Forum » Pomoč in nasveti » hdd/memtest
hdd/memtest
ferguson ::
Pozdravljeni
Zanima me če je vseno kateri test uporabim za pregled komponent v računalniku.Imam trdi disk hitachi ,in sem izlovdal test za hitachi in naredil boot cd. Ali je tako uredu ali more biti kaka verzija, prav taka kot je hitachi disk. ali je dovolj samo ,da je za hitachi.in za ram ali je važno kateri je- memtest86/memtest86+ ali je važno ali je ram dd- ddr 2 in tako dalje. Hvala za odgovore.
Zanima me če je vseno kateri test uporabim za pregled komponent v računalniku.Imam trdi disk hitachi ,in sem izlovdal test za hitachi in naredil boot cd. Ali je tako uredu ali more biti kaka verzija, prav taka kot je hitachi disk. ali je dovolj samo ,da je za hitachi.in za ram ali je važno kateri je- memtest86/memtest86+ ali je važno ali je ram dd- ddr 2 in tako dalje. Hvala za odgovore.
ender ::
Za diske je vedno najbolje uporabiti proizvajalčev program za preizkus, ker ti ponavadi poleg preizkusa ponudi tudi odpravo določenih napak (kar pa deluje samo pri diskih, ki jih pozna - če uporabiš program drugega proizvajalca, boš test sicer lahko pognal, vendar v nobenem primeru ne boš mogel napak odpraviti).
Za RAM je memtest86+ verjetno najboljši test, ki ga lahko dobiš.
Za RAM je memtest86+ verjetno najboljši test, ki ga lahko dobiš.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 7 Ultimate "Blue screen" vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1314 (926) | rk7254 |
» | Blue screen - zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1605 (1305) | BlackCaiman |
» | Memtest najde napakoOddelek: Pomoč in nasveti | 2741 (2252) | Clubraider |
» | Nekaj je hudo narobe - BSOD, resetiranjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1311 (1153) | bozicek |
» | plata zjebava z modrim zaslonom smrti !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1489 (1276) | SavoS |