Forum » Programiranje » select sql - seštevanje
select sql - seštevanje
marzy ::
pozdrav, zanima me če bi znal kdo povedat kako bi zgledal select stavek za naslednji primer.
imam tabelo v kateri so šole in ki so tekmovale v določenih discp. sedaj bi rad sproti sešteval točke
se pravi v vsaki disciplini posamezna šola dobi določeno št. točk ki bi jih rad sproti prišteval
imam tabelo v kateri so šole in ki so tekmovale v določenih discp. sedaj bi rad sproti sešteval točke
se pravi v vsaki disciplini posamezna šola dobi določeno št. točk ki bi jih rad sproti prišteval
WarpedGone ::
Ko ti bojo SQLi vsaj malo jasni, bo tole mala malca. Do takrat pa je bolje da kdo drug stvar spiše, ker bo tvoja rešitev skor sigurno napačna.
Naredi si uslugo in posveti en popoldan kakšnemu SQL tutorialu. Osnove so simpl. Dobesedno.
Naredi si uslugo in posveti en popoldan kakšnemu SQL tutorialu. Osnove so simpl. Dobesedno.
Zbogom in hvala za vse ribe
poznam osnove, sam tole mi pa glih ni simpl, pa nism vprašal za bilokaj druga kot pomoč tk da ne vem kaj pišeš...
vem da nism postavil pravilno vprašanja..
če dam sum in potem group po šoli mi sešteje končne točke za vse šole jst pa hočem da se točke seštevaj sproti. npr pri 1. disciplini ima šola 1 10 točk pri 2. diciplini pa 5 in hočem da mi izpiše 15..
če dam sum in potem group po šoli mi sešteje končne točke za vse šole jst pa hočem da se točke seštevaj sproti. npr pri 1. disciplini ima šola 1 10 točk pri 2. diciplini pa 5 in hočem da mi izpiše 15..
gokky ::
Če želiš zadevo sumirati samo po šolah:
SELECT sola, sum(tocke)
FROM tabela
WHERE (katere zelis upostevati, npr leto_tekmovanja=2008 AND sola_diskvalificirana=0)
GROUP BY sola
Če pa želiš po disciplinah ločeno
SELECT sola, disciplina, sum(tocke)
FROM tabela
WHERE (katere zelis upostevati, npr leto_tekmovanja=2008 AND sola_diskvalificirana=0)
GROUP BY sola, disciplina
Sicer pa se mi zdi, da to sodi v osnove SQL. Pri nas na faksu so morala znati vsa dekleta že pred leti.
SELECT sola, sum(tocke)
FROM tabela
GROUP BY sola
Če pa želiš po disciplinah ločeno
SELECT sola, disciplina, sum(tocke)
FROM tabela
GROUP BY sola, disciplina
Sicer pa se mi zdi, da to sodi v osnove SQL. Pri nas na faksu so morala znati vsa dekleta že pred leti.
borchi ::
marzy, priznaj, ti sploh še nimaš tabele. ker če bi jo imel, bi že prilepu sem dizajn tabele in bi ti mi lahko lepo razložili, da je boljše naredit tri tabele in ti napisali select, itd.
l'jga
ne razumeš aj bi jz rad...
DISCIPLINA 1:
1. šola 1 33 skupaj: 33
2. šola 2 25 skupaj: 25
3. šola 3 18 skupaj: 18
DISCIPLINA 2:
1. šola 3 10 skupaj: 28
2. šola 1 30 skupaj: 63
3. šola 2 20 skupaj: 45
....in tako naprej
evo če bo kaj bolj jasno,mene zanima točke skupaj kako jih naj sproti seštevam če bi bla ena šola ni problem,problem nastane ko imam več šol...
mam tabelo,v bistvu mam vse te podatke že shranjene v curosrju..
DISCIPLINA 1:
1. šola 1 33 skupaj: 33
2. šola 2 25 skupaj: 25
3. šola 3 18 skupaj: 18
DISCIPLINA 2:
1. šola 3 10 skupaj: 28
2. šola 1 30 skupaj: 63
3. šola 2 20 skupaj: 45
....in tako naprej
evo če bo kaj bolj jasno,mene zanima točke skupaj kako jih naj sproti seštevam če bi bla ena šola ni problem,problem nastane ko imam več šol...
mam tabelo,v bistvu mam vse te podatke že shranjene v curosrju..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: marzy ()
če vam pravim da mam podatke že v cursorju, sej ni važno bom že nekako pogruntal,hvala za trud..
gokky ::
Ej. Kakšen pa imaš select, da dobiš v kurzor, če ni skrivnost?
Sicer pa je bistvo razmisleka v tem, da že v kurzor dobiš primerne podatke.
Sicer pa je bistvo razmisleka v tem, da že v kurzor dobiš primerne podatke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mysql if stavekOddelek: Programiranje | 1255 (869) | MrStein |
» | [SQL] PgAdmin preprosto vprasanje povezano s stolpci v tabeliOddelek: Programiranje | 2193 (1552) | Cvele2011 |
» | SQL poizvedbaOddelek: Programiranje | 2159 (1669) | borchi |
» | T-SQL preprost querry pa ne znamOddelek: Programiranje | 1820 (1477) | borchi |
» | [mysql] malo bolj zahtevna poizvedbaOddelek: Programiranje | 1584 (1435) | destiny |