Forum » Strojna oprema » Poškodovana matična plošča?
Poškodovana matična plošča?
Blinder ::
Zivjo,
Na ebayu sem kupil tole s462 plosco. In ko sem jo sproval ne dela. Prizgejo se ventilatorji samo nobene slike na ekranu. Pri shipping se je poskodovala zgleda -> glej vogal na 2 slikah na koncu teme, rdeca mobo zadnje dve fotke, rdeca mobo
A mislite da zaradi te poskodbe da ne dela?
Nanjo sem priklopil preizkusen cpu, napajalnik, ram, graficno(proval sem tudi z integrirano), hdd. Proval sem namestit ram na vse slote(imam samo eno palcko rama).
mislite da ji je tista poskodba usodna?
KUpljena je bila na ebayu in lepo zapakirana, a zgleda da je paket dobil udarec v vogal in se je poskodovala. Kdo odgovarja za skodo? prodajale ckupec pošta royal mail posta slovenije al kar noben?
Na ebayu sem kupil tole s462 plosco. In ko sem jo sproval ne dela. Prizgejo se ventilatorji samo nobene slike na ekranu. Pri shipping se je poskodovala zgleda -> glej vogal na 2 slikah na koncu teme, rdeca mobo zadnje dve fotke, rdeca mobo
A mislite da zaradi te poskodbe da ne dela?
Nanjo sem priklopil preizkusen cpu, napajalnik, ram, graficno(proval sem tudi z integrirano), hdd. Proval sem namestit ram na vse slote(imam samo eno palcko rama).
mislite da ji je tista poskodba usodna?
KUpljena je bila na ebayu in lepo zapakirana, a zgleda da je paket dobil udarec v vogal in se je poskodovala. Kdo odgovarja za skodo? prodajale ckupec pošta royal mail posta slovenije al kar noben?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Pyr0Beast ::
Odgovarja pošta, če si imel zavarovano pošiljko. Drugace bi jaz terjal posiljatelja, ker ti je poslal neustrezno zapakirano pošiljko.
:. si našel koščke plate v škatli ?
Poslikaj tisti odlomljen rob malce bolje, da vidimo, zakaj se gre. Plata kaj piska ?
:. si našel koščke plate v škatli ?
Poslikaj tisti odlomljen rob malce bolje, da vidimo, zakaj se gre. Plata kaj piska ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
Opkow ::
Da se je odlomil vogal, je moral biti udarec precej mocan.
In zna biti, da se je poskodovalo se kaj drugega na maticni.
To si kupil novo ali rabljeno? Je bila kartonska embalaza kej poskodovana?
Ceprav dvomim, da se je poskodovalo pri transportu, ker je vogal moral pasti direktno na trda tla, kar se preko mehke embalaze pomojem, ne more zgoditi.
In zna biti, da se je poskodovalo se kaj drugega na maticni.
To si kupil novo ali rabljeno? Je bila kartonska embalaza kej poskodovana?
Ceprav dvomim, da se je poskodovalo pri transportu, ker je vogal moral pasti direktno na trda tla, kar se preko mehke embalaze pomojem, ne more zgoditi.
SebaR ::
Pomoje bi morala delovati ker tam ni vezij, ki bi se lahko poškodovala.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>
Plosca nic ne piska, zalaufa ventilatorje pa hdd samo nobene slike na ekranu.
Tisti vogal je bolj bogi. Kosckov v skatli nisem nasel, verjetno ker so koncali odzunaj. Zdaj sem opazil da je na skatli celo luknjica tam, kamor je bil vogal. Drugace je bla lepo zapakirana, polno tistega blazilnega materiala. Zgleda da je med transportom paket udaril z vogalom, vogal maticne je prebil kartonasto embalazo in se poskodoval.
Kupljena je bila rabljeno. potekel oglas n aebayu med drugim tam pise:
Postal insurance
Domestic: Included (in the postage & packaging cost)
International: Not offered
Tisti vogal je bolj bogi. Kosckov v skatli nisem nasel, verjetno ker so koncali odzunaj. Zdaj sem opazil da je na skatli celo luknjica tam, kamor je bil vogal. Drugace je bla lepo zapakirana, polno tistega blazilnega materiala. Zgleda da je med transportom paket udaril z vogalom, vogal maticne je prebil kartonasto embalazo in se poskodoval.
Kupljena je bila rabljeno. potekel oglas n aebayu med drugim tam pise:
Postal insurance
Domestic: Included (in the postage & packaging cost)
International: Not offered
Jah, kr jeba tole, najbolje bi bilo, da se rob lepo spolira, da se vidi ce so tam kaksne povezave (ali pa se vpraša proizvajalca). Drugace sem videl ze nemalo plat, katere so imele potke speljane prav po robovih, zakaj tam, ker je to najbolj občutljiv del, ne vem.
Nove fotke na istem linku.
Sem spremenil neke nastavitve z jumperji, bom potem proval če slucajno dela. Ce ne bo delala pa bom obupal
A ve kdo kako je kaj z ebayem da bi pokrili skodo al kaj takega Mislim zakaj ne pazijo več na pošti, malomarnezi.
Sem spremenil neke nastavitve z jumperji, bom potem proval če slucajno dela. Ce ne bo delala pa bom obupal
A ve kdo kako je kaj z ebayem da bi pokrili skodo al kaj takega Mislim zakaj ne pazijo več na pošti, malomarnezi.
solatko ::
Če nisi našel koščkov v paketu in je bil paket cel, je bila taka zapakirana - ebay ne odgovarja, kontaktiraj prodajalca - če ne bo odziva, prijava na ebay in dobi negativne procente. Pošta ni kriva, če je bil paket cel.
Paket je poskodovan! Se pozna luknjica, ki jo je naredil vogal od maticne. Sicer dvomim da bom dobil nazaj kaj povrnjeno. Kako zdaj to z ebayem pa prodajalcem?
solatko ::
Prodajalcu sporočiš, da matična ne dela in naj ti vrne kupnino, ti pa mu pošlješ plato (če se splača). Če z njegove strani ne bo odgovora, enostavno prijaviš modela, da ti je prodal nedelujočo ploščo in, da noče vrnit denarja (tako kot na bolhi).
Keyser Soze ::
Prodajalcu sporočiš, da matična ne dela in naj ti vrne kupnino, ti pa mu pošlješ plato (če se splača). Če z njegove strani ne bo odgovora, enostavno prijaviš modela, da ti je prodal nedelujočo ploščo in, da noče vrnit denarja (tako kot na bolhi).
Ah, bullsith.
Pardon my french, samo prodajalec ne odgovarja za poškodbe, ki nastanejo med transportom (precej očitno, glede na to, da so na embalaži več kot očitne poškodbe).
Pošiljat občutljivo elektroniko brez zavarovanja je mičken bedno/nespametno. Ker lahko za sabo potegne hudo lekcijo.
Ko so meni sesuli Xbox HD DVD player (DPD pošta), sem zadevo poslikal, poslal slike prodajalcu, pač tistemu, ki je zadevo oddal na pošti in ga prosil, naj pošlje slike tja, kjer je paket oddal. Čez kakšen mesec - mesec in pol sem dobil vrnjeno celotno kupnino + poštnino. Skratka... Zavarovanje pošiljke v svoji najboljši luči. Čeprav je bila poštnina višja 10€ (180EUR z kupnino)
Tako sem dobil poškodovan player, ki sem ga nato z malo več truda in improvizacije uspel sestavit skupaj (pokvarjen oz. razbit je bil nosilni mehanizem za bralno glavo), zastonj. Začetna nesreča se je izkazala za kar lepo srečo.
Poanta te zgodbe je pa to. Da začneš raziskovati pri tistemu, ki ti je paket dostavil. In nadaljuješ tam naprej, dokler ne prideš do konca (srečnega ali nesrečnega).
OM, F, G!
Pesimist ::
Vezjev ni tam direktno skziher. Samo tak mocni udarc je tudi kaj druga verjetno sfukal tak da je skoraj ziher poskodovana. V kolikor si graficno vredu priklopi in externo napajanje le te?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Keyser Soze: Ne poanta te zgodbe je da si jih okol prineso. Zakaj pa nisi celega paketa poslal nazaj? To je nategovscina z tvoje strani potem. Jaz tudi lahko dobim neko stvar. Jo razsrafuam pa slike poslem na posto.
Jaz sem drugace tudi ze DVDRW iz UK dobo poskodovan. Maska je samo bla odlomlena, zadeva pa je delala za to nisem kompliciral.
Jaz sem drugace tudi ze DVDRW iz UK dobo poskodovan. Maska je samo bla odlomlena, zadeva pa je delala za to nisem kompliciral.
Zgodovina sprememb…
Ma z napajanjem sem naredil vse uredu. NISEM pozabil priklopit tisti 4pin 12 v za napajanje cpu. Graficna ne potrebuje dodatnega napajanja(r9550), sem pa proval tudi z integrirano. Sem pisal mejl prodajalcu, pa bom vido kaj on rece. Hmmm
thats annoying, ill put in a claim at the post office for it being damaged in transit. Hopefully we will be compensated for it. as soon as i recieve compensation ill refund you
Tako je odgovoril prodajalec.
Tako je odgovoril prodajalec.
Vezjev ni tam direktno skziher. Samo tak mocni udarc je tudi kaj druga verjetno sfukal tak da je skoraj ziher poskodovana. V kolikor si graficno vredu priklopi in externo napajanje le te?
??? A da jih ni? Kako veš? Kako veš, da se razpoka ne nadaljuje med posameznimi plastmi in na tak način prekine kakšno povezavo?
P.S.: Glede nategoncije...
Oprema je bila pokvarjena med transportom. Ali jo je mogoče popravit ali ne verjetno niti ni bilo vprašanje, saj bi bil servis dražji od vrednosti omenjenega artikla. To da sem jo uspel popravit je samo dejstvo, da sem jo popravljal sam. Če bi jo ti, potem bi verjetno res bila "nategovščina".
OM, F, G!
??? A da jih ni? Kako veš? Kako veš, da se razpoka ne nadaljuje med posameznimi plastmi in na tak način prekine kakšno povezavo?
P.S.: Glede nategoncije...
Oprema je bila pokvarjena med transportom. Ali jo je mogoče popravit ali ne verjetno niti ni bilo vprašanje, saj bi bil servis dražji od vrednosti omenjenega artikla. To da sem jo uspel popravit je samo dejstvo, da sem jo popravljal sam. Če bi jo ti, potem sigurno ne ni bila "nategovščina".
OM, F, G!
NOVA PLOSCA, NOVI PROBLEMI
Sestavil sem komp in ko ga prizgem, se ekran ne prizge. Ali je mozno, da noce prizgat ekrana, ker ni priklopljen noben trdi disk ali cd/dvd enota?
Zaenkrat samo to vprasanje.
Sestavil sem komp in ko ga prizgem, se ekran ne prizge. Ali je mozno, da noce prizgat ekrana, ker ni priklopljen noben trdi disk ali cd/dvd enota?
Zaenkrat samo to vprasanje.
Ne, napaka je ali v ramih/CPU/Grafih/PSU
Priklopi PC speaker in poslušaj :)
Priklopi PC speaker in poslušaj :)
si napajanje graficni vklopil? Pa tisto 4 pin 12V napajanje ko je ponavadi takoj pod napajalnikom.
Zgodovina sprememb…
Razstavi in ponovno sestavi. Sedaj bolj počasi in step-by-step.
Pa konkretno zadegaj razne rame, napajanju inu ostale v pripadajoče luknje.
Pa konkretno zadegaj razne rame, napajanju inu ostale v pripadajoče luknje.
OM, F, G!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uveljavljanje zavarovanja pošiljkeOddelek: Loža | 778 (556) | Matevz96 |
» | Pošiljanje iz Aliexpressa/eBayaOddelek: Loža | 2525 (1554) | MIHAc27 |
» | Karambolirano voziloOddelek: Na cesti | 12609 (10684) | Martin Krpan |
» | Kaj storiti če ti tip pošlje pokvarjen mobitel.Oddelek: Loža | 3645 (2692) | Gray_Warden |
⊘ | Spletna trgovina ne vrne denarja čeprav piše da bi ga moralaOddelek: Loža | 4997 (3301) | Ziga Dolhar |