» »

Printer na USB port na routerju

Printer na USB port na routerju

droid ::

Imam modem Proteus932 IAD in ima dva usb porta. Nikje sem bral da je tam možno priklopiti printer ali usb disk, mi pa ne uspe v nastavitvah routerja sploh ne najdem nič v zvezi z USB. Mi lahko kdo pove če je to sploh možno in kako se to nardi če se da?

Kako pa lahko ta router updateam? v helpu mi piše da moram kliknit Check for updates ma jas tega ne najdem nikjer. Trenutna verzija je 5.0.29b1-3.15b1-1.66.31 je to zadnja?

krofeta ::

http://itm.siol.net/doc/2007/12/proteus...

Dejansko ni tudi besedice o USB konfiguraciji. Ker je to router "made in siol" se boš moral obrniti na njihovo podporo, saj na internetu ne obstaja prav nič v zvezi tega klona.

ender ::

Na blef poizkusi tole: priklopi printer na router, potem pa greš na računalniku v Dodaj tiskalnik -> Lokalni tiskalnik (izklopi možnost da samodejno zazna Plug and Play tiskalnike) -> Ustvari nova vrata -> Standard TCP/IP Port -> vpiši (lokalni) IP naslov routerja (ime vrat lahko pustiš pri miru) -> Generic network card (oz. karkoli ti zazna sam) -> Naprej -> Dokončaj -> izberi svoj model tiskalnika -> natisni preizkusno stran -> Dokončaj.

Če se ti preizkusna stran noče natisniti, jo najprej prekliči, potem pa pojdi v lastnosti tiskalnika, zavihek Vrata, klikni Nastavitve vrat, in spremeni protokol iz Raw na LPR, pod Ime čakalne vrste pa poizkusi lp1 ali lpt1.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

misek ::

Ker je to router "made in siol"...

Ne nekaj pisati kar na pamet. To je produkt podjetja Iskratel.

droid ::

Na blef ne gre.
Bi blo bolše dat če obstaja kakšen custom firmware.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAČUNALNIK (tiskalnik)

Oddelek: Pomoč in nasveti
81001 (906) mkosirnik
»

Print server

Oddelek: Pomoč in nasveti
171807 (1403) Invictus
»