in siguren GPS blutooth, povezan z dlančnikom. Če že imaš dlančnik je to cca. 50€ strošek, samostojni GPS-i se pa začnejo pri 200+€, pol pa še karte... skratka jama brez dna. No, stvar preferenc in okusa. Meni ta kombinacija odločino deluje, pa udi z notebookom ga lahko povežem. Bi pa tudi jaz kupil samostojen gps če ne bi že imel pametnega telefona za povezavo (če bi moral še tega kupovati bi bilo pa way too expensive).

T0RN4D0 ::

samostojni GPSi se začnejo pri 100+, z original kartami za 150 recimo. :)

Z dlančnikom načeloma nekako gre, z notebookom pa zadeva ni več tako funkcionalna.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Karen ::

V prvem postu je ravno spraševal za povezavo z notebookom... zato je mogoče ceneje samo z blutoothom. Seveda če misli imeti avtonavigacijo potem je notebook nekako nepripraven...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri GPS za v avto se splača kupit teh časih ?

Oddelek: Kaj kupiti
367280 (4519) Kr_Edn
»

Kateri GPS za moje potrebe??

Oddelek: Kaj kupiti
51618 (1395) pirlo
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412133 (8823) AtaStrumf
»

Kateri dlančnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
92174 (1935) NemecRok
»

GPS navigacija

Oddelek: Kaj kupiti
427282 (5791) Fl[A]sH

Več podobnih tem