» »

Joomla: kako direktno do urejanja članka?

Joomla: kako direktno do urejanja članka?

wahab ::

Zanima me, kako v Joomla 1.5 naredim povezavo iz članka na editor, v katerem lahko urejam ta članek. Najraje bi preko ikone, ki vsebuje povezavo na editor; ikona se seveda prikaže samo tistim, ki imajo pravico urejanja članka.

S tem bi rad dosegel, da mi ni treba vsakič hodit na www.mojastran.com/administrator, Article Manager in tam urejat, ampak bi lahko kar direktno s portala.

Vem da se da, ker sem že videl, ampak nimam pojma kako. Uporabljam JCE (www.joomlacontenteditor.com).

levaky ::

Meni se že avtomatično pojavi ikonca za edit v naslovu. Seveda moram biti prijavljen v joomlo. Če se tebi ne, preveri v globalnih nastavitvah oz. v nastavitvah članka. Tam lahko nastavljaš katere ikone so prikazane na front endu(print,pdf,edit,...)

lp, Matej

wahab ::

Pod Articles > Global Configuration (administrator/index.php?option=com_config&controller=component&component=com_content&path=) imam samo naslednje možnosti:

Icons Hide Show
PDF Icon Hide Show
Print Icon Hide Show
E-mail Icon Hide Show
Hits Hide Show

Ikone za editiranje ne vidim.

?

urosh ::

Čakaj malo. Ti bi rad iz frontenda urejal članke, ne? Poten si nekje naredi login - če ne želiš, da ga ostali vidijo, lahko polinkaš recimo eno črko iz Copyrighta z linkom tvojastran.bilokaj/index.php?option=com_user&view=login in tu se boš prijavil. Ko si prijavljen / imaš pravide urejati članke, se ti bo zraven naslova članka na desni pojavilo eno okence, na katerega klikneš in urejaš. Ko končaš obvesno skrani ali prekliči - če gre samo nazaj, se ti zaklene urejanje na tega userja in niti super admin ne more urejati tega potem...

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 z reklamami tudi v Raziskovalcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14339804 (33368) D3m
»

Izdelava programa za delovanje v ozadju

Oddelek: Programiranje
91160 (753) konspirator
»

joomla (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6514185 (10039) betmen
»

joomla - obnovitev strani