» »

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Temo vidijo: vsi
««
85 / 139
»»

Gregor P ::

Verjetno je vseeno boljše, da ti vsaj malo kolegialno pomagam in opomnim, da ti že pravica do samoodločbe ljudstva povzroča težave.

Drži, stvari se razpletajo, predvsem v korist tistih, ki spoštujejo osnovne človekove pravice in svoboščine.:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

NissanGTR_ ::

Samo toliko, da se pove še druga plat, da ne bo izpadli, kot da so Albanci ena taka uboga, uboga nacija, nad katero so se Srbi (vedno in povsod) načrtno izživljali.

sej tega nihče ne pravi, da so albanci neka uboga nacija, srbi pa izključni negativci... jaz imam rajš srbe kot albance, ampak samo za majhno nianso.

Je pa treba postavit zgodovinska dejstva na pravo mesto in vztrajat, da se ne potvarja zgodovine, kar srbi radi počno.

Opažam pa, da so Srbi v Srbiji vsebolj na realnih tleh, vračajo s k svojim pravim koreninam, h kralju in pravoslavju. Srbi v Sloveniji pa še vedno živijo v oblakih. Lažje se boš o polpretekli zgodovini danes pogovarjal z beograjskim srbom, kot z ljubljanskim srbom.

Brane22 ::

Gregor P je izjavil:

Verjetno je vseeno boljše, da ti vsaj malo kolegialno pomagam in opomnim, da ti že pravica do samoodločbe ljudstva povzroča težave.

Prej tebi povzroča težave razumevanje podanega.

Tudi sam sem začudeno takrat opazoval sovraštvo in nasilje med Hrvati in Srbi v Sloveniji, ki so še do "včeraj" bili kolegi, prijatelji, počeli vse skupaj in dejansko še danes tega ne razumem; kar naenkrat je bilo strašansko pomembno kakšne nacionalnosti si:8)

NissanGTR_ je izjavil:

Je pa treba postavit zgodovinska dejstva na pravo mesto in vztrajat, da se ne potvarja zgodovine, kar srbi radi počno.

Saj to mi je jasno. Jasno mi je, da je bila srpska politika daleč od čiste, sploh v preteklosti.

Jasno mi je, da obstaja možnost da je bilo KOsovo pravzaprav okupirano v preteklosti. Ali da je v tovrstnih šmudlanjih Srbija nategnila tudi Bolgarijo itd. Ali da Vojvodina ni povsem čisti deal, kar se Madžarov tiče.

Ampak ni mi jasno zakaj bi to plačeval nek srpski civil, ki so ga sredi Prištine posilili s pivsko flašo in potem ustrelili. Ali nekdo, ki je celo življenje bil na hrvaškem, nato pa ga zaključil tako da ga ej zaklal hrvaški župan, ki je zaradi tovrstnih pogledov zasedal visoko mesto v HDZ itd itd.

Ni mi čisto jasno, kaj je tako "četniškega" v teh mojih pogledih.

No saj, mogoče me bodo pa poučile ustrezne reakcije EU inštanc.

Navsezadnje, nisem se zaradi njih usral jaz. Prav nasprotno, HDZ je poniknil. Junakov kar nekako ni več, tisto kar je vidnega pa kot da ne pripada isti stranki.

Komaj čakam naslednje predavanje.

Aja še to. kar se nategov srpske diplomacije tiče, daleč od tega da je bila edina in da so druge pa cvetke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

poweroff ::

Gregor P je izjavil:

Meni je pomembno, da nisem več v komunističnem totalitarnem režimu, kjer so se grobo kršile osnovne človekove pravice in svoboščine; ostali vaš "nacionalni mambo jambo" me sploh ne zanima8-)

A nismo še vedno v komunističnem režimu, ki grobo krši človekove pravice? A niso ravno zadnjič spet reševali Janeza izpred sodišča? :))
sudo poweroff

Ne, niso:)

Ampak ni mi jasno zakaj bi to plačeval nek srpski civil, ki so ga sredi Prištine posilili s pivsko flašo in potem ustrelili. Ali nekdo, ki je celo življenje bil na hrvaškem, nato pa ga zaključil tako da ga ej zaklal hrvaški župan, ki je zaradi tovrstnih pogledov zasedal visoko mesto v HDZ itd itd.

to kar pišeš, je načeloma res, ampak ti zdej hočeš z nekimi lokalnimi incidenti zamegliti globalni problem. Nihče ne zagovarja nasilja šipcev nad srbi, ki se je definitvno tudi dogajalo na Kosovu, vendar tega problema ne boš rešil tako, da delaš velikosrbske mitinge na gazimestanu, ukineš po sfrj ustavi zagotovljeno avtonomijo kosova, naženeš vse Albance iz vseh javnih služb, nastaviš za predstavnika Albancev nekega Sejda Bajramovića, ki ga 99,99 Albancev ne podpira, na drugi strani pa zavračaš legitninega zmernega nenasilnega voditelja Albancev Rugovo. S tem problem samo še povečuješ in na koncu imaš gverilsko vojno UČK ekstemistov, kam je pa to Srbijo pripeljalo pa vsi vidimo.

S tem problem samo še povečuješ in na koncu imaš gverilsko vojno UČK ekstemistov, kam je pa to Srbijo pripeljalo pa vsi vidimo.

To je samo izgovor. Po kateri poti gre Kosovo, se je vedelo že _veliko_ pred tem.

In ne mi o izključevanju albancev, to je smešno. Ja, v zadnjih dneh federacije so bile mogoče tudi take stvari v igri ampak to je daleč od vzroka.

Karaya 52 ::

Pravis, da Srbi na Kosovu niso uvedli apartheida? Da so ga, meni vecina zahodnih drzav, mogoce to speljes na zaroto proti Srbiji ampak nihce nima posebnega interesa srati po Srbiji, ker resnici na ljubo malokoga briga, kaj se tam dogaja, dokler je mir.

Večina zahodnih držav je menila da je Šeki poslanec huudiča.

In sedaj, po 10 LETIH je vprašanje, če bo obsojen za jebeni verbalni delikt.

Da o drugih primerih njihovega skupinskega izvedenskege mnenja, ki so postali slavni, niti ne govorimo.

TO, kaj "meni večina zahodnih držav" mi že dolgo ni merilo za karkoli, najmanj pa resnico.

Mr.B ::

In točno, kaj so Albanci, v primeru svoje samostojnosti, v alaniji pridobili ? Suvereno državo, odločanje o lastni usodi ? Če to verjamete, naivnost nima meja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tvoj Šeki o Slovencih

slo=sfrj je izjavil:

Tudi na tem forumu se očitno odkrito navija za to, da bi nas JLA potolkla,

Ja, Duble recimo trdi, da bi se morala Slovenija žrtvovati za to, da bi potem JLA ne razbila Hrvaške in Bosne.
sudo poweroff

NissanGTR_ je izjavil:

Tvoj Šeki o Slovencih

Njegovo mnenje je njegova stvar. Zaradi tega še ni kriminalec.

Poglej si njegovo uvodno izjavo na sojenju, kejr podaja teren, ki ga misli zastopat na sojenju in mi povej, kje je naredil bistveno, iz satelita očitno napako.

Ne bi smelo bit težko, stvar je dolga 1 uro in tip je obdelal stvari kompletno.

Saj če bi bilo tako kot pravite, bi bila razsodba porblem do prvega odmora za malico.

Zakaj je še ni ?

Brane22 je izjavil:

In ne mi o izključevanju albancev, to je smešno. Ja, v zadnjih dneh federacije so bile mogoče tudi take stvari v igri ampak to je daleč od vzroka.

No ja, to le ne bo čisto držalo. Slučajno sem se pred leti precej dobro spoznal z enim Albancem iz Kosova. Tip je bil na neki profesorski izmenjavi, pred tem je naredil doktorat v Nemčiji in parkrat mi je pravil kakšno zatiranje se je izvajalo nad Albanci s strani Srbov. Tisto je bil praktično apartheid. Ki se je vlekel že desetletja.

Ne rečem, da tudi Albanci niso imeli nič pri tem, samo je vprašanje kaj je tukaj vzrok in kaj posledica. Ter kaj je prekomerna reakcija na albanske izpade.

Po drugi strani pa mi je tudi pravil kako funkcionira njihova država. Kosovo je še daleč od (resne) države. Svetlobna leta.
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

No ja, to le ne bo čisto držalo. Slučajno sem se pred leti precej dobro spoznal z enim Albancem iz Kosova. Tip je bil na neki profesorski izmenjavi, pred tem je naredil doktorat v Nemčiji in parkrat mi je pravil kakšno zatiranje se je izvajalo nad Albanci s strani Srbov. Tisto je bil praktično apartheid. Ki se je vlekel že desetletja.

Saj jaz ne pravim, da je bilo vse zlato. In ne zanikam, da mogoče celo Srbija ne bi smela dobiti Kosova. Ali da SANU ni imel mokrih sanj s ponovnim prodorom srspke "kulture" v zibelko srpstva.

Ampak dajmo to v kontekst in primerjajmo primerljivo. Kako se to recimo primerja s stanjem v Albaniji ? In kako tam živijo manjšine ? Ali so sploh bile omembe vredne manjšine ? Ob vsem tem zatiranju, zakaj je bil takšen pritok ljudi na Kosovo ?

Zakaj je bil tak pritisk za referenčno prednostjo albanskih kandidatov, kjer se je to dalo ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

dbevfat ::

Veste, koliko strani offtopica ste že nasmetili?

Admin, fork plz?
nvr2fat

Da se vrnemo on-topic.

Malce sem poslušal tiste izjave Šešlja in ostalih.

In se spomnil na podobne - le nekoliko bolj polikane - izjave nekaterih naših politikov - o sodstvu, neodvisnih nadzornih organih, medijih, protestnikih, državljanih ki niso člani neke stranke, itd.

Precej podobnosti!
sudo poweroff

Okapi ::

Ampak dajmo to v kontekst in primerjajmo primerljivo
Saj ravno to počnemo. Prvi je začel drek mešati Miloševič in populistično pumpati Srbe na Kosovu in drugje po Jugi (že 1987), potem so šele prišli Tudjman in JBTZ.

Kar se pa Kosova tiče - tam so bili leta 1981 bolj ali manj mirni protesti, s katerimi so zahtevali status republike, nasilno zatrti, s tanki na ulicah. Uvedena je bila policijska ura in vse naprej je samo reakcija Albancev.

O.

Brane22 je izjavil:

Ampak dajmo to v kontekst in primerjajmo primerljivo. Kako se to recimo primerja s stanjem v Albaniji ? In kako tam živijo manjšine ? Ali so sploh bile omembe vredne manjšine ? Ob vsem tem zatiranju, zakaj je bil takšen pritok ljudi na Kosovo ?

Albanija je bila resno fuckedup drzava in se danes je in morebiti je bilo zivljenje na Kosovu kljub apartheidu za marsikoga boljse. Situacija v Albanije srbske politike nicesar ne odvezuje.

p.s. zanimivo bi bilo videti, koliko Srbov je zivelo leta 87 na Kosovu.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Kar se pa Kosova tiče - tam so bili leta 1981 bolj ali manj mirni protesti, s katerimi so zahtevali status republike, nasilno zatrti, s tanki na ulicah. Uvedena je bila policijska ura in vse naprej je samo reakcija Albancev.

O.

Ni res. Frke na Kosovu so bistveno starejše. In ja, protesti so bili mirni nekako tako kot je Elka Strojan Drnovšku mirno ponudila ciganski golaž. Saj ni bil problem mir na protestih ampak izven njih.

zanimivo bi bilo videti, koliko Srbov je zivelo leta 87 na Kosovu.

Popis 1981. godine
Prema popisu stanovništva iz 1981. godine, u Socijalističkoj autonomnoj pokrajini Kosovo je živelo:
1.226.736 Albanaca (77.4%)
209.498 Srba (13.2%)

Frke na Kosovu so bistveno starejše
Ja, imaš prav, začelo se je leta 1389.>:D

O.

Dobro. Se pravi, po teh cifrah unih 200k ljudi ni pomembnih ?

Ali pač to da so jih pobijali je pač volja večine tistega področja ?

Vse kombinacije so bile slabe za Srbijo. Lahko bi izbrali civilizirano, pa so raje izbrali eno najslabsih in to je Milosevicevo maslo.

To seveda niso lahka vprašanja, ampak v trenutku, ko so se Srbi načrtno odločili (in to s pozicije nadmoči; oni so imeli policijo, vojsko, odgovornost do ljudi itd.) sistematično zatirati albansko manjšino, so jim, mednarodno-pravno gledano, omogočili pravico do samoodločbe.

Saj nihče ne opravičuje pobijanja Srbov na Kosovu. Prav tako kot nihče ne opravičuje povojnih pobojev. Razen morda kakšen slo=sfrj ali DubleJ, ki imata očitno fetiš nad pobijanjem ljudi oziroma vojskovanjem.

Stvar je pač v tem, da pobijanje ene strani ne opravičuje oz. ne daje drugi strani pravice do pobijanja in zatiranja.
sudo poweroff

nevone ::

Stvar je pač v tem, da pobijanje ene strani ne opravičuje oz. ne daje drugi strani pravice do pobijanja in zatiranja.

Daje pa pravico do obrambe, ki ima za posledico lahko tudi mrtve. Čakati na tretjega/razsodnika v primerih pobijanja je bolj kot ne samodestruktivno početje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

Kdaj si se pa ti vpisala v ZZB za vrednote NOB?

Sem posredno že od vedno njihov član.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Daje pa pravico do obrambe, ki ima za posledico lahko tudi mrtve. Čakati na tretjega/razsodnika v primerih pobijanja je bolj kot ne samodestruktivno početje.

Sure. Če si neposredno ogrožen.

Če so pa Hrvatje v Borovo selo poslali provocirat par svojih policajev, se mi zdi pa rahlo problematično, da so jih Srbi kar na suho postrelili zgolj zato, ker os hoteli jugoslovansko zastavo zamenjat s hrvaško.

Saj ne rečem, provokacija, ampak zaradi menjave zastave nihče ni bil neposredno življensko ogrožen.
sudo poweroff

Tvoj citat, ki sem ga kmentirala, je bil sledeč:

V njem si izpostavil pobijanje na obeh straneh, in ne samo provokacijo na eni. Potem si se delno korigiral. Ok.

o+ nevone

Buggy ::

kaj pol...kdaj gre jajec na hladno?...sem dal ze dopust cez, pa se nic novega :))

Vse PM-je v okolici zapirajo, samo nas bivsi rumenojajcnik se okol bingla..v arest....ajmo kaj cakamo :P

No ja, Berlusconi je tudi še na prostosti. Zadeve pač malo trajajo - pritožba, višje sodišče, pravnomočnost, poziv na prestajanje kazni ...

O.

Balandeque ::

Oba ju tačas kamot pripro zaradi morebitnega vplivanja na priče. Sploh ne vem, zakaj ju ne. Sanaderja recimo so.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Okapi je izjavil:

No ja, Berlusconi je tudi še na prostosti. Zadeve pač malo trajajo - pritožba, višje sodišče, pravnomočnost, poziv na prestajanje kazni ...

O.

...vse tja do zastaranja >:D

jajec in SDS gamat, dejte no povedat nad cim se boste pritozili, kje za vraga ste bili spet opeharjeni...nestrpno cakamo Matoza za nadaljevanje te serije...to je huje kot Lost nanizanka :))

jeboga...ta clovek se ti res se zasimili...jaz sem luzer pa operiram z vecjimi ali podobnimi vsotami...

a res vsem tem pravljicarjem tole res ne potegne?...vsaj mickeno, malenkostno, minimickeno ...bolni ste pa da se jebes...model je slovenski najbolj uspesen pisatelj pa se investitor, da ga isces..fuck me :S

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Želim mu zmago v tej vojni, čeprav ga ne podpiram v njegovih ideoloških bojih.

o+ nevone

evo mene iz morja...ni bila sicer Avstralija a vseeno, imamo morda za Janezka Ivana Janša - OBSOJENEGA podkuplivega politika, ze abonma za obiranje zrelega ohrovta na Dobu in zakaj se ne?!? Hvala.

jype ::

Buggy> OBSOJENEGA podkuplivega politika, ze abonma za obiranje zrelega ohrovta na Dobu in zakaj se ne?!?

Ker mora obsodba najprej postati pravnomočna, kar je malo verjetno.

Massacra ::

jype je izjavil:

Buggy> OBSOJENEGA podkuplivega politika, ze abonma za obiranje zrelega ohrovta na Dobu in zakaj se ne?!?

Ker mora obsodba najprej postati pravnomočna, kar je malo verjetno.

Propjevat če Valter Volk :D

gendale ::

Balandeque je izjavil:

Oba ju tačas kamot pripro zaradi morebitnega vplivanja na priče. Sploh ne vem, zakaj ju ne. Sanaderja recimo so.

to

pa v celico ga das s ramizom pa fahrudinom

in se mu itak po par dneh zgodi 'nesreca' ce stekate
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Matako ::

Mene bi bolj skrbelo, da nam jo ne popiha v Avstralijo preden ga uspemo dati pod ključ.

Veste, tam ima njegova žena kliniko!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Mu nič ne pomaga.
Med Slovenijo in Avstralijo ... obstaja sporazum o medsebojnem izročanju državljanov, na podlagi katerega lahko Slovenija zaprosi za ... izročitev.

O.

PaX_MaN ::

tony1 ::

Priprava na internacionalizacijo pravnomočne sodbe? :P

Mr.B ::

Khm, glede da so začeli ločeno obdelovati še druga dva v predstavi...
No Ampak dali so še večje kalibre ven, kot je naprimer Hrvaški finger LB, pa Arbitražni finger z mejo na stari strugi .....
Kaj misliš kolikšen pomen ima kurji tat v celii zgodbi pomena ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

A Mladino kdo bere?

Po moje tudi desničarjem ne bi škodilo, če bi v roke vzeli par zadnjih številk... ;)
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Sicer ne vem zakaj bi bila Mladina relevantna za proces Patria I ... ampak ker je verjetno ne berejo - saj se jim stemni pred očmi - lahko povzameš zakaj bi se jo moralo.
««
85 / 139
»»