Forum » Zvok in slika » Zelene vodoravne črte na televiziji
Zelene vodoravne črte na televiziji
goblinsly ::
Zdravo,
Imam eno težavo, upam, da boste znali pomagati.
Imam naslednjo televizijo, Sony Trinitron KV-29C3D.
Na ekranu imam zelene vodoravne črte. Sliki sta bolj slabi ker je slikano z mobitelom, se pa lepo vidi o čem govorim.
Po internetu sem že malo iskal odgovore na moje vprašanje, nisem sicer našel nobenega, ki bi imel probleme z zelenimi črtami, pač pa z rdečimi in modrimi, tako da sklepam, da gre za isto težavo. Menda naj bi bil kontrast barve ( v mojem primeru zelene ) naštiman previsoko. Problem je, ker se tega ne da spreminjati preko menijev ( popolnoma nerazumljivo zakaj ne, to sem lahko rihtal na več kot 10 let stari goldstar televiziji, ki je bila najbolj poceni možna takrat ). Rešitev je menda v odstranitvi sprednjega pokrova in ročnemu spreminjanju nastavitev ( menda naj bi bili tam neki gumbi za to ) ali pa preko nekega servisnega ekrančka ( ki naj bi ravnotako bil pod pokrovom ).
Preden se spravim delati kaj drastičnega vas povprašam za nasvet.
Lp
Imam eno težavo, upam, da boste znali pomagati.
Imam naslednjo televizijo, Sony Trinitron KV-29C3D.
Na ekranu imam zelene vodoravne črte. Sliki sta bolj slabi ker je slikano z mobitelom, se pa lepo vidi o čem govorim.
Po internetu sem že malo iskal odgovore na moje vprašanje, nisem sicer našel nobenega, ki bi imel probleme z zelenimi črtami, pač pa z rdečimi in modrimi, tako da sklepam, da gre za isto težavo. Menda naj bi bil kontrast barve ( v mojem primeru zelene ) naštiman previsoko. Problem je, ker se tega ne da spreminjati preko menijev ( popolnoma nerazumljivo zakaj ne, to sem lahko rihtal na več kot 10 let stari goldstar televiziji, ki je bila najbolj poceni možna takrat ). Rešitev je menda v odstranitvi sprednjega pokrova in ročnemu spreminjanju nastavitev ( menda naj bi bili tam neki gumbi za to ) ali pa preko nekega servisnega ekrančka ( ki naj bi ravnotako bil pod pokrovom ).
Preden se spravim delati kaj drastičnega vas povprašam za nasvet.
Lp
Valentin ::
Enako težavo sem imel jaz pred leti, tudi na Sonyju, tako da ti lahko povem, da je crknil ekran...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pokrov za navadno platiščeOddelek: Na cesti | 3728 (2777) | Ganon |
» | Nakup voka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44620 (30722) | echo |
» | Popravilo odpadlih elementovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1778 (1236) | DejaVu |
» | Okvara diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 682 (607) | lolipop2 |
» | Navijanje ATI Mobility Radeon HD 4650Oddelek: Navijanje | 1149 (965) | Gray_Warden |