» »

menjava diska vs. novi prenosnik

menjava diska vs. novi prenosnik

marmota ::

Zivijo!
Pred kratkim mi je, kar na lepem, crknil disk pri prenosniku COMPAQ PRESARIO R3000, ki ga imam ze par let, pa tudi rabljenega sem ze kupila od prijatelja.
Sedaj imam za silo na cd-ju delujoc linux in ocitno je tezava samo v disku.
Kaj mi svetujete...se mi splaca zamenjati disk ali je ze cas, da si privoscim kaj novega? :|;)

Lp,
m.
neso lhke

KandazaR ::

Če je denar se vsekakor splača poseči po novem prenosniku. Tako da povej za kaj rabiš prenosnik pa kak je tvoj proračun.

Oj KandazaR!

Ja, sej naceloma se bolj nagibam k nakupu novega, sem imela v mislih znesek med 500 in 600, maksimum 700 evri.
Igric naceloma ne igram, sicer ne bi imela nic proti, ce bi peljalo kakega Colina McRaea8-), ampak ok...to ni bistveno.

Torej, nujno pa rabim te osnovne stvari, net, posto, filme gledat, muziko poslusat, tudi kaksen photoshop in take zadeve.
Razmisljala sem o Hpju (npr. http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-6735s... ali Toshibi( http://www.bof.si/product.cp2?guid=CD5A... )...Kako je pa kej Lenovo?
Kaj pravis?
Pa kje kupiti?...Par nasvetov bi bilo dobrodoslih :)

Lep dan!
m.
neso lhke

SkIDiver ::

Jaz imam Lenovo 300 N100, star med 2 in 3 leti. Celeron mobile 1.6 (mislim, da 512kB predpomnilnika), 1.5GB rama (dodal 1GB), 80GB SATA disk, integrirana grafika, Lan 10/100, wireless b/g, bluetooth, card reader, 15.4 LCD.

Skratka ga ne menjam za nobenga notebooka istih specifikacij. Dodal mu bom še 1GB plošček in zamenjal disk za večjega. Sem nadvse zadovoljen z njem tako na XP-jih kot Visti. Edino pri Linux-u je mal dela z wireless kartico (broadcom, edini falus v strojni opremi tega prenosnika po mojem mnenju, ampak OK, ker Linux uporabljam samo zaradi fax-a).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

Pyr0Beast ::

Dokupi nekaj rama, če ga je zdaj premalo, to se najbolj pozna na hitrosti.

Diski za prenosnike so relativno poceni, cca. 60-80€ za 80G.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Dokupi nekaj rama, če ga je zdaj premalo, to se najbolj pozna na hitrosti.

Diski za prenosnike so relativno poceni, cca. 60-80€ za 80G.

8-O 250GB hitachi, 5400rpm, SATA pride cca 80€. Govorim o 2.5 disku za prenosnika.

Da, sata so dokaj poceni. IDE so že dražji.

Sam ne rabim veliko, že 5G bi mi bilo vrh glave, za podatke imam pa disk drugje, na bolj varnem mestu.

il ::

Tudi 250GB IDE disk za prenosnik stane manj kot 80 EUR.

To pa mogoče res.

PS: Pogledal vmes na cenik. Isti disk kot je dal il link za njega 65€ + DDV (za končnega kupca).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

Aha, ce prav razumem, mi vecina od vas le svetuje menjavo diska. :) Cakam se KandazaRja, da pove svoje mnenje o nakupu novega laptopa.
Hvala vsem za odgovore in pripete linke! ;)
neso lhke

Kokr najdeš kje, jaz sem napisal samo okvirno ceno.

Kaj pa pravite na ta racunalnik, glede na to, da imamo doma ze dolgo Siol??
http://www.siol.net/aktualna_ponudba/ug...

A so tega ponujali tudi za 1 evro?
LP, m.
neso lhke

KandazaR ::

Sicer malo pozen odgovor ampak vseeno. Med 500-600€ je najboljši nakup http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=A....

m0LN4r ::

Jst sem ravnokar kupil prenosnik in sem mi zdi da stvari delajo dokaj počasi za specifikacije. Zanima me če je možno, da vse komponente bremza disk. Najverjetneje je not nek disk z 5200rpm sam nevem nič o njem. Mam gori visto x64 ki deluje super ampak ne najdem programa za merjenje hitrosti.

A bi se splačalo vzet 7200rpm disk za prenosnik? bi to kaj pomagalo? al pa obstaja druga varianta pohitritve?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

A bi se splačalo vzet 7200rpm disk za prenosnik? bi to kaj pomagalo? al pa obstaja druga varianta pohitritve?
Niti ne.
Nadgradi na XP-je :)

Hardstyle ::

Pyr0Beast zakaj pa tak nasvet? Človek sploh ni napisal kaki prenosnik ma ti pa že kriviš OS. Mogoče ma RAM-a 1GB al pa procesor neko jajco. Imam visto x64 in 2GB ter disk 5400rpm pa vse deluje tekoče in brez težav ob zaganjanju programov. Govorim pa o VisualStudio,photoshop,office(samo prvi zagon je bil "težak"),dreamweaver - vse deluje tak kot se od sistema pričakuje.

Gre pa za HPja - 6735s.

mam core2 pri 2,3ghz
ddr3 ram pri nevem kje ker mi noben je*en program ne prebere (4giga v dualchanelu)
neki hitachi disk 320gb
9700m GT

po mojem med operacijskimi sistemi sploh nebi opazil razlike... Za to konfiguracijo sem pričakoval, da mi bo crysis delal na medium brez zatikanja, ampak ne dela, malo zamuja vse. Je pa vse dobro nastavljeno. Edina napaka prenosnika je da ima popolnoma zaprt bios lahko samo gledam stvari, nikakor pa spreminjat. Tako, da jaz krivim DISK za tak slab performance al?

Lahko Vam le povem za CPU Queen v Everestu, ki znaša 9572. Pa v superpiju je tud kul, sam v igrah je počasen, pa mu nič ne primanjkuje. Jaz mislim, da bi ta stvar mogla delat malo hitreje... Programi kot so office, visual studio, adobe premiere pa delajo brez problema oz. še nisem prišel do tja da bi ga totalno obremenil.
Trade Republic 38MVDVXM

Hm, kar je je! Kupila sem Toshibo. Upam, da mi bo dobro sluzila:). Pa hvala se enkrat vsem, ki ste povedali svoje mnenje. Se oglasim zopet, ko me bo pestil kaksen racunalniski problem;((
Lp,
m. ;)
neso lhke

molnar, če imaš nameščene 64bitne windowse potem bi ti moralo zaznati vseh 4GB. Če pa imaš 32bitne pa si si sam kriv :)

Pyr0Beast zakaj pa tak nasvet?
Slabe izkušnje z visto ? IMO vista na prenosnike sploh spada ne. Tudi med delovanjem na bateriji sistem posiljuje z defragmentiranjem diska ter premetavanjem programov po ramu.

Imam visto x64 in 2GB ter disk 5400rpm pa vse deluje tekoče in brez težav ob zaganjanju programov.
Tekoče že, samo dokler se zažene pa prej na roke napišeš :P

Za nad 3G rama ne rabiš 64 bitni sistem, da ti ga zazna, samo sistem mora to podpirati.

Govora je blo o windowsih, tako da definitivno potrebuješ 64bitni Windows OS, kako je na linux ne vem.

Ja te pa mi povej kaki problem je izklopit defrag? Če je samo desni klik pa lastnosti pa odklukaš. Premetavanje programov po ramu pa se mi zdi, da je bolj smiselno zaradi aktivnosti oz. zahtevnosti programov ki laufajo.

Dead_Eye ::

hmm, 320GB disk. Je prenosnik mogoče Acer? Ker Acerji imajo ponavadi zelo velike diske, zato pa so 4200rpm, kar je po hitrosti res porazno.

Glede Viste: če imaš manj kot 2GB RAM-a je katastrofa, če pa imaš pa se da živet, ampak še vedno s precej več problemi in počasneje kot na XP-jih.
The one and only

Govora je blo o windowsih, tako da definitivno potrebuješ 64bitni Windows OS, kako je na linux ne vem.
Niti ne, rabiš 32bitni sistem, kateri podpira nad 3G rama.

Ja te pa mi povej kaki problem je izklopit defrag? Če je samo desni klik pa lastnosti pa odklukaš. Premetavanje programov po ramu pa se mi zdi, da je bolj smiselno zaradi aktivnosti oz. zahtevnosti programov ki laufajo.
če lavfaš na bateriji je kakršnakoli aktivnost druga, kot za program, katerega rabiš nezaželena.
In pa defrag se ne izklopi tako oz se ga sploh ne da.

hjao napisal sem da mam x64 bitni OS in ja imam 4gb rama in ja je acer. Preveril sem z z disk benchmarkom v everestu sam nevem katerega moram gledat...
Trade Republic 38MVDVXM

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5400 vs 7200 rpm?

Oddelek: Pomoč in nasveti
273590 (2712) WamPIRe-
»

Dell 500 in AutoCAD

Oddelek: Pomoč in nasveti