» »

Kateri gps mobilnik kupiti? Nokia, Samsung, ipd.

Kateri gps mobilnik kupiti? Nokia, Samsung, ipd.

Pton ::

Lep pozdrav.

Čeprav vem da je forum namenjen računalništvu, upam da se kdo tukaj spozna tudi na mobilno telefonijo.
Kupujem mibilnik, ki ga bi uporabljal tudi za navigacijo. Hočem da se mobilnik hitro poveže z sateliti, in ne smrzuje, skratka da dela tiptop. Slišal sem da ima Nokia N95 težave z povezovanjem na satelite, da treba čakati tudi po 10 minut. Zanima me če je kaj drugače pri posodobljeni različici N95 8GB. Razmišljam pa tudi med kakšnim Samsungom kot je Samsung omnia. Gledam tudi na dobro kapaciteto baterije. Če veste še za kakšen telefon, ki zelo dobro služi kot navigacija mi prosim svetujte.
Hvala
  • spremenil: Pton ()

ginekolog ::

N95 je z novimi različisami firmwara zelo uporaben, hitro najde satelite itd. Ker ima symbian, lahko naloži nanj kup programov, npr garmin xt. uporabno.
Divers do it deeper.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ginekolog ()

;-) ::

Js uporabljam n95 in garmin xt pa mi po celi sloveniji dela ql. še 1x me ni zajebal.

Zajebala me je sam baterija, če boš uporabljal GPS na tem telefonu moraš imeti avtopolnilec in priklopljenega ko uporabljaš GPS =)

Max X ::

Tudi sam razmišljam, da bi si nabavu en takšen telefon, ki bi imel podporo za navigacijo. Edini takšen telefon, ki ima zame super dizajn je Nokia e66. Ga že imam kdo, kako dolgo zdrži baterija in kako hitro je povezovanje s sateliti?

BluPhenix ::

Samsung SGH-G810. Odlične izkušnje do sedaj. Po primerjavi z n95 najde satelite na isti lokaciji malenkost prej. Gor seveda Garmin XT. Samsung ponuja tudi neko svojo navigacijo, ki temelji na podlagi Navigona, a mi žal ni uspelo usposobiti niti testne verzije, tako da ne morem priporočit. Pa še težko je najti softver, ker ne pride polek telefona in niti na Samsungovi strani ni linka.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

hooger ::

na tvojem mestu bi oko vrgel še na Nokio E66

antonija ::

Nokia N95 niti ni vec tolk mobilni telefon kot je manjsi PDA. Za danasnje mobitele je res opeka (po velikosti in masi), ima pa vecino funkcij ki si jih lahko zazelis + nekaj dodatnih za preganjanje dolgcasa. Kar se mene tice je N95 zelo funkcionalen, ima vse bells-and-whistles, milijon moznosti za upravljanje s telefonom in softwareom, je pa velik, tezek in relativno grd (oz. vsaj ni kaj prevec lep). In pa baterija se ob uporabi GPS prazni prekleto hitro, tako da za pes navigacijo ni ravno najboljsi (razen ce nimas seboj akumulatorja v nahrbtniku).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

preem ::

zato so pa naredili N82... isti po funkcionalnosti, malo manjši in tanjši pa brez slide vrat. GPS dela odlično, tudi z Nokia Maps, morem Garmina naložt en dan.

Invictus ::

Lahko kupiš tudi blackberry 8800.

Na bolhi sem jih videl že za 120 EUR.

LP I.

harvey ::

GSM aparati z vgrajenim GPS sprejemnikom imajo predvsem naslednji pomanjkljivosti:
- hitrost povezovanja s sateliti
- poraba baterije (brez polnilca v avtu neuporabno)
Velik plus pa je to, da je ena sama napravica, priročna, vedno na razpolago. Zgornji pomanjkljivosti odpravimo z nakupom zunanjega GPS modula, vendar je zopet še ena škatlica za nosit. Na GSM aparatih z Symbian OS solidno delujejo navigacijski programi (Garmin, TomTom), edino malo težav imajo lahko pri zelo dolgih "poteh", ker jim malo ponagaja velikost vgrajenega spomina. Verjetno je v tem primeru boljša izbira mobilnika ali dlačnika na Windows Mobile platformi, ki imajo precej bolj "bogato" drobovje. Po drugi strani pa je operacijski sistem bolj požrešen in je človek tudi v tistem primeru na prvem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

madmitch ::

Nokia E71 + Garmin XT z Adria Route dela k šus.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

antonija ::

No N95 problemov z dolgotrajnim iskanjem satelitov nima. Tudi brez aGPS jih dokaj hitro najde, ce pa prej iz neta dobi paketek s trenutnimi lokacijami pa gre zadeva skoraj instantno.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BluPhenix ::

Samsung g810 tudi nima nekih problemov z iskanjem satelitov. Ko poženeš GarminXT in najde zemljevide, se garmin v avtu komaj zbudi in naloži karte. Po mojih izkušnjah Samsung najde satelite še malo pred N95. Avtonomija baterije pa je 2 uri s stalno prižganim GPS-om. KAr po mojih izkušnjah ni dosti manj od hardverskih garminov.

Edini resni minus, ki sem ga morda opazil zna biti pri lastnikih avtomobilov s vetrobranskimi stekli, ki imajo tisto prevleko, zaradi katere ne morejo ujeti GPS signala v avtu in ker ti pametni telefoni nimajo priključka za zunanjo anteno, so v takih avtomobilih praktično neuporabni.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

BigWhale ::

Nokia N95 4GB meni vcasih signala sploh ne najde, ce sem v avtu. Verjetno ravno zaradi vetrobranskega stekla al kaj vem kaj. Ampak v vecini je pa tako, da Nokia Maps zalaufam se preden grem v avto in do takrat, ko se privezem in vzgem avto ze najde satelite.

Nokia Maps je sicer bolj tako-tako ima pa vsaj zame precej zanimiv licencni model. Tistih 8EUR placas za en mesec, ko stvar potrebujes. Zemljevid in iskanje po zemljevidu se vedno deluje, tudi pozicioniranje, le navigacija ne dela, ce nimas aktivne licence.

Sprobaval sem se Tom-Toma, a ne dela z integriranim GPSom oziroma dela le ce uporabis nek bizaren hack, pa se takrat bolj na 3/4. Nokia ima karte od Navteqa.

BluPhenix ::

Probaj še GArminXT. Dela ko šus, pa še mape so precej ažurne. Je pa res, da stane nekaj več.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ivanuscha ::

Je treba za Garmin XT plačevat mesečno naročnino, ali samo ko kupiš program? Kako je s tem plačevanjem? Obstaja kaj zastonjskega?

BluPhenix ::

Kupiš program.

Zastonjskega? Google maps for s60, podpirajo tudi built in GPS, vendar nisem še konkretno stestiral.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

CWIZO ::

Mene pa zanima če kdo ve kok ta aGPS kej podatkov pokuri približno. In če se to vklopi samo prvič ko zalaufaš GPS (oz. če zgubi signal). Nasleden teden kupim omnio namreč pa me mal zanima, al te to ful po žepu udari da dobiš prej signal al ne :)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

;-) ::

CWIZO

n95 z garminXT ne porabi nič podatkov da se poveže oz nwm kaj misliš. Ne uporablja neta da se poveže in vse je free (delovanje).

CWIZO ::

Govorim o aGPS oz. assisted GPS, ki zato da hitreje najde satelite pretoči informacije o njih pozicijah z interneta.
To je seveda opcijska funkcija, vendar kolikor sem bral znatno pohitri iskanje na napravah, ki niso primarno namenjene GPSu (n95, omnia, diamond, ...)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BigWhale ::

Cwizo, kolikor sem jaz opazil, se aGPS poveze z internetom na hitro takoj ko ga vkljucis potem pa ne vec.

Sem pa opazil, da se N95 zelo hecno obnasa v gozu. Precej tezav s fiksiranjem polozaja. hehe.

tomaz- ::

v povprečju mi Nokia N95 8Gb najde satelite v približno dveh minutah, pol pa deluje ko šus. Garmin XT. baterija cca dobri dve uri. ampak je pa polnilc za avto original okol 10€, tko da to ni problem. Nimam priklopljene aGPS funkcije.

antonija ::

Z aGPS dobis satelite v priblizno 30s se mi zdi. Podartkov je pa... nimam pojma kolk, ampak sklepam da za prvih nekaj sekund.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mirč ::

omnia dela ko ura
30min



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37482070 (40085) mailer
»

Navigacija za Nokio 5230

Oddelek: Mobilne tehnologije
324554 (4344) Mehmed
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8010810 (4993) MrAs
»

Samsung G810

Oddelek: Mobilne tehnologije
296511 (4417) Aero01
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517183 (12910) AtKo

Več podobnih tem