Forum » Pomoč in nasveti » Problem s 1. zagonom racunalnika
Problem s 1. zagonom racunalnika
_Prince_ ::
Danes sem si sestavil racunalnik ki sem ga narocil po komponentah.
Ko pa sem ga hotel zagnati prvic,se je prizgal za kako sekundo in takoj spet ugasnil. to naredi vedno ko ga zelim zagnati.
Komponente na hitro:
Sapphire HD4870
E8400
2x2Gb ram Patriot Extreme Preformance
500Gb Seagate disk
hladilnik za proc. pa ni stock ampak je od thermalteaka RubyOrb.
Kaj bi lahko bil problem??
hvala
Ko pa sem ga hotel zagnati prvic,se je prizgal za kako sekundo in takoj spet ugasnil. to naredi vedno ko ga zelim zagnati.
Komponente na hitro:
Sapphire HD4870
E8400
2x2Gb ram Patriot Extreme Preformance
500Gb Seagate disk
hladilnik za proc. pa ni stock ampak je od thermalteaka RubyOrb.
Kaj bi lahko bil problem??
hvala
MTB ::
Hm, ceprav mi to deluje da bi lahko slo za presvohen napajalnik, bi napajalnik moral biti ok.
Nastavitve v biosu? Da mogoce ugasne pod dolocenimi parametri (ventilator, temperatura?) Imas mogoce na maticno priklopljen zvocnik? Ce je kaka tezava da zapiska in lahko ugotovis kaj ga muci?
Poskusi dat ven en ram, odklopit disk in ponovno zagnat.
Nastavitve v biosu? Da mogoce ugasne pod dolocenimi parametri (ventilator, temperatura?) Imas mogoce na maticno priklopljen zvocnik? Ce je kaka tezava da zapiska in lahko ugotovis kaj ga muci?
Poskusi dat ven en ram, odklopit disk in ponovno zagnat.
_Prince_ ::
sploh ne pride do tega da bi piskalo...z ramom sem probal vse kombinacije,prov tako disk...procesor sem se enkrat dal ven in nazaj...
se vedno isto, zazene se za sekundo,zavrti se ventilator na procu,grafi,na ohisju in potem takoj ugasne...mozno je da je napajalnik fuc ampak je cisto nov in ni neka slaba firma...ali pa mogoce maticna?...
se vedno isto, zazene se za sekundo,zavrti se ventilator na procu,grafi,na ohisju in potem takoj ugasne...mozno je da je napajalnik fuc ampak je cisto nov in ni neka slaba firma...ali pa mogoce maticna?...
MTB ::
Probaj čisto za štos na hitro sklenit skupaj zeleno žičko iz napajalnika (power good) z maso, za kakšne pol sekunde, najlažje s sponko za papir. Pa potem poročaj. Nekaj podobnega sem doživel pri eni zlo spodobni mašini z dobrim napajalnikom. Vklapljanje je normalno potem delovalo, dokler ni zmanjkalo štroma ali pa da si izvlekel kabel. Ampak se nisem prevec obremenjeval v cem je tezava.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5723 (4659) | svetetko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17817 (13940) | G_mAn |
» | Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9897 (8359) | Helena123 |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8887 (8334) | Pšenični |
» | Display driver has stopped...Oddelek: Pomoč in nasveti | 4270 (3665) | stricky |