» »

Windows Vista aktivacija

Windows Vista aktivacija

borchi ::

koliko sprememb hardvera dovoli vista preden je potrebno klicat na support, da ti dajo novo aktivacijsko kodo? govorim za "full" verzijo, ne OEM.

namreč, vista bo instalirana nativno na "boot camp" particijo, iz os x pa bom to isto instalacijo zaganjal tudi kot virtual machine preko vmware fusion-a. kolikor berem vmware fusion zna "shranit" nativno aktivacijo in aktivacijo za hardverski profil, ki ustreza njegovi virtualni mašini in potem odvisno od tega ali bootneš nativno ali pa v VM predstavit to aktivacijo Visti. za to "pokuriš" 2 aktivaciji.

vprašanje. ali je pri visti za vsako novo aktivacijo potrebno klicat na support (winxp je imel mislim da 3 aktivacije, potem pa si moral težiti in razlagati stvari na supportu). ali nujno rabim "full" verzijo ali bi zvozil tudi z OEM (ok, legalno mi EULA za OEM ne dovoli tega, ne vem pa ali se aktivacija pri OEM in full verziji drugače obnaša).
l'jga

jamiroq ::

jaz sem (pri oem visti business) za drugo aktivacijo moral ze klicati na ms. iz nekega razloga jo je sprozila namestitev microsoft update servisa. ce te moti to, da bos moral razlagati supportu kaj je sprozilo aktivacijo pac klices izven delovnega casa (i.e. zdaj :)) in aktiviras preko avtomatiziranega sistema :).

borchi ::

napišem ugotovitve, če bo kdo kdaj v podobni situaciji...

najcenejša varianta za zelene oz. tiste, ki jim ni mar za škatle. ker sem pri naročilu zajebal verzijo (naročil sem 32 namesto 64 bitne), sem native instalacijo naredil iz nekega travniškega Vista SP1 x64 OEM medija. licence key je bil ok in aktivacija je bila uspešna. pričakovano je po bootanju te instalacije v virtualni mašini vista zahtevala ponovno aktivacijo. OEM Vista NE omogoča tega. moraš poklicat živega človeka na supportu, ker avtomatizirani sistem za reaktivacijo zahteva product ID, ki ga pa OEM verzija ne pokaže.

ker je bil vikend, mi ni preostalo drugega kot da prečešem travnike za Vista x64 Retail medije. kdo bi si mislil, da je to tako jebeno. same OEM verzije, jedva dobil retail. najprej se je zdownloadala non-SP1 verzija, kar je pomenilo, da moj license key ni bil spoznan za pravilnega ob instalaciji. sem moral najprej naredit update na SP1, potem pa sem lahko aktiviral z mojim licence key-em nativno in tudi potem v virtualni mašini (kar online, brez kakega klicarjenja na support).

btw, microsoft, kaj je narobe z low-priced, ultimate version for all, 32&64 bit, install anywhere konceptom?
l'jga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aktivacija Windows s pomočjo nalepke

Oddelek: Operacijski sistemi
211760 (1127) OmegaM
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29057057 (38798) mtosev
»

Windows 8 brez škatlaste različice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8422599 (16754) Jst
»

MacBook Pro in izbira virtualne mašine

161721 (1488) ql000
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11815007 (10640) MrStein

Več podobnih tem