» »

Poraba RAM na HTTP in SMTP strežniku

Poraba RAM na HTTP in SMTP strežniku

'FireSTORM' ::

Pozdravljeni,

moj mali serverček je doživel kar veliko porast uporabe preko HTTP protokola in mu 512MB rama preprosto ni več dovolj, kot mu je bilo do sedaj za testno uporabo.
Dnevno ima server kar krepko čez 2000 zadetkov v povprečju in čez par dni server zaradi porabe rama postane krepko počasen.
Ram se zapolni skoraj popolnoma, ostane le par 10MB prostega fizičnega rama, če cache odštejem in porabi se polovica SWAP-a(ca. 1,5GB).
Koliko je priporočljiva kapaciteta rama za strežnik z ca. 2000 zadetkov na dan?
Strežnik je seveda Linux.
Aja, pa je normalno da spamassassin in clamav-milter požreta skoraj polovico rama ob polni obremenitvi?
Those penguins.... They sure aint normal....

Utk ::

2000 zadetkov ni tolk, da bi se to kaj poznalo na ramu. Počasen postane zarad nečesa drugega. Če boš dal 1gb rama, bo zdrzal par dni več morda, potem bo pa spet isto.

Ampak glej, httpd laufa 11x z userjem apache in 1x pod userjem root, vsak od tega po reštartu httpd porabi ca. 0,8-0,9% rama, čez par dni vsak porabi od 4-5% rama ali več, ampak se tukaj ustavi. Torej vsak ca. 20-25MB rama × 11 je to ca. 220-275MB rama. Potem dodam pa še ta nesrečni spamassassin in clamav-milter in je ram poln.
Če bi nadgradil ram bi pravtako porabil na grobo rečeno 200-300MB rama in bi se verjetno tudi takrat tam ustavilo, saj swap ostane potem skoraj konstantno na polovici zasedenosti.
Problem je ker ne gre za obično stran ampak za PHP skripte ki kar fajn krampajo po disku, spletu in ne vem kje še vse in takrat se izvajanje teh skript pošteno upočasni, sploh ko je več uporabnikov hkrati...

Zanimivo se mi zdi da se mi to na Slackware ni dogajalo, zdaj ko sem pa počilk gor CentOS pa ram veselo poskakuje.

2000 hitov na dan je povedano na grobo, moja osebna ocena, verjetno če bi šel kaj analizirat bi jih bilo še kar nekaj več.

BigWhale ::

Stvar spominja na buggy php skripto... Ali pa buggy verzijo phpja?

Gwanaroth ::

Jaz bi na tvojem mestu dodal (vsaj) še 1GB.

Kakšen je pa procesor?
Lights often keep secret hypnosis..

5.1.6 je PHP verzija, zadenj update storjen pred 4 ali 5imi dnevi.
Buggy PHP skripta...
To pa je možno, moram stestirat na drugem strežniku še...

Procesor je star Duron...kot pravim je to bil najprej strežnik namenjen za testno uporabo oz. učno uporabo, zdaj pa hostam eno stran in so se začeli pojavljati problemčki...
Drugače procesor redkokdaj poskoči na polno porabo, razen ko se vključi update baze, ampak to je ob štirih ponoči ko je obiskov skorajda nič.

PaX_MaN ::

Malo poglej po datotekah, da se ti ni notri zaredil kak turški skript kiddy.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

svchost.exe, kaj počne, kako ga omejiti? Noro počasen pc :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
425140 (4116) Master_Yoda
»

Kater OS za strežnik?

Oddelek: Operacijski sistemi
322790 (1328) BlaY0
»

Ponujam brezplačno gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
614743 (3120) crni999
»

Linux server in 486

Oddelek: Operacijski sistemi
391488 (960) CCfly
»

Slo-Tech server specifikacije?

Oddelek: Slo-Tech
252775 (2344) b

Več podobnih tem