» »

USB čitalec pametnih kartic Phoenix (VirtualCom port)

USB čitalec pametnih kartic Phoenix (VirtualCom port)

XS!D3 ::

Zanima me, če kdo pozna čitalce pametnih kartic (SmartCard), namreč iščem nekaj na USB-ju, ki pa mora podpirati ozeroma uporabljati Virtual COM port, da se obnaša, kot da je čitalec na COM portu, primerne naj bi bile neke Phoenix zadeve, vendar se mi ne sanja kateri čitalci točno to so, zato me zanima kaj priporočate in kje se da dobiti?

Zadevo potrebujem za branje SmartCard s Conax ključi v navezi z DVBViewer+SoftCSA+CnxCAM (za gledanje kodiranih digitalnih kabelskih programov na DVB-C).

misek ::

Morda Infinity USB Phoenix? Ta se uporablja v kombinaciji z Dreambox satelitskimi sprejemniki. Ima USB in serijski vmesnik. Ali pa kaj podobnega.

Cosmo ::

Ne bi v ta namen raje nabavil CI vmesnika za TV karto in CAM modula? Na Dvbshop.eu dobiš oboje s poštnino že za dobrih 60 €.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

XS!D3 ::

Trgovine dvbshop.eu sicer ne poznam vendar sem že malo gledal drugje in pride TerraTec USB CI vmesnik nekje 100€ + CAM modul za conax kartice od 50-100€, kar je skupaj še nekje dvakratna cena samega tuner-ja in sem se odločil, da v tem primeru ne mislm tega vzet za kodirane kanale in se bom zaenkrat zadovoljil z osnovno programsko shemo, ki ni kodirana. Sem se pa odločil pogledat za cenejšo vrjanto, sem si vzel čas in prečesal internet ter ugotovil, da bi nekako šlo s pravo programsko opremo in ustreznim SC readerjem, zato bom poizkusil poiskal nek cenejši smartcard reader, s katerim to deluje in se malo poigral če to deluje.

Baje da s temi Infinity USB Phoenix dela, vendar jih v SLO sploh ne najdem. pa tudi poceni glih niso. Zdej dilema je, ker sem vzel USB TV tuner, da bi zadevo lahko uporabljal tudi na prenosnem računalniku, ki pa nima COM porta, da bi enostavno kupil nek cenejši native COM čitalec.
Po drugi strani pa tudi ni nujno da na prenosnem gledam kodirane kanale, pač na osebnem računalniku, kjer bo tuner uglavnem uporabljen pa je tudi en COM port in bi u principu lahko uzel en cenejši SmartCard reder na COM portu in se malo poigral s tem, če bo delovalo super, če pa ne pa tud nebom umrl za tistih 5-10€.

Mogoče kdo ve kje bi se dobilo tole: http://www.cashmouse.de/security/view_p... .

XS!D3 ::

Zdej sm pogruntu, da nej bi delovalo če je ISO7816 in na COM portu tako da iščem kar nekaj takega za ugodno ceno po možnosti v SLO, ker se s poštnino iz tujine praktično ne izplača, razne USB vrjante z Virualnim COM portom pa so večinoma zelo drage.

Cosmo ::

Na nemškem eBay-ju se dobi - klik.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

misek ::

Zgornji Infinity pride pri Proel-u v Mariboru okoli 30 €.

Hardstyle ::

dvbshop.eu out of service? Namreč tudi jaz gledam za CI moduli pa iščem najboljšo rešitev (price/performance)

Cosmo ::

Pardon, pravi naslov je www.dvbshop.net
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

XS!D3 ::

A kdo ve če tale Infinity USB Phoenix podpira VirtualCOM port, sicer ima tudi fizični com port, vendar to ni uporabno za računalnik brez COM porta, potem raje zvamem nek cenejši COM only card reader.

misek ::

Glede na poste na tem forumu ja.

XS!D3 ::

Sedaj sem zadevo sprobal z nekim starim čitalcem na COM portu, vendar zadeva ne deluje, imam pa še en USB čitalec vendar tudi ni pravi (oba sta bila namenjena karticam za elektronsko bančništvo), zato še vedno iščem nek drug čitalec. Edin prava vrjanta se mi zdi WB Smartmouse USB, ki podpira Phoenix interface na VirtualCom portu, vendar nevem kje naj ga dobim. Morda kdo ve kje bi ta čitalec lahko porodajali?

Oldi ::

Si zrihtal zadevo.

Meni stvar dela s standardnim COM port phoenixom in enim starim pluginom http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=... vendar stabilno samo v AltDVB-ju, kjer dela tudi update kartice. Ker pa AltDVB redno krahira, sem začel iskati boljši plugin.

Oldi ::

Je kaj novega.
Sam imam novo dualcore mašino z ATI HD 4350 http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=... in jo moram zrihtati, da bo sprejemala DVB-C iz Krima. V AltDVB-ju Lastovka iz Krvavca dela, lepo dekodira ampak nimam zvoka, v DVBViewerju moram pa še sprobati zaklenjene programe, delajo pa FTA in to z Hauppauge http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=...
AltDVB vidi samo DVB-T del te napravice, DVBViewer pa tudi DVB-C.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet in TV s kavča

Oddelek: Zvok in slika
72975 (2548) fpbs
»

Proklik NLB, Oberthur ter WinXP

Oddelek: Programska oprema
62516 (2157) Klemenn
»

Katera programska oprema za Pinnacle DVB-T

Oddelek: Zvok in slika
112450 (2137) bbenci2
»

Rezanje Mpeg2 posnetka.

Oddelek: Programska oprema
141744 (1568) il
»

Smartcard in XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91120 (1012) Yurko

Več podobnih tem