Forum » Loža » Prosim tiste ki se spoznajo na cvetje za malo pomoči pri herbariju
Prosim tiste ki se spoznajo na cvetje za malo pomoči pri herbariju
Matek ::
Evo, danes sem določil imena nabranih rastlin, manjkajo pa mi še tri imena. Rabimo vedet polno ime (vrsta in rod) ter družino. Zanimajo pa me naslednje rastline, poimenoval jih bom po domače, pa mi prosim povejte polno ime in družino:
gozdna jagoda
vrtni encijan
vrtna trobentica
gozdna jagoda
vrtni encijan
vrtna trobentica
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
- zaklenil: Matek ()
Cool, thanks, zdaj mi samo še prosim povejte kak se pravilno rreče vrtni trobentici.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
.:joco:. ::
Neklome, hodiš na BF?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
.:joco:. ::
Jst hodim na BF in sem mogu znat 250 trav in zelišč na pamet! Zdej znam mogoče le še kake 4
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
Misak ::
joco: Hehe...Batic je kljub letom se vedno v zagonu. Mi smo na sreco vecinoma trav skupinsko izlocil. Drgac pa je odvisn od odddelka na BF kaj se ucis. Mi smo bolj grmicevja in lesnate rastline (okol 1000 komadov). Vem ko sem delal kolokvij iz herbarija skupaj z krajinsko aritehturo, sem vidu da je njihov herbarij 100x lazji (seveda samo travniske rastilne..itd, nic pa tistih ki so v gozdu).
No pa vseen sem naredu in to celo z 10:>
Zdej znam pa sam une k jih rabm..torej gozdne rastline in ne trave al pa kksne cvetlice:)
No hmelj si se zapomenm
No pa vseen sem naredu in to celo z 10:>
Zdej znam pa sam une k jih rabm..torej gozdne rastline in ne trave al pa kksne cvetlice:)
No hmelj si se zapomenm
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
No vseen, a ve kdo kak se reče pravilno vrtni trobentici?
Mercier ::
Po svoje pravzaprav sem en konc biologa. Še cca. en mesec bom po poklicu naravoslovno-matematični tehnik, potem bom šloser. Ko sem zbiral srednjo šolo je v opisu programa pisalo, da bom usposobljen za delo (pazi to) na interdisciplinarnem področju matematike, fizike, kemije in biologije; stari je na to takoj pripomnil: usposobljen za pranje epruvet. V zadnjem letniku smo se delili na kemike, matematike, fizike in biologe. Jaz sem bil biolog. To je pomenilo en dan biologije + na teden. Skratka, sem usmerjeno izobražen.
S tem določanjem imam jaz bolj take čudne izkušnje. Po ključu sem za katerokoli rožco pri enih vajah na koncu ugotovil, da je palma.
MadMan: sori, tole je blo mal of topik, pravzaprav niti ne vem kaj je vrtna trobentica.
S tem določanjem imam jaz bolj take čudne izkušnje. Po ključu sem za katerokoli rožco pri enih vajah na koncu ugotovil, da je palma.
MadMan: sori, tole je blo mal of topik, pravzaprav niti ne vem kaj je vrtna trobentica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
Tomi ::
Drugače pa, kar se tiče "rožic", je še vedno ena izmed boljših strani Scopoli (vsaka povezava s skolopaminom in volčjo češnjo (Atropa Belladona) je zgolj naključna).
Pa saj itak ne veste, o čem govorim
Pa saj itak ne veste, o čem govorim
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A kdo ve, za kaj vse je zdrav Jägermeister?Oddelek: Loža | 8193 (6813) | blackbfm |
⊘ | Primer uporabe foneticnega binarija v spagiriki oziroma zdravljenjem z rastlinami:Oddelek: Loža | 1983 (1552) | imagodei |
» | Težave s čebelamiOddelek: Loža | 3956 (3107) | MCSE |
» | Presajanje sobnih rastlin...Oddelek: Loža | 2190 (1875) | Tarzan |
» | Definicija za življenje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6721 (6099) | Zavo |