» »

Zvočniki za lcd TV LG37LG5000

Zvočniki za lcd TV LG37LG5000

Onlyx ::

Pozdravljeni!

Odločil sem se za nakup zgoraj omenjene LCD televizije.

LINK: http://www.mimovrste.com/artikel/135010...

Sedaj me zanima, če se da 5.1 zvočniški sistem direktno priklopiti na lcd TV, ali moram kupiti poleg tega še DVD oz. DIVx predvajalnik (menda imajo v njem vgrajen nekakšen oječevalec?)?

Za zvočnike sem pripravljen odšteti cca. 100 - 150 EUR, tako da me zanima, kaj mi tudi vi priporočate!? Poleg tega morajo biti kabli dolgi cca. dobrih 10 metrov zaradi razporeditve v dnevni sobi. Ni pa problem, če se da kable zamenjati z drugimi, daljšimi.

Najlepša hvala za vsako informacijo, ki mi bo olajšala nakup.

P.S. Vem, da za ta denar ne bom dobil "nevem kaj" dober sistem, toda želim le najbolše za ta denar.

Lep pozdrav,

Luka

Onlyx ::

Samo nekaj bi še rad dodal.

LCD tv bo prav tako priklopljena preko HDMI kabla na računalnik (preko luknje v steni v drugi sobi) in tako želim, da bi 5.1 zvočniki delovali tudi ob gledanju visokokvalitetnih HD filmih.

Hvala in še enkrat lep pozdrav.

Hardstyle ::

Zvok boš preko HDMI kabla spravil le, če je na grafični kartici tudi zvočna. Da pa bi zvočniki delovali na TVju in PCju pa nebo šlo, ker morajo biti povezani z PCjem ali LCDjem, če pa gre oboje hkrati pa nisem prepričan.

Kato ::

Ta TV ne bo vredu. Rabiš nekaj s optičnim izhodom in velikim številom HDMI vhodov. Stvar je v tem ,da ti inputaš sliko ter več kanalni zvok v TV. TV-ji imajo pa ponavadi le stereo audio izhod.

Za 100-150€ ne boš dobil nič pametnega in je to stran vržen keš.

Imaš ene par opcij:

1. Kupiš zvočno kartico s optičnim izhodom, najcenejša stane 40€. Rabiš še "hišni kino" ali pa računalniške zvočnike s optical audio in. Zelo dobra opcija so Logitech Z5500 , ti stanejo circa 250€.

2. Kupiš televizor s "optical audio out" baje dela tudi s koaksialcom. Prav tako priklopiš na "hišni kino" oziroma računalniške zvočnike.

Druga opcija je daleč boljša. Recimo se odločiš ,da hočeš konzolo oz. Blu-ray player , le pri drugi opciji boš imel več kanalni zvok s tega vira. Morda se nekoč odločiš da boš gledal TV kanale v HD-ju, le druga možnost ti omogoča 5.1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

Hardstyle ::

Sej pa ta LG ima optical out. Če ma moj LG 3000.

Kato ::

Aja potem se pa opravičujem, sem gledal po specifikacijah pa ni nikjer omenjeno.

Onlyx ::

se pravi, če ima tv optical out, ne rabim nobenega predvajalnika (divx oz. dvd), da bi jo priklopil na 5.1 sistem?

ewo tle je še en link, kjer piše da ma ta optical out, če se ne motm?

LINK: http://direct.tesco.com/q/R.203-2336.as...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Onlyx ()

Kato ::

se pravi, če ima tv optical out, ne rabim nobenega predvajalnika (divx oz. dvd), da bi jo priklopil na 5.1 sistem?


Ja. Rabiš le zvočnike ,ki imajo optical in.

Pa ne gledaš nobenega DVD-ja, ker upscalani DVDji še vedno zgledajo zelo dobro?

Onlyx ::

sej to je fora...mam doma ze en starejsi dvd (samo dvd) predvajalnik, pa nima izhoda za 5.1. zvočnike...uglavnm menda ma cist premal unih činčev uzadi, samo dvd mi pa predvaja normalno...tko da niti ne rebm predvajalnika kupvt, ker ga ze mam, razn če bi bla nuja zrd zvočnikov

Kato, sej če bom gledu preko tega mojega starejšega dvd predvajalnika, mi bodo zvočniki normalno delovali tudi, če jih bom imel priklopljene preko optical in - out vhoda??

Kato ::

Odvisno kakšne izhode ima ta tvoj DVD predvajalnik. Če ima HDMI bo šlo, če ima Component bo tudi šlo, za SCART pa ne vem.

Ti pa povem ,da je razlika med navadnimi DVD-ji in pa uscalanimi. Sam sem tudi imel en DVD predvajalnik brez tega in sem hitro ugotovil da rabim upscalanje.

Jaz se na tvojem mestu se sploh nebi zajabaval s neko staro robo. Če že kupuješ LG-jev TV, vzameš še en hišni kino od njih.

tale ima dober zvok pa zelo dobro kvaliteto slike. Če je lep je stvar posameznika (men je), je pa tudi LG tako da boš lahko uporabljal en daljinec za TV in "hišni kino". Cena je tu visoka ,ampak v tujini sem ga videl tudi pod 400€. Če oboje naročiš s tujine te pride 1000-1100€.

Onlyx ::

No pa sem nabavil kar LG domači hišni kino -> http://www.mimovrste.com/artikel/170002...

Moram reči, da zadeva za ta denar "špila" zelo dobro, sploh če se malo poigraš z nastavitvami.


Sedaj me pa zanima še nekaj; če priklopim dvd/divx na lcd tv preko SCART kabla je slika skoraj boljša kot pa, če ga priklopim preko HDMI kabla, seveda pri predvajanju navadnega DVD-ja. Ali je to normalno?

Namreč ta dvd/divx predvajalnik naj bi ti tudi ob predvajanju navadnih dvd-jev pretvoril v t.i. navidezne hd-je (malo ti poboljša kvaliteto slike in prav tako ti poveča resolucijo slike, če se ne motim).
Nisem pa še probaval spraviti slike iz računalnika preko hdmi kabla na lcd tv, kot full hd kvaliteto oz. samo 720p. (.mkv file)


Uglavnem zanimalo me je samo, če je to normalno, da preko hdmi kabla ne dobim boljše kvalitete kot pa preko navadnega scart kabla, seveda ob predvajanju navadnega dvd-ja.

P.S. Kato hvala za tvoje mnenje, ki mi je vsekakor olajšalo nakup.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Onlyx ()

Kato ::

Si preričan da podpira "upscalanje"? A lahko izbiraš ločljivost (1080p,720p,...)? Čudno mi je ker DVD predvajalniki ,ki to podpirajo stanejo 80-100€. Videl sem namreč že DVD predvajalnike s HDMI-jem ,ki tega ne podpirajo.

Uglavnem zanimalo me je samo, če je to normalno, da preko hdmi kabla ne dobim boljše kvalitete kot pa preko navadnega scart kabla, seveda ob predvajanju navadnega dvd-ja.

Ne ni normalno

Onlyx ::

upscalanje = navidezni hd ???

Če misliš to mislim, da ima, ker mi je to tudi prodajalec zatrdil. Pri starem dvd predvajalniku so imeli dvd-ji različne ločljivosti (nekje je bilo več, nekje malo manj črnega robova) na lcd tv. Pri tem predvajalniku pa mi sliko nekako razširi, da ne glede na kvaliteto dvd-ja, ostaja povsod samo malo črnega robova.

Razumeš?

Vem, da sm ti sedaj razložil zelo "po domače" ampak upam, da razumeš;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173806 (1158) francimedo
»

Star hišni kino zvočniki in nov TV

Oddelek: Zvok in slika
71236 (931) St235
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365367 (4489) St235
»

Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomoč

Oddelek: Zvok in slika
113897 (3451) Riff
»

Kako spraviti zvok iz lcd na 5.1 zvočnike?

Oddelek: Zvok in slika
112358 (2201) dpicul

Več podobnih tem