Forum » Na cesti » SKUTER IN PREDELAVA??
SKUTER IN PREDELAVA??
promocija ::
Imam Gilero Runner in nimam nč predelanga motorja. Sedaj bi pa rad vstavil Polini kit ali pa Malossi.
zdj me pa zanima, če morm zamenjat samo cilinder in bat, ali morm menjat tudi sklopko in uplinjač ???
LP
Tnx
zdj me pa zanima, če morm zamenjat samo cilinder in bat, ali morm menjat tudi sklopko in uplinjač ???
LP
Tnx
Boeing ::
pri poliniju vedi, da boš moral postružiti še glavo cilindra, drugače boš mel preveliko kompresijo in ti bo zjahalo ležaje... sicer pa je polinija škoda za v skuterje...
sklopko lahko pustiš tako kot je, samo jo boš moral mogoče malo prej menjati, to je pa tudi vse....
vplinjač pa ali povrtaj ali pa kupi novega z večjo (ustrezno) luknjo... v tem primeru ti bo šlo sice rnekaj več, ampak bo nesorazmerno več popil in še bolj se bo grela mašina...
LP
sklopko lahko pustiš tako kot je, samo jo boš moral mogoče malo prej menjati, to je pa tudi vse....
vplinjač pa ali povrtaj ali pa kupi novega z večjo (ustrezno) luknjo... v tem primeru ti bo šlo sice rnekaj več, ampak bo nesorazmerno več popil in še bolj se bo grela mašina...
LP
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
promocija ::
Boeing dj mi neki obrazloži:
V katerem primeru mi bo motor več pil? Če tet uplinjač povrtam ali da ga zamenjam? :)
Tnx
V katerem primeru mi bo motor več pil? Če tet uplinjač povrtam ali da ga zamenjam? :)
Tnx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: promocija ()
CaqKa ::
dejstvo je takšno..
osnovna mašina vsakega skuterja je dimenzionirana na neko določeno moč in hitrost.. kar pomeni da so vsi lezaji, gibi in nasplošno material nareto za to hitrosti.. seveda je tukaj tudi manjsi faktor za norce samo tega nebi sedaj omenjal...
v glavnem če boš povečal moč motorja lahko sklepaš na hitrejšo obrabo delov.. sem spada tudi sklopka in zobniki...
uplinjač se menja za to da dobiš več zraka v zmes goriva in s tem boljše izgorevanje posledično tudi boljši izkoristek...
aja pa če boš šel frizirat skuterja.. najprej si bremze porihtaj, ker če boš mel večji speed in neboš navajen nanj.. itak kaj ti bom pravo boš pač zdrav umrl kot bi Pek rekel :)
edit
em poglej če imaš kje v blizini kaksnega experienced serviserja... ti bo znal to boljse povedat... v mariboru je Tomo..
osnovna mašina vsakega skuterja je dimenzionirana na neko določeno moč in hitrost.. kar pomeni da so vsi lezaji, gibi in nasplošno material nareto za to hitrosti.. seveda je tukaj tudi manjsi faktor za norce samo tega nebi sedaj omenjal...
v glavnem če boš povečal moč motorja lahko sklepaš na hitrejšo obrabo delov.. sem spada tudi sklopka in zobniki...
uplinjač se menja za to da dobiš več zraka v zmes goriva in s tem boljše izgorevanje posledično tudi boljši izkoristek...
aja pa če boš šel frizirat skuterja.. najprej si bremze porihtaj, ker če boš mel večji speed in neboš navajen nanj.. itak kaj ti bom pravo boš pač zdrav umrl kot bi Pek rekel :)
edit
em poglej če imaš kje v blizini kaksnega experienced serviserja... ti bo znal to boljse povedat... v mariboru je Tomo..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
MadMax ::
V vsakem primeru bo vec pil, ker bos bolj gas navijal
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Boeing ::
v obeh primerih ti bo potegnil več zraka in naredil več mešanice...
koliko te mešanice in kakšno bo naredil, pa je odvisno od tega, kako ga povrtaš (in ne pobrusiš) oz. kakšnega kupiš...
koliko te mešanice in kakšno bo naredil, pa je odvisno od tega, kako ga povrtaš (in ne pobrusiš) oz. kakšnega kupiš...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navodila Tomos 15 slcOddelek: Na cesti | 6767 (5784) | Deyannn |
» | Kaj o mini moto croossOddelek: Na cesti | 5747 (3717) | renejek |
» | 4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33036 (4675) | gapLLL |
» | Friziranje avtomatikaOddelek: Loža | 17120 (12994) | Frane75 |
» | Gllera Runner Izpuh HelpOddelek: Pomoč in nasveti | 4696 (4297) | KamikazA |