Forum » Pomoč in nasveti » Problem: grafični driver na Ubuntu 8,04
Problem: grafični driver na Ubuntu 8,04
Ingemar ::
Lepo pozdravljeni
Lastim si prenosnika dell xps 1530(grafična 8600GT 256mb). Inštaliral sem Ubuntu 8,04 32 bit. Sem nov uporabnik in nimam pojma o linuxih. No problem je nastal, ko sem inštaliral driver za grafično oz. ga že samo inštalira ob vključitvi naprednih efektov. No driver je inštaliran, vendar ni v uporabi. In ko ga vključim (enable pri hardware drivers), zahteva restart. Po restartu pa se mi prikaže samo bel ekran. No na tujih forumih sem zasledil točno ta problem in celo na točno tem prenosniku, vendar mi ne uspe, ali pa moje znanje ni na nivoju, da bi to izpeljal in sem kje kaj narobe naredil.
Ker sem pravi začetnik in ker ne želim več uporabljati viste:), Vas prosim, da mi pomagate ta problem rešiti.
Hvala pa lep pozdrav
Lastim si prenosnika dell xps 1530(grafična 8600GT 256mb). Inštaliral sem Ubuntu 8,04 32 bit. Sem nov uporabnik in nimam pojma o linuxih. No problem je nastal, ko sem inštaliral driver za grafično oz. ga že samo inštalira ob vključitvi naprednih efektov. No driver je inštaliran, vendar ni v uporabi. In ko ga vključim (enable pri hardware drivers), zahteva restart. Po restartu pa se mi prikaže samo bel ekran. No na tujih forumih sem zasledil točno ta problem in celo na točno tem prenosniku, vendar mi ne uspe, ali pa moje znanje ni na nivoju, da bi to izpeljal in sem kje kaj narobe naredil.
Ker sem pravi začetnik in ker ne želim več uporabljati viste:), Vas prosim, da mi pomagate ta problem rešiti.
Hvala pa lep pozdrav
Blinder ::
windows xp:)
Drugace imas nekaj drugih moznosti za driverje na ubuntuju.
Drugace imas nekaj drugih moznosti za driverje na ubuntuju.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsungova programska oprema sama izklaplja Windows UpdateOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10866 (7028) | Beernarrd |
» | NVIDIA DriversOddelek: Pomoč in nasveti | 1652 (1274) | turob2 |
» | Črke na Toshiba prenosniku ne primejo vednoOddelek: Pomoč in nasveti | 2344 (2124) | BStne |
» | ATI prizadeli sivi zasloni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13820 (12208) | Wrop |
» | Prenosnik-"zmrzne"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1400 (1202) | solatko |