Forum » Pomoč in nasveti » težave z monitorjem
težave z monitorjem
zachov ::
Imam kar precej zanimivo težavo. Veliko sem o tem že prebral na internetu, a težave še vedno nisem odpravil, pa da vidim, če se tukaj najde kdo, ki ve kaj več o tem. Monitor Samsung SyncMaster 913N imam že kakšne 2-3leta, nikoli ni bilo težav do nekaj meseci nazaj.KO pride zadeva do windowsov, ko bi moralo pokazati namizje je velikokrat lučka na monitorju začela utripat na monitorju pa se pojavi okvir z napisom Not optimum mode.Recommended mode 1280x1024 60hz. Vendar tako imam js že narejeno. Posodobil sem grafične driverje, naložil vse v zvezi z monitorjem, pomagalo ni nič. Pri igrah se zadeva ponavlja. No potem sem odkril mali trik, ki pa ne deluje vedno, saj niso pomagali ne reseti ne nič. Enostavno sem izključil napajalni kabel iz monitorja in ga vključil nazaj in slika ter namizje se pokaže a tudi to deluje zgolj občasno, zakaj temu tako nevem. No in kot nalašč mi je počasi odpovedoval tudi računalnik, zato sem se odločil za nakup nove kište.Včeraj instaliram vse na novo, ves vesel ko pa kar naenkrat zagledam na zaslonu ponovno okvirček s tem napisom. Resolucija je takšna bila narejena, pri Hz, ki sem jih želel dati iz 75 na 60 pa mi je vedno znova ven metalo okvirček in nikoli ni preklopilo na 60hz, zadevo vračam nazaj s tem da vedno znova izklapljam kabel iz monitorja in se slika spet pojavi...no odločim se danes za naložitev Viste, a zadeva ostaja enaka, na trenutke celo ni okvirčka ampak sama črnina. Naloženi so novi driverji za grafično kartico, resolucija je narejena takšna kot jo priporoča tisti nadležen okvirček a nič ne pomaga.In seveda zamenjan sem tudi napajalni kabel za novega a nič bolje. Sedaj pa mi je zmanjkalo idej in upam, da bom tukaj dobil kakšno novo, saj je v bistvu vse skupaj neuporabno, saj na trenutke zaslon dela, ko pa zaženeš kaj konkretnega pa te že pričaka črn zaslov ali znameniti okvirček in potem se dolgo zajebavaš, da ti uspe na zaslon ponovno prikazati sliko.
Hvala in LP
Hvala in LP
PwneD bY ShaoliN
ST-777 ::
Monitorji se včasih čudno vedejo. Moj LCD Samsung sploh ne pokaže slike, če ga prej popolnoma izključim iz napajanja. XP se normalno zažene, slike na monitorju pa ni, le nekakšen mali okvirček potuje po črnem ekranu.
Rešitev te zadeve pa je povsem preprosta. Pritisnem tipko na monitorju za izklop, počakam nekaj sekund, vklopim tipko in brezhibna slika se pojavi.
Svetujem, da poskusiš še izklopiti in nato vklopiti tipko na monitorju, morda bo tako tvoj problem rešen. Sicer pa ne vidim druge rešitve, kot naložitev drugih driverjev.
Rešitev te zadeve pa je povsem preprosta. Pritisnem tipko na monitorju za izklop, počakam nekaj sekund, vklopim tipko in brezhibna slika se pojavi.
Svetujem, da poskusiš še izklopiti in nato vklopiti tipko na monitorju, morda bo tako tvoj problem rešen. Sicer pa ne vidim druge rešitve, kot naložitev drugih driverjev.
Azrael ::
Aha, 3 leta star LCD, pa še Samsung...
Znan "feature".
Po opisu, da se napaka pojavlja vedno bolj in včasih pomaga izklop iz elektrike, menim, da gre za enak problem.
Znan "feature".
Po opisu, da se napaka pojavlja vedno bolj in včasih pomaga izklop iz elektrike, menim, da gre za enak problem.
Nekoč je bil Slo-tech.
king67 ::
zachov: Imam popolnoma isti problem z istim modelom monitorja, le da jaz še nisem ugotovil, da se slika vrne po izklopu napajanja. Česa vse nisem probal! Med drugim sem kupil novo grafično in slika je bila! Seveda, ker sem med montažo izključil monitor! Sedaj pa je vse po starem...faki'n okvir... Garancija je seveda potekla pred dobrim mesecem. Res odličen tajming.
zachov ::
Heh vidim, da nisem edini vsaj to me tolaži, da nimam samo jaz takšne nesreče.Kupoval pa monitor znamko in takrat dal 75k sit zanj jebemo, star CRT monitor pa držal 10let pa še zdaj dela...js morm pa pogledat, ampak mislim da bo tesna z garancijo - ravno nekje okol 3let bo :S...torej očitno bo treba nadomestit LCD z starim nazaj, pa potem kupit novo zadevo al kaj? Jao...
PwneD bY ShaoliN
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Piskanje in jamranje iz novega sistema (napajalnika in grafične/matične plošče).Oddelek: Pomoč in nasveti | 881 (702) | Wox |
» | Monitor problem-DVIOddelek: Strojna oprema | 1385 (1190) | eales |
» | Monitor DVI pokvarjen?Oddelek: Zvok in slika | 1641 (1418) | RPG |
» | problemi z monitorjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1474 (1357) | AngelOfDeath |
» | Hercules 8500, DVI to VGA nemogoce?Oddelek: Strojna oprema | 1685 (1321) | jRk0 |