Forum » Operacijski sistemi » Prenos Operacijskega sistema
Prenos Operacijskega sistema
Jeronimo ::
Živ.
Zanima me, kako bi lahko prenesel operacisjki sitem WinXP katerega sem naredil v Microsoft Virtual PC na "običajni" HD - kot primarni operacijski sistem.
Z Acronisom 11 sem naredil backup sistema v Virtual PC, ga prenesel na "real" HD in ponovno z acronisom probal zadevo razpakirati na C disk.
Vendar ne deluje.
Ali se omenjena operacija da narediti - torej iz Virtual na običajni HD in obratno.
Hvala
Zanima me, kako bi lahko prenesel operacisjki sitem WinXP katerega sem naredil v Microsoft Virtual PC na "običajni" HD - kot primarni operacijski sistem.
Z Acronisom 11 sem naredil backup sistema v Virtual PC, ga prenesel na "real" HD in ponovno z acronisom probal zadevo razpakirati na C disk.
Vendar ne deluje.
Ali se omenjena operacija da narediti - torej iz Virtual na običajni HD in obratno.
Hvala
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
Acronis pri ponovnem inštaliranju backupa na C disk zahteva reboot, da ga v rebootu naloži. Vendar imam občutek, da je hotel naprej naložiti kakšne zadeve od Virtual PC konzole - ker pa le te seveda ni se je zadeva obesila v DOSU - in zahtevala neke komande.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
Sem probal zadevo naložiti preko Acronis boot CD - naredi celoten Recovery, vendar ko bi morali se Windowsi bootat, gredo na screen za varni zagon - vendar se tudi v varnem načinu ne naložijo.
Napaka pri drajverjih - če zadeva deluje na Virtual PC - kjer so vsi driverji naloženi, bi morala tudi na real ...pomoje kaj narobe delam.
Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?
Hvala
LP
Napaka pri drajverjih - če zadeva deluje na Virtual PC - kjer so vsi driverji naloženi, bi morala tudi na real ...pomoje kaj narobe delam.
Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?
Hvala
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
dronyx ::
Po moje to ne more delovat, ker v Virtual PC verjetno nimaš pravih gonilnikov za strojne naprave v računalniku, ampak navidezne (virtualni računalnik na različni strojni platformi izgleda enako). Sam sem sicer delal samo z VMWare in verjetno Virtual PC ni dosti drugačen način virtualizacije.
Hmmm .. tole bistveno zmanjša uporabnost virtual PC če ne moreš prenašati sistema iz real v virtual in obratno.
Zoprno ... pa je šlo cel kup dela v nič ...
Zoprno ... pa je šlo cel kup dela v nič ...
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
dronyx ::
Virtualizacija za domačo uporabo verjetno ni ne vem kako uporabna, razen morda če si rizični uporabnik interneta (torrenti in podobno), potem lahko v virtualnem računalniku brskaš po internetu in preizkušaš razne sumljive programe, brez da bi ti lahko pokvarili osnovno namestitev. V bistvu imaš tako nekakšno karanteno.
Drugače pa se virtualizacija veliko uporablja tudi v razvoju programske opreme, ker imaš ti lahko na istem računalniku razvojno okolje in hkrati v virtualizatorju ti tečejo razni strežniki (SQL, web...), kjer se lahko igraš z različnimi konfiguracijami.
Drugače pa se virtualizacija veliko uporablja tudi v razvoju programske opreme, ker imaš ti lahko na istem računalniku razvojno okolje in hkrati v virtualizatorju ti tečejo razni strežniki (SQL, web...), kjer se lahko igraš z različnimi konfiguracijami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualizacija Windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 3432 (2491) | krneki0001 |
» | Zamenjava OS-a (Vista > XP)Oddelek: Operacijski sistemi | 2043 (1617) | ABX |
» | išče se rešitevOddelek: Operacijski sistemi | 1651 (1236) | bluefish |
» | kako v VMware ali virtual PC povleči cel sistemOddelek: Operacijski sistemi | 1623 (1445) | luky |
» | Virtual PCOddelek: Programska oprema | 1856 (1733) | Vuli |