» »

Toshiba vs. Acer

Toshiba vs. Acer

rlujanac ::

Zdravo!

Zanima me za kateri prenosnik izmed dveh na spodnjem linku naj se odločim in ali bi mi kdo priporočal katerega drugega v istem rangu (predvsem cenovnem).

Link: http://www.ceneje.si/ap.aspx?idKat=416&...

Hvala za pomoč že vnaprej!

Lp, Rok

Arto ::

Jaz bi na tvojem mestu vzel toshibo. Če ne drugega, je vsaj lepša :)

T-Majo ::

Jaz bi ti svetoval Toshibo. Razen če diska ne potrebuješ ogromno. 17 palčen zaslon, Ati radeon kartica (nvidia baje crkuje spoh novejše), vem tudi da ima radeon odlično HD podporo. Če te pa ram skrbi je pa danes zelo poceni. Upam da je še kakšen slot prost za Toshibi. 32bit operacijski sistem bo 3gb rama ravno dost. Sam imam 2gb na visti in se mi zdi da ni premalo.

Toshiba ima tudi dosti boljše ohišje od acerjev. Ponavadi in iz mojih izkušenj.

rlujanac ::

Hvala ti za mnenje, še kdo mogoče?

zee ::

Moj glas za Toshibo. Kvaliteta izdelave je nekaj nivojev nad Acerjem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

boolsheat ::

Toshiba, predvsem zaradi grafične, ker (zdaj se pa že res ponavljam) pri novih GeForcih še ni pojasnjeno, če so napake s pokvarljivostjo iz prejšnje generacije odpravljene. Acerja pa se ti splača vzeti samo, če nameravaš veliko gledati filme, ker ima zaslon z razmerjem 16:9 (film bo čez cel zaslon, brez črnih črt zgoraj in spodaj...) Ampak za filme pa je še boljša Sonyeva FW serija z odličnim zaslonom, prav tako je pol kile lažji od teh dveh, pa v modelu FW11-M naprimer dobiš tudi Blu-ray pogon...

Glej tu:
http://www.vshop.si/18/Serija%20FW.html
http://www.notesniki.si/kategorija/0/58...

Kako zgleda film na 16" zaslonu boš videl tu:
http://extranet.hmxmedia.com/projects/s...

jan01 ::

rlujanac ::

Zdravo!

Najprej hvala za vse vaše predloge do sedaj, ker se bom po vseh vaših namigih mogoče kaj lažje odločil kam naj dam teh 1200€, ki se mi valjajo po predalu...joke :).

No zedj pa k stvari...

Titov namig glede VAIO-ta me je kr prepričal...oziroma me je fascinirala reklama sony-a, čeprav, da ne bo pomote-latop je hud! Hmmm zakaj rabim prenosnik: v glavnem za gledanje filmov in, ko se mi zahoče, da bom lahko zaigral tudi kakšen zelo (grafično) zahteven špil. All in all pa kupujem prenosnik nekje do 1250€ in vsaj za obdobje petih let-torej za daljše obdobje :). Aja pa tud videz mi je pomemben, zato ma tale VAIO-tov "macBook look" kr en plus :).

U glavnem se zdej odločam kr med Sony-em: http://www.vshop.si/131/podrobnosti/VGN... in pa Toshibo: http://www.ceneje.si/toshiba-prenosnik-...

Tako, da prosim še kake predloge...preden grem pa kupim sony-a :P

P.S. Asusi mi niso kul.

Tale Hp, ki ga je predlagal jan01 tut ni slab, samo me pri njem moti malo ramov in pa "slaba" grafika, tako kot tudi pri Sony-u. V grafi mislim, da Toshiba zmaga, ali ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rlujanac ()

boolsheat ::

V HPju (ta ima zaslon 15") je grafika odlična, v bistvu je enaka kot je v zgornji Toshibi. Ena stvar, ki bi mene motila pri Toshibi je to, da ima njen 17" zaslon resolucijo le 1440*900, na primer ta HP pa ima na 15" 1680*1050...

No kakorkoli, za filme s Sonyem ne moreš zgrešiti. Lahko ti tudi prilepim kako zgleda film na 15" zaslonu, verjetno ti bo močno olajšalo odločitev.;)

Zgodovina sprememb…

rlujanac ::

Hja, res je pri Hp-ju malo boljši zaslon, samo kolikor je meni znano je tako visoka resolucija za 15,4 zaslon skoraj malo preveč (beri majhne ikone in moraš met laptop čist pred nosom).

Kaj pa misliš glede grafike v Sonyu, kako je nasplošno zmogljiv ta tip Radeona in ali je možno na tem compu igrat npr. Bioshock? Ker glede na to, da ima Vaio 4gb rama menim, da tudi, če ga grafa za špil požre še cel giga (shared memory) bi moral sistem delovat brezhibno, ali ne?

P.S. Filem za Sony sem si pa že ogledal pa je čist hud.

Pa nenako sem se zdaj ogrel za ta 16,4 zaslon, ker ni ne premajhen ne prevelik. Vredu za špile in še boljši za filme. Aja dosti pa dam tudi na kvalitetno ohišje in pa tipkovnico.

Še kakšno mnenje?

Lp :)

Kaj pa tale stroj: http://www.vshop.si/109/podrobnosti/VGN...

Ali pa tale: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Prosim za hitre nasvete, ker nujno rabim prenosnik.

Lp, Rok

ANYBODY!?

Halo narode...dejte mi prosim še mal pomagat glede nakupa...Rad bi slišal še kak pameten nasvet?

Lp, Rok :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rlujanac ()

boolsheat ::

Tega zgornjega Vaio-ta, ki ima gefroce-a, ti ne priporočam zaradi pokvarljive grafične kartice. Drugi link pa ne deluje.

Sam sem kupil prenosnik z zaslonom 15" ampak mi je žal, da nisem vzel Sony Vaio 16"... Zdaj, če res gledaš veliko filmov potem res nimaš kaj razmišljati. Namesto iger pa rajši ta čas poglej kakšen dober film. :P

Sicer pa bo najverjetneje tudi kak Bioshock tekel na Radeon 3470, pač z nastavitvami na "low".

rlujanac ::

Zdravo!

Glej zanimajo me predvsem zasloni 16"4 in to z dobro resolucijo, dosti pa dam tudi na videz, tipkovnico in samo ohišje pa tudi rad imam kvaliteto, pa čeprav jo moram malo plačati. Rad bi imel tudi prenosnik, ki bi mi čez 3 leta omogočal igranje "bolj" zahtevnih iger. Torej zanima me kaj praviš o tem Sony-u in njegovi grafični, glede na to, da ima prenosc dosti rama in lahko shared memory laufa tako rekoč na polno? In ali mi svetuješ kakšno boljšo alternativo?

Link: http://www.vshop.si/131/podrobnosti/VGN...

P.S. Hvala ti!

Lp, Rok

T-Majo ::

Glede resolucij..


1680x1050 boš itak težko poganjal kakšen novejši špil na prenosniku.

Lahko ti pa iz lastnih izkušenj povem, 1440x900 na namizju je že vse skupaj zelo drobno in oči kr dost trpijo. Dober bi blo, če bi si šel v kakšno trgovino pogledat.

Mitja358 ::

jaz bi ti pa tega predlagal: http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=9... imam ga sam in sem ful zadovoljen, poganja pa vse od a do ž.

rlujanac ::

Zdej se trenutno odločam med 2-ma Toshiba-ma in Sony-em Vaio...In sicer me konkretno zanimjo tile modeli:

http://www.in-sert.si/product_info.php?...

http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...

in pa: http://www.vshop.si/131/podrobnosti/VGN...

Prosim malo mi pomagajte pri izbiri teh treh prenosnikov. Mislim, da sem se dokončno odločil, da kupim enega izmed njih, samo pri zbiri mi še pomagajte. Če pa imate v mislih še kakšen drug prenosnik pa sem odprt za nove predloge le, če bodo firme: Sony Vaio, Dell ali pa Toshiba.

Hvala 100x za dosedanjo pomoč!

Lp, Rok

reptilia ::

Jst pravim Toshiba, za Sony Vaio sem slišal pravit, da ti daje full plastičen občutek.
Forgive your enemies, but never forget their names.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Sony Vaio prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
214999 (3199) Jinto
»

Kateri laptop? MAX. 1300€

Oddelek: Pomoč in nasveti
51086 (1026) pozitron
»

Kateri prenosnik - želje so take: (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637999 (6684) billy
»

EliteBook/Satellite..?

Oddelek: Kaj kupiti
362657 (1795) mlakar
»

Prenosnik 900€ (+/- 200€)

Oddelek: Kaj kupiti
61550 (1395) boolsheat

Več podobnih tem