Forum » Loža » Zastrtje Okna
Zastrtje Okna
d0rK ::
Zdravo.
Jz mam pa problem z enim oknom v smislu da je obrnjem na cesto. Hocem ga pa zastreti tako da v notranjo stran profila nalijem kaksno pasto. Problemi so sledeci: Okno je okrogle oblike, profil pa cudne oblike. Globina profila je nekje centrimeter. Kar sem imel jaz v mislih je, da bi odsravfal dol okno, premazal celoto povrsilo z necem (da se pasta ne prime na okno --hocem da je zadeva removable) nato pa notr naliu karkoli pac ze. Mocno zelim, da bi bilo karkoli ze bom notr naliu flexible ne rigid. Zadevo bom dokoncal z dvema krogoma iz kartona ki ju bom nalimal na notranjo in zunanjo stran "čepa". Pritrdil jo bom pa s tremi kovinskimi ploscicami ki jih bom prisravfal direkt na okno. Zatakne si pri tistih "karkoli pac ze". Ima torej kdo kaksen predlog kaj naj uporabim? Sem pa odprt tudi za kaksne druge metode.
Hvala.
Jz mam pa problem z enim oknom v smislu da je obrnjem na cesto. Hocem ga pa zastreti tako da v notranjo stran profila nalijem kaksno pasto. Problemi so sledeci: Okno je okrogle oblike, profil pa cudne oblike. Globina profila je nekje centrimeter. Kar sem imel jaz v mislih je, da bi odsravfal dol okno, premazal celoto povrsilo z necem (da se pasta ne prime na okno --hocem da je zadeva removable) nato pa notr naliu karkoli pac ze. Mocno zelim, da bi bilo karkoli ze bom notr naliu flexible ne rigid. Zadevo bom dokoncal z dvema krogoma iz kartona ki ju bom nalimal na notranjo in zunanjo stran "čepa". Pritrdil jo bom pa s tremi kovinskimi ploscicami ki jih bom prisravfal direkt na okno. Zatakne si pri tistih "karkoli pac ze". Ima torej kdo kaksen predlog kaj naj uporabim? Sem pa odprt tudi za kaksne druge metode.
Hvala.
SmeskoSnezak ::
Nebi rajš kupo okne, ki na eni strani odsevajo al so zatemnjene al kak se jim reče? Folk te not ne more videt zarad tistega, ti pa maš lep pogled navzven. Baje so take okne mal dražje od navadnih, so pa full super. Povprašaj na AJM. =) Mogoče bi ti tamkajšnji strokovnjaki svetovali tudi pri tvoji metodi, kaj naj namestiš.
@ Pusti soncu v srce... @
bluefish ::
ali je res potrebno vse to mučenje samo za zastrtje okna. Raje kupiš samo eno samolepilno folijo, ki gre ponavadi enostavno dol iz stekla in jo nalimaš na poljubno stran.
JanezH ::
ampak problem pri teh folijah je, da se ponoči od zunaj vidi noter v prostor, če imaš prižgano luč. Baje pa obstajajo tudi take folije, da se ne vidi. Če kdo kaj ve o tem, naj prosim pove, ker tudi sam nabavljam to...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanezH ()
Novega okna ne bom kupil, samolepilna folija me pa zanima. Sam bo pomoje zajeban odrezat lep krog.
Kje jo lahko kupim, koliko priblizno stane, kako prosojna je? Fora je, da sem precej perfekcionista in imam v tej situaciji dve opciji.
Ali nalimam gor nekaj kar je zelo tanko (aka folija) ali pa nekaj kar obsega celotno globino profila. Profil je pod kotom tako da ce bi
dal vanj nekaj debelejsega od folije bo ob strani "kanal". Razen ce bom 100 let zadevo obrezoval tako da se bo ujemala s kotom
na oknu.
Kje jo lahko kupim, koliko priblizno stane, kako prosojna je? Fora je, da sem precej perfekcionista in imam v tej situaciji dve opciji.
Ali nalimam gor nekaj kar je zelo tanko (aka folija) ali pa nekaj kar obsega celotno globino profila. Profil je pod kotom tako da ce bi
dal vanj nekaj debelejsega od folije bo ob strani "kanal". Razen ce bom 100 let zadevo obrezoval tako da se bo ujemala s kotom
na oknu.
bluefish ::
izrez je preprost v primeru folije. Uporabiš eno tanjšo letvico, ki je dolga toliko kot polmer okna. Na eni strani vanjo zabiješ en žebljiček, na drugega pa z malo iznajdljivosti pritrdiš britvico, potem pa le počasi vrtiš in hkrati zarezuješ.
Hm, 60% refleksija se mi zdi precej visoka. Nocem da folk mece uc na moj okn ker se tam nekaj sveti.Ampak okej, folij je miljon in ne bo
problem najti eno cisto crno. Malo me bo vseeno motila "luknja" v steni. Ce se se mal obrnemo na mojo prvotno zamisel...Pozna torej kdo
kaksno eno ali dvo komponentno peno ki bo jo lahko uporabil? Nekaj kar se bo lahko malo stisnilo ob okno ko jo bom ptitrdil tako da bo
snug fit. Skratka nocem da bi bila kot kamen.
problem najti eno cisto crno. Malo me bo vseeno motila "luknja" v steni. Ce se se mal obrnemo na mojo prvotno zamisel...Pozna torej kdo
kaksno eno ali dvo komponentno peno ki bo jo lahko uporabil? Nekaj kar se bo lahko malo stisnilo ob okno ko jo bom ptitrdil tako da bo
snug fit. Skratka nocem da bi bila kot kamen.
DimmniBurek ::
Bambusovo rolo kupiš in zrežeš in nekako pritrdiš, vseeno boš mel mal svetlobe notr...
There Is No Stronger Drug Than Reality
zcetrt ::
Jaz si tako ne predstavljam tega nalivanja... Sploh se mi zdi, da si napak predstavljam problem...
4.
hamax ::
Daj prosim slikaj to okno, ker si niti slucajno ne predstavljam kaj zelis storiti z njim (^J^)
jype ::
ncr.si> Je ekonomična rešitev za vse, ki želite naknadno zatemniti in zašititi steklene površine.
Če je "zašititi" glagol, ki pride iz samostalnika "šit", potem tega ne priporočam :)
Če je "zašititi" glagol, ki pride iz samostalnika "šit", potem tega ne priporočam :)
Swoosh! Ker dolg dan...
Zjutraj sem se odpeljal do Merkurja, v upanju da imajo kar sem imel v mislih. Iskal sem neko sivo peno ki sem jo imel v spominu. Izkazal se je, da gre za eno vrsto izolacije. Siva mehurckasta pena. Pobral sem dve dimenziji (10mm in 5 mm) te in se eno plato izolacijskega stiroporja. Odslepov sem se domov in se naslednjo uro zafrkaval z rezanjem prej kupljenega materjala. Vse skupi je zgledal za en drek tko da sm se mal poznej odpelu v Mavrico pa kupu piksno spreja. Zdej je moj okno sedaj prebarvan v modro. Trije sloji, na soncen dan bo izgledalo neverjetno ko bo svetloba pronicala cez. Z zunanje strani se pa cisto nic ne vidi notr.
Problem solved.
Zjutraj sem se odpeljal do Merkurja, v upanju da imajo kar sem imel v mislih. Iskal sem neko sivo peno ki sem jo imel v spominu. Izkazal se je, da gre za eno vrsto izolacije. Siva mehurckasta pena. Pobral sem dve dimenziji (10mm in 5 mm) te in se eno plato izolacijskega stiroporja. Odslepov sem se domov in se naslednjo uro zafrkaval z rezanjem prej kupljenega materjala. Vse skupi je zgledal za en drek tko da sm se mal poznej odpelu v Mavrico pa kupu piksno spreja. Zdej je moj okno sedaj prebarvan v modro. Trije sloji, na soncen dan bo izgledalo neverjetno ko bo svetloba pronicala cez. Z zunanje strani se pa cisto nic ne vidi notr.
Problem solved.
LeXani ::
Obstaja tudi sprej za zatemnitev stekel..sam sem ga uporabil na avtu, vredu zadeva.
Čas prve prijave 04.11.2005
PaX_MaN ::
S kartonom bi zgledal uber kmecko. LCDja pa nebi mogel notr spraviti ker je okno okroglo. =)
Kar se tice enostavne odstranljivosti... Razredcilo pa krpa. Ampak odstranljivost je bila nujna v primeru da bi okno popolnoma
zabarikadiral. Tako pa skozi posije tudi nekaj svetlobe kaj pomeni da dvomim da se bo barvna prevleka kdaj odstranila. Job done!
Kar se tice enostavne odstranljivosti... Razredcilo pa krpa. Ampak odstranljivost je bila nujna v primeru da bi okno popolnoma
zabarikadiral. Tako pa skozi posije tudi nekaj svetlobe kaj pomeni da dvomim da se bo barvna prevleka kdaj odstranila. Job done!
Daren ::
Podobna situacija.
Nasproti naše hiše je začela delovati ulična svetilka, ki mi sveti direktno v sobo in posledično težko zaspim.
Naštimal sem zavese ampak vseeno pride preveč svetlobe čez, rad namreč spim v popolni temi.
Če ima kdo kakšno estetsko idejo, ki bi preprečevala vstop svetlobi ? Idealno bi bilo, da bi zadevo dal gor samo ponoči. Žaluzije odpadejo.
Nasproti naše hiše je začela delovati ulična svetilka, ki mi sveti direktno v sobo in posledično težko zaspim.
Naštimal sem zavese ampak vseeno pride preveč svetlobe čez, rad namreč spim v popolni temi.
Če ima kdo kakšno estetsko idejo, ki bi preprečevala vstop svetlobi ? Idealno bi bilo, da bi zadevo dal gor samo ponoči. Žaluzije odpadejo.
Furbo ::
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Bananovec ::
Imamo zatemnjeno steklo na eni šipi in je podnevi kot zrcalo. Ne vidiš hodiča not. Je pa steklar rekel, da se podnevi ne vidi, ponoči pa. Žal še nisem imel priložnosti, da bi ob 11ih večer šel ven na cesto gledat.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Avenger ::
Če si že začel stem, da bi rad nekaj packal - lahko notranjo stran prebarvaš z jupolom. Z vodo gre fino dol s stekla. Če imaš torej dvoslojno okno, pobarvaš obe notreanji strani in bo okno videt lepo enakomerno belo.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Daren ::
Furbo: Zmaga :D Problem je edino v tem, ker je nedaleč od te svetilke še drevored in bi rabil vsaj 12 teh kock.
Furbo ::
Saj je pol-avtomatska, vržeš ti, dol pade sama.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Folija za toplotno in sončno zaščitoOddelek: Pomoč in nasveti | 9904 (9418) | m0LN4r |
» | Kako ohladiti sobo? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 46968 (39016) | energetik |
» | Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19052 (16440) | Wasted |
» | Problem študentske sobiceOddelek: Loža | 2097 (1784) | SkIDiver |