Forum » Strojna oprema » Crknil procesor ali kaj???
Crknil procesor ali kaj???
kuntek ::
Kako naj ugotovim, če mi je crknil procesor?Računalnik se mi sploh noče več vklopit. Ko sem resetiral bios se je za nekaj sekund prižgal, namesto imena procesorja so bile samo neke čudne črke in kvake nato pa se je računalnik kar ugasnil. Po tem sklepam, da je crknil procesor. Imam prav???
Spajky ::
kuntek, mozno je, da je celo cel, pa je ali grafika šla ali mobo /Bios microkontroler ali celo napajalc kaka linija ali kaj drugega preveri/, probaj s frendom zamenjevat komponente, pa boš ugotovil...(najprej napajalc...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
kuntek ::
Kar hitro sem opazil, da mi je razneslo nekaj kondenzatorjev na mama plati MSI K7T PRO 2A (okoli procesorja). Zakaj? Nimam pojma.
Spajky ::
Plato bo zgleda itak treba menjat! Ampak zgleda, da je napajalc zeznil ali pa IC regulator voltaže na plati! Kupi novega kvalitetnega in ti globoko odsvetujem uporabo leta starega na novi ali drugi plati, da ne boš še kaj skuril! Vrži ga stran in pa kupi si tudi aHoku filter/protector za štrom in tel.linijo (5kSit)!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagon računalnika - je že kak majster videl tak problem?Oddelek: Strojna oprema | 2371 (1713) | Riff |
» | Ali bo AMD Athlon II X2 255 deloval na MSI K9n sliOddelek: Pomoč in nasveti | 931 (889) | jest10 |
» | Črn zaslon ob vklopu. :SOddelek: Pomoč in nasveti | 1466 (1318) | solatko |
» | Procesor ali plata?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1135 (959) | e_boy |
» | Kako ugotoviti, kaj ne funkcionira?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4195 (3950) | monster-x |