» »

Izgradnja kvalitetne mreže

Izgradnja kvalitetne mreže

Nocko ::

Hej, ekipa...ne vem koliko se kaj spoznate na te stvari, a bi prosil za en nasvet, rad bi si izboljšal svojo domačo mrežo.

Obstoječe stanej je slednje:

-25-2Mbit Trierin interent
-router Linksys WRT 54GL (naložen orginal SW)
-2 osebna računalnika (LAN), 2 leptopa (WLAN), 2 iPhone in mediacenter (WLAN)
-nekej položenega 50m UTP kabla,saj se en osebni računalnik nahaja v drugem objektu

Stvar mi za 1x ne dela kaj extra, sem poskusil vse žive speedteste in nikakor ne dosežem teh 25Mbit ki ji plačujem, max je nekej 17Mbit

Test

Test

Po besedah fantov iz Triere oz. UPC bi naj imel odlično odzivnost in da so me hoteli prepričat da nikjer ne bom pokoristil te hitrosti, kao niti ne v torrentih, kjer mi je uspel max DL nekej 2.1MB-sec....

No stvar je sledeča, razmišljam o nadgradnji svoje mreže, predvsem bi dal večji povdarek brezžični mreži in router ki podpira N standard.....

Razmišljam o slednjih:

http://geizhals.at/a348974.html

ali

http://geizhals.at/a260932.html

Sedaj ne vem če je to običajno za Linksysove routerje da imajo slabši wlan, saj imam zelo malo območje delovanja na sedanjem routerju...

Prosim za kak predlog....hvala
  • spremenil: Nocko ()

gokky ::

Ob tvoji deklarirani hitrosti omrežja je lahko omejujoči faktor že sam usmerjevalnik ali usmerjevalniki na poti do strežnikov, s katerimi preverjaš prepustnost svoje linije. Ker je procesna moč usmerjevalnika navadno omejena, je tudi njegova prepustnost lahko manjša, kot bi jo pričakoval.

Brez dodatnih podrobnosti, ki vplivajo na test (opisani načini in pogoji testiranja), bi se tu kar strinjal s fanti s Triere.

Podatkov o prepustnosti usmerjanja za usmerjevalnike, ki si jih navedel, pa nimam.

jan01 ::

Najprej sprobaj veliko boljši firmware kot je tomato firmware download
Normalno prek brskalnika upgradaš(glej verzijo za tvoj router) in po uspešnem flashanju izklopni, začni tiščati reset tipko, priklopni(še vedno tišči) in tišči še kakih 30s, da se res vse počisti...

Struzzo ::

Mimogrede -- na sliki vidim, da je tvoj ponudnik Arnes. Zakaj ne poskusiš s testom do njihovega strežnika ndt.arnes.si, ki je le par hop-ov stran? Upoštevaj, da ti test izpiše hitrost prenosa podatkov po protokolu TCP/IP in ne hitrosti tvojega CATV priključka ali zmogljivosti "žice", če lahko tako rečem. Na to hitrost lahko vpliva marsikaj, najbolj problematična je morebitna, četudi zelo majhna, izguba paketov (packet loss).

Hmm, hvala za nasvete....bom malo pregledal kako in kaj.....pa mal še na Triero poklical.....pri Arnesu imam samo kao ker sem študent in se je še to včasih splačalo, sedaj pa itak ne, samo zaradi statičnega IP še ostjam tukaj....

Router bom zamenjal, sem kar nekaj prebral o tem Tomatotih in DD-WDT ampak se nikdar nisem upogubil za nadgradnjo....sicer lahko preizkusim, pa bomo vidli.....po želji še lahko naložim orginalno verzijo nazaj?

Kaj mi pa sevtujegete glede omenjenih routerjev?!?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nocko ()

Dami ::

Probaj se brez ruterja priklopit na net pa nekaj downloadat iz arnes ftp servera. Če ti ne gre polno, pol ni tvoj hardware kriv. Drugače se nekaj govori da tile wifi ruterji niso sposobni sfolgat več k 20mbit prek WAN. Glede novih bi jaz osebno, če bi zdajle kupoval, vzel 610N in počakal, da izdajo dd-wrt firmware zanj (atm je work in progress). Čudi se mi sam, zakaj ma pol 1gb WAN port, če ni sposobn take hitrosti laufat...
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Bom preiskusil, vendar imam vse kable in vse tako skrbno poskrito, da moram priključit računalnik na modem in da vidimo.....

Hmm, poskušal sem že z vsem možnim, tudi torrenti in ne pridem preko 2MB/sec, teoretično bi moglo leteti okoli 3MB/s sem poskusil tudi s TCP/IP optimizerom in nič boljše.

Tudi meni se dopade ta 610N, saj ima ločen N kanal, poleg Windows računalnikov imam tudi MB Aira in še kakšna naprava bo ki bo podpirala N starndar....

Bega me le to, da nima zunanjih anten in kak je dejanski signal, sedaj ta WRT54GL ravno ne blesti v odaljenosti signala....

Pyr0Beast ::

To sigurno router ni kriv .. pri eni datoteki nima kaj bremzat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415608 (13355) neres
»

Brezžični router

Oddelek: Kaj kupiti
252615 (1915) ponky
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
789455 (5684) Pyr0Beast
»

Kateri usmerjevalnik(router)?

Oddelek: Kaj kupiti
435604 (4401) KandazaR
»

Router ne prepušča polne hitrosti

Oddelek: Pomoč in nasveti
51158 (1078) amigo_no1

Več podobnih tem