» »

EliteBook/Satellite..?

EliteBook/Satellite..?

mlakar ::

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnik 15,4", Intelov procesor, min 2Gb rama, min 250Gb diska, kvaliteten ekran in ohišje... cena max. 1200eur, no rajši okoli 1000 eur

Uporabljal ga bom v službi in faxu za internet, photoshop, corel, office in ostale drobnarije, ki jih uporablja običajen uporabnik. Sicer bi za take zahteve dobil tudi cenejši prenosnik, a bi rad da je vsaj nekje tri do štiri leta še nekako uporaben.

Kolebam med sledečimi:
HP EliteBook 8530p P8600 FW454
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

TOSHIBA Satellite A300-1GN
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

ASUS M50VN
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Predlagate kaj drugega v tem rangu?

Najbolj posloven, uraden, verjetno tudi z najbolj kvalitetnim ohišjem je EliteBook, ampak ali je vreden tega denarja, se splača odštetni nekaj več za EliteBooka kot za "običajnega" HP-ja? Toshibo kar hvalijo, predvsem tipkovnico in ekran, sta res tako dobri? Kakšna je kaj kvaliteta ohišja pri Toshibi in Asusu? Kakšni so vaši predlogim, plusi in minusi predlagani modelov.

Najlepša hvala za pomoč!

LP

Šimpanz ::

Elitebook je po videzu ali na otip v primerjavi z navadnim HP kot ferari proti fiatu.

Voip ::

Podpis.

Z elitebook-om se bo verjetno HP-ju vrnilo dobro ime kot ga je imel v preteklosti in ga je izgubil z S serijo.

mlakar ::

Sony VAIO BZ12VN
http://www.vshop.si/165/podrobnosti/Son...

Kaj pa tole, pozna kdo? Primerjava z Elitebook?

HVALA

LP

billy ::

Sony je pač višja kvaliteta, kot ostali našteti. Približa, oz enači, se ga lahko edino z kakšnimi IBM prenosniki. Že njegovi največji atributi: LED LCD (kar pripomore k daljši avtonomiji in tudi boljši sliki), višja resolucija in pa magnezijevo ohišje, ga postavi daleč pred ostale naštete. Je pa res, da je oblika nekoliko bolj klasična, a tu se ne sme pozabiti, da se gre za "pure biznis" model in ne mainstream vode.

Kot rečeno, elitebook je dokaj zanimi zadeva, morda bo res pripomogla k izboljšanju položaju HP znanke, a le čas bo pokazal, kako dobri so v resnici. Prdedvsem kvaliteta izdelave je vedno vprašljiva, ko se gre za "revolucionarne" preskoke, pri proizvajalcih.

urbybaby ::

poskusi tega

Voip ::

Človek išče kvaliteten ekran in ohišje. Dvomim da ga bo S serija od HP-ja zadovoljila, še posebej če gleda Elitbook-e.

urbybaby ::

"cena max. 1200eur, no rajši okoli 1000 eur"

tale prenosnik stane 970 EUR. Specifikacije pa govorijo same zase.

jan01 ::

@mlakar Vzemi raje tegale s boljšim zaslonom http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3286_810195_HP_EliteBook_8530p_P8600_. Poglej še za http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3286_809232_HP_EliteBook_8530p_T9400_ s boljšim procesorjem(a je bolj požrešen) in visto
Tisti sony je dosti slabši. Od zaslona s manjšo ločljivostjo, zanič grafično, le 2 leti garancije(elitebook 3). Led pripomore predvsem k manjši porabi, a ima elitebook 8 celično 73whr. Tudi elitebook ima ohišje iz magnezijeve zlitine...

@urbybaby
Tvoj predlagani:
veliko veliko slabše ohišje, le 1 leto garancije (da dokupiš na 3 leta +140€), težji, slabša grafična, brez dvi/hdmi...

urbybaby ::

ohišje je čist ok, mu nič ne manjka

3 leta garancije 70€!!

zaslon 17' pri isti resoluciji

ram 4Gb proti 2Gb

iger očitno ne bo igral zato grafilna nima veze (pa tud z obstoječo es da igre dokaj solidno igrat (preverjeno na CoD5, Battlefield2,...)

teža 2,95 proti 2,85 kg

edino DVI pa res nima

samo če se pogovarjamo raje o1000€ kot je napisal potem je to to.

billy ::

Tale HP ima anti-glare zaslon, ki se ne more kosati z x-black LED od sony-a. Prav tako ima le 2GB rama, sony pa 4GB. Grafična je res neprimerno boljša, a če se je ne rabi, je samo odvesten balast. Tudi baterija se bolj troši pri grafičnih, katere niso integrirane. HP ima le ohišje zaslona in nosilna struktura iz magnezija. Med tem, ko ima sony celotno ohišje ojačano.

Za pogledat, kakop vzdržljiv je:





HP je mainstream prenosnik, kar pomeni za širše množice. Sony je PRO biznis laptop, kar pomeni za točno določeno uporabo. Kaj je za nekoga bolj pomembno, pa bo presodil vsak sam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

billy ::

Aja..če se gleda mainstream prenosnike od Sony, potem je trenutno zelo dobra ponudba tole:

http://www.vshop.si/132/podrobnosti/Son...

KandazaR ::

No elitebook serijo sigurno ni namenjena širši monžici. To da je tisti sonyev model svetlobna leta pred elitebooki ne bo čisto držalo. Nekateri imajo raje anti-glare zaslone in pri teh sony odpade. Tudi manjko digitalnega video izhoda (hdmi/dvi) je lahko za koga jeziček na tehtnici kaj kupiti. Tako da čisto odvisno od kupca. Pa tisti filmčki tam gor ne pomenijo ničesar. Tudi za lenovo t serija jih imaš pa za hp elitbooke. Odločanje na podlagi tega ni nevem kako pametno (pa še uradni testi sonya so).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

billy ::

Sony ima tudi anti-glare zaslone. Modela MN in LN imata anti-glare.

hdmi/dvi se pa nahaja pri t.i. docking postaji. Kater poslovnež pa priklapla v pisarni monitor na sam prenosnik :)

Lenovo serij T je edina primerljiva serija v kvaliteti izdelave.

Tole tudi ni ok test?



Kot sem že rekel, gre se za dva popolnoma različna prenosnika in nekateri ne gledajo samo na cpu, ram, disk in grafično, ampak se odločajo na podlagi česa drugega.

Konec koncev pa vedno vsak sam izbere.

mlakar ::

Kaj pa resolucija 1280x800 ali 1680x1050? Sta drugačna ekrana ali je samo resolucija različna?

billy ::

Razlika je v številu točk, oz velikosti pike. Manjša pika, več točk

;)

mlakar ::

Ok to zastopim, ampak a ni 1680x1050 že prevelika resolucija za 15,4"? Kašne so vaše izkušnje?

IceIceBaby ::

Mlakar, odvisno kaj delaš in kako si navajen. Jaz imam 1440x900 na 14" zaslonu pa je OK. 1680x1050 na 15,4" je pomoje tudi OK. Več prostora pride prav pri delu, kjer imaš odprtih več programov naenkrat.

billy, EliteBook je poslovni prenosnik in je precej ojačan. Glede na reviewe je zadeva zelo trpežna.

Pa še en padec iz 90 centimetrov. Podobnih filmčkov imaš še precej na netu.

http://video.aol.com/video-detail/famil...

mlakar ::

Zanimivo, kar tekmujejo kdo ga bo vrgel iz višje...

Verjetno se bom odličil kar za Elitbooka, razen če me jutri ne prepriča Sony iz BZ serije oz. imate še kakšen predlog...

Če bom vzel elitbooka, me edino bega resolucija...
Na izbiro sta dva modela
4gb in 1280x800
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

2gb in 1680*1050
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Cena je pri obeh enaka, pri večji resoluciji pa manj rama, je to zaradi dražjega enkrana?

Hvala za pomoč!

LP

IceIceBaby ::

Jaz bi vzel model z višjo resolucijo. Ram lahko še vedno dokupiš.

KandazaR ::

Se popolnoma strinjam z kst-jem. Če si pameten vzemi tega z višjo reoslucijo. Verjemi da ko enkrat to vidiš nikoli več ne po misliš da bi šel na manjšo resolucijo.

mlakar ::

Hvala za pomoč! Upam da najdem kaj pametnega...

mlakar ::

Ok, danes sem pogledal oba z različnimi resolucijami in je tako, če imam z višjo reslolucijo pred sabo, moram biti kar blizu ekrana da dobro vidim, če bom imel pa še dodatno tipkovnico vmes bo pa kr panika. Kako je s povečavo pisave in vsega, se da? Vem da se nastavlja z dpi-ji, kako je pa z gumbki in ostalim? Slike in detaljne slike so res lepše, a da bom ves čas matral oči pa ni vredno... Oči nimam že tako najboljših, tako da nebi rad še kaj pokvaril z naprezanje. Kaj menite?

LP

T0RN4D0 ::

Sam uporabljam 1650x1050 resolucijo na 15.4" prenosniku, in ne grem nazaj na kakšno nižjo resolucijo pod nobenim pogojem... Črke in ostale stvari si itak povečaš če se zdijo premajhne, sam sicer običajno nimam teh težav. (Je pa res, da ne uporabljam dodatne tipkovnice, se mi zdi smešno kako si nekateri notebooka tako razpakirajo da zasede dvakrat več prostora kot desktop varjanta...)


Uglavnem, osebno vsekakor priporočam višjo resolucijo. Niti ne poznam nikogar, ki bi mu bilo žal zaradi višje resolucije. Če pa tebi ne ustreza, pa veš samo ti ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MrDeY ::

Sam uporabljam prenosnik z resolucijo 1680x1050 že 6 let, sedaj kupujem nekaj novega, in niti ne gledam prenosnikov z manjšo ločljivostjo... Zaslon je neprimerno boljši, velikost črk sploh ni ovira (v Windowsih nastaviš večje črke s 3mi kliki), prav tako v brskalnikih... Poleg tega, da na zaslonu vidiš veliko več podatkov, je velik plus tudi to, da ni toliko pomembno kako obrneš pokrov(displej) laptopa, da vidiš po celotni površini lepe barve. Namrerč pri modelih z nižjo resolucijo sem opazil, da se lepo vidi le pri točno določenem kotu (če je zaslon preveč odprt je slika temna, če je premalo pa bela)...

Sam kolebam med EliteBookom s T9400 procesorjem in Toshibino Tecro...

Mogoče kdo ve, koliko se pozna razlika v zmogljivosti glede na L2 pomnilnik? Npr. pri procesorju P8400 - 3Mb in T9400 - 6Mb?

lp, dejan

billy ::

Tole glede vidnega kot je odvisno kvalitete zaslona in ne resolucije.

mlakar, če boš uporabljal višjo resolucijo in večji DPI, zakaj potem rabiš višjo resolucijo, če bo vse enako, kot na nižji resoluciji :)

Zadnič sem si ogledal elitebooka in ne vem nad čem ste vsi impresionirani? Če je to dobro, potem so stari modeli res obupni. Pa kako bodo panti pokali, si niti ne upam zamislit :)

MrDeY ::

Potem so pa zasloni z višjo resolucijo bolj kvalitetni:)

Jst osebno nisem prav impresioniran nad elitebooki, prepirača me le zaslon (ki ga imajo le poslovni prenosniki), garancija in pa občutno boljša kvaliteta materialov od predhodnikov... Tudi oblika, teza, baterija je boljsa kot npr pri tekmecih iz istega razreda...

Glede pantov pa upam, da so od elitebooka bolj kvalitetni:) Drugace pa kaplica wd40 pomaga do konca življenske dobe HP prenosnika.. Preverjeno!:)

lpd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrDeY ()

quartz ::

Billy, kje pa imajo razstavljene elitbooke?

mastazeko ::

quartz danes sem videl enega v Big Bangu

billy ::

v big bangu sem gledal ja..mogoče pa ime za sabo "kilometrino" pa je zato videt tako bogi :)

Glede pantov..pa sem mislil to, da tam rado poči, ker je celoten monitor "vpet" na dokaj majhni površini (ne vem zakaj ne naredio vsaj 3 potem) in če nekdo dnevno zadevo sem pa tja prenaša, ziher po nekaj letih odpove zadeva.

AaBoy ::

Amm, kateri se vam zdi boljši:

MSI GX620X-060EU
HP Elitebook 8530p (FW454TC)

Če slučajno, kdo ve za kakega drugega, firma ni važna. Pomebno je le, da je dobra kvaliteta in kolko tolko podobne komponente.


Hvala za odgovor. LP

PARTyZAN ::

Mislim, da so panti enaki kot pri stari NX seriji. Jaz imam zdaj svojega ze okoli 4 leta, in panti ne kazejo se nobenega znaka, da bi radi odpovedali :P.

billy ::

Kolikokrat na dan pa odpreš, zapreš pokrov?

KandazaR ::

Pa vredu sej vemo da so sony-i oh in sploh (čeprav me ne prepričajo->bi raje za tak denar vzel thinkpad t serijo).

quartz ::

Nice, bom sou pogledat... Kje razstavljajo tudi T400/500 in E6400/6500?

Panti so pomojem se najmanjsi problem...to lahk pricakujes da je testirano za 10x dnevno odpiranje nadaljnjih 5 let...kaj druzga prej odpade!;)

AaBoy ::

mlakar in za keri prenosnik si se odločil?

mlakar ::

Vzel sem HP EliteBook 8530p T9400 FU456 + 2gb rama
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zadeva je kompaktna in dele po pričakovanjih... Kaj več bom pa lahko povedu po malo več uporabe.


lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri laptop za 800-900e

Oddelek: Kaj kupiti
71009 (919) Leks
»

kateri prenosnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
103372 (3018) extr3m3
»

Toshiba vs. Acer

Oddelek: Kaj kupiti
152085 (1673) reptilia
»

Prenosnik 900€ (+/- 200€)

Oddelek: Kaj kupiti
61552 (1397) boolsheat
»

Nov prenosnik? - Lenovo vs. Dell

Oddelek: Kaj kupiti
164179 (3798) quartz

Več podobnih tem