Forum » Pomoč in nasveti » hdd recovery
hdd recovery
subby ::
zdravo, imam en resen problem z diskom
zadnjič mi je med defragmentiranjem zmanjkalo elektrike in od takrat naprej mi je ob bootu javljalo, da mora biti OS particija pregledana
če sem pustil, da pregleda, je po nekaj sekundah pokazalo blue screen in rebootalo
sedaj, po nekaj dneh se mi pa windows sploh več ne boota. prikaže se mi meni za izbiro vrste zagona(normalna, zadnja delujoča, safe mode) in katerokoli izberem mi prikaže blue screen in reboota
če windowse loadam iz drugega diska, mi tega zazna kot neformatiranega in ne morem dostopati do podatkov, bios ga zazna v celoti, xp setup pa ga zazna kot samo 137GB in na opcijo nimam repair variante
disk sem imel razdeljen na dve particiji, eno za os in eno za podatke... a se da morda kaj naredit, da uporabim quick format in potem kako nazaj dobim podatke iz obeh particij?
kateri software bi bil za to najbolj primeren?
zadnjič mi je med defragmentiranjem zmanjkalo elektrike in od takrat naprej mi je ob bootu javljalo, da mora biti OS particija pregledana
če sem pustil, da pregleda, je po nekaj sekundah pokazalo blue screen in rebootalo
sedaj, po nekaj dneh se mi pa windows sploh več ne boota. prikaže se mi meni za izbiro vrste zagona(normalna, zadnja delujoča, safe mode) in katerokoli izberem mi prikaže blue screen in reboota
če windowse loadam iz drugega diska, mi tega zazna kot neformatiranega in ne morem dostopati do podatkov, bios ga zazna v celoti, xp setup pa ga zazna kot samo 137GB in na opcijo nimam repair variante
disk sem imel razdeljen na dve particiji, eno za os in eno za podatke... a se da morda kaj naredit, da uporabim quick format in potem kako nazaj dobim podatke iz obeh particij?
kateri software bi bil za to najbolj primeren?
gzii ::
Hiren's boot
1-harddisk regenerator, da ti popravi slabe sektorje (nastale zaradi nepravilnega magnetenja pri izklopu elektrike)- zzelo verjetno je napaka na začetku (mtf).
2-potem šele naredi scaNDISK
3-če še ne bo šlo, probaj z getdatdata back (ntfs ali fat, odvisno,
kako je bil fornatiran) v drugih winsih (Hiren's boot > windows tools)
1-harddisk regenerator, da ti popravi slabe sektorje (nastale zaradi nepravilnega magnetenja pri izklopu elektrike)- zzelo verjetno je napaka na začetku (mtf).
2-potem šele naredi scaNDISK
3-če še ne bo šlo, probaj z getdatdata back (ntfs ali fat, odvisno,
kako je bil fornatiran) v drugih winsih (Hiren's boot > windows tools)
ender ::
Na drugem računalniku si z BartPE naredi boot CD, bootaj z njim, in poženi chkdsk na svojem disku (če se prav spomnim, je nekje v meniju System tools). Če boš imel srečo, ti bo to popravilo datotečni sistem, in bi se morali Windows znova bootat.
(Mimogrede, če ti v BartPE slučajno ne dela miška, prideš do menija tako, da dvakrat pritisneš Alt+M).
(Mimogrede, če ti v BartPE slučajno ne dela miška, prideš do menija tako, da dvakrat pritisneš Alt+M).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 7/ Win 8 :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (840) | Lonsarg |
» | Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 2708 (2462) | Mercier |
» | WIN XP na USB ključku...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1368 (1177) | krneki0001 |
» | Windows XP home edition in VirusOddelek: Operacijski sistemi | 1842 (1230) | Mare2 |
» | knoppixOddelek: Operacijski sistemi | 2333 (1699) | kockish |