» »

Primer uporabe foneticnega binarija v spagiriki oziroma zdravljenjem z rastlinami:

Primer uporabe foneticnega binarija v spagiriki oziroma zdravljenjem z rastlinami:

Tio2 ::

Primeri:

GOzdna VIjolica (VIola SYlvestris) , DIseca VIjolica (VIola ODorata)
VI.GO.R = dajaj moc
VI.DI = opazuj kar se dogaja
Vijolica vsebuje vijolin, ki povzroca bruhanje. V manjsih kolicinah daje impulz odstranjevanja snovi: v primeru uzivanja strupenih substanc pomaga pri izlocanju teh iz organizma.
Anticno se je vijolice uporabljalo (v obliki krone) proti bolecinam, ki so se pojavljale po zurki: glavobol, nervozizem, slabo pocutje…
Rastlino zgleda, da so prinesli Arabski Zdravniki v srednjem veku; v tistih krajih so pesniki primerjali oko ljubljene osebe z vijolico.
Alkemicni Astrologi, ki primerjajo rastline simbolom, so vijolico asocirali Strelcu.
Slovensko ime Vijolice in izraz za vijolicno barvo prihajata iz latinskega imena vijolice. V bajeslovju in v ljudskih navadah igra pomembno vlogo.
V alkemicni simbologiji je Vijolica simbol skromnosti in revscine; samostanski duhovniki naj bi se vedli po tem kopitu. Cvet primerjajo Devici Mariji.
Uporaba: proti boleznim dihal in oci, zoper usesne bolecine, proti bronhitisu, ko se prevec najemo in ne prebavljamo vec, zastrupitve raznega tipa.
Rastlina vsebuje: metil-salicilat, vitamin C, saponine
Kaj uporabljamo: celo rastlino; susimo jo v senci, postavimo jih samostojno (ne nakladamo eno vrh druge), seme nabiramo od julija do septembra in susimo posebej
Bistvene vaznosti je “ugrabljanje” tudi vijolicevega hetra, ki lahko naberemo s tem, da cvetove vijolice postavimo takoj ob nabiranju v steklenico iz dobrega stekla. Prozorne flase, ki se navadno uporablja za zganje, vino, jabolcnik… so izredno dobre. Dokaz tega je da se tak tip flase postavi v dolocen kraj v gozd (neodvisno kje, zadosti da je to dalec od cloveka) in se po nekaj letih opazi kako se gamma magnetizem nabere na povrsini stekla. Pojavi se kot magnetno-naftni madezi raznoraznih barv (IGNIS FATUUM). Madezi imajo razne barve, ki se drugacno vrstijo v podobi aure, kar je specificno za vsako stvar, ki obstaja.
Stvar enostavno lahko preverimo s tem, da opazimo staro flaso v gozdu: od njenih barv dolocimo kvaliteto stekla; to doloci estetika, malo pa tudi znanje, ker je dandanes najboljse se fino informirati kje se kaj izvrsuje.
Magnetne madeze lahko vidimo kot radiacije: pojav barv nam pove kaj vsega je vplivalo na “magnetizacijo” povrsine (relativistika).
Vsekakor primer vijolicevega hetra daje malo bolj “okroglo” opisovanje te prelepe rastline, zadosti, da jo po nabiranju hranimo v temi od jutra cez noc in zjutraj postavimo na sonce: ekstaza vonja. Po par dnevih vijolice segnijejo. . . (biodinamika) = vrni stvar naravi v obliki gnojila, saj ti je podarila nekaj zanimivega in novega.

POmladanski JEglic (PRimula VUlgaris), TRobentica (PRimula VEris):

PR.VU = prva (izgovorjava vokal v fonetiki spada v relativistiko)
PR.VE = trobentice so prve, ki naznanjajo pomlad v velikih kolicinah, lahko bi bile tudi PR.EV.ec
PO.JE = poje, ker ko pihas v cvet oddaja tipicne zvoke , pa tudi “poje’j”, ker je rastlina okusna
Od zdavnaj je rastlina zdravilo zoper obolenje dihal in izlocal. Sveta Ildegarda iz Bingena (prva nemska mistika (alkimistka)) je rastlino svetovala proti “cudenmu pocutju”, ko ti psiha posilja grde obcutke(Epistulae;Scivias;Physica). V tem primeru bi lahko vzeli v postev, da okus rastline spominja na janezev okus, ki je tipicen okus/vonj 1,4 metoksibenzena, oziroma tezjega derivata benzena, ki glej cudo, je naravnega izvora in ne skodi, ce ga ni clovek predelal s stroji ali napacno, temvec zdravi. Od svete Ildegarde so nemci po osemsto letih s pomocjo kemije povezali to z belim lipicanskim konjem t.j. amini in dobili varianto “farmacevtskega proizvoda”, ki se bo v seksi-shopih prodajal kot Nexus. . .
Pomladanski jeglic ima pomembno vlogo tudi v ljubezenskih segah. Ce na primer najde dekle cvet v velikem tednu – torej zelo zgodaj – velja, da se bo se isto leto porocila in bo imela pozneje toliko otrok, kolikor je cvetov na steblu. (ljubezenske sege tukaj dekletu ne povedo pa kaksnega moza si bo dobila. . . )
Posuseni cvetovi nam nudijo zelo okusen caj, ki je primeren za vseh. Uporablja se jih za izboljsavo bouqueta vina in tudi okusa piva.
Lahko je primulo vulgaris zamenjati s Primula Elatior Jacq. , ki je visja od navadne in dosoze 20 cm visine.
Botaniki so s pomocjo znanstva “ustvarili” dekorativne variante te rastline, ki pa niso zdravilni in listi teh veckrat povzrocajo alergije dolocenim subjektom.
Uporaba: proti glavobolu, bronhitis, prehlad, revmatizem, psiha, hemorroidis.
Rastlina vsebuje: riboflavonske pigmente, glukozide, encime, vitamin C, saponine, mineralne soli.




ZAjbelj (SAlvia OFficinalis):

ZA = je za to kar delas in uporabljas termin salvia, iz latinskega salus = zdravje
Zajbelj se navadno uporablja v kuhinji, v starih casih je bila rastlina izredno cenjena. Doma je iz sredozemlja, v Salernski medicinski soli so rastlino imenovali Salvia Salvatrix = resiteljica ki resi, resiteljica zdravja. V foneticni alkimiji bi termin zvenel: “resi me za kar delam”, ker ljudje ne upostevamo VISJEGA ZNANSTVA.
Zajbelj je dobro zdravilo proti obolenju ustne votline in vratu, pomaga pa tudi ob tezavah pri mesecnem perilu, zgleda da tudi ta rastlina pomaga psihi pri resevanju problemov. . .. Spada med ustnatice.
Uporablja se za branjenje oblacil v omari.
Uporaba: antiseptik, stimolant, emmenagog, hipoglikemizant, magicna za resenje nohtov na nogi, ki so zrasli v meso,…
Rastlina vsebuje: etericno olje, organsko kislino, flavonoide, en saponin.
Zenske med dojenjem ne smejo uporabljati rastline, ker postane mleko grenko (zgleda, da je nekdo to pokusal..). Rastlino ne hranimo v kontaktu z zelezom.
Uporabljamo: liste (pred cvetenjem), cvetove , hranimo jo v hermeticni posodi.
Izrednega vonja in okusa, zajbelj naj nas ne privlece prevec (naj ne zlorabljamo), ker vsebuje iste alkaloide kot pelin (ARtemisia ABsinthum). . .
Iz srednjega veka nam zvenijo besede:"Cur moriteur homo cui salvia crescit in horto?" - zakaj naj bi umrl clovek, kateremu janez raste v vrtu? - avtor tega je zdravnik iz Salernske sole, center evropske medicine za ca. petsto let. Po srednjeveski kulturi naj bi tale rastlina lahko ozivela mrtve, pomagala pri vedezevanju prihodnosti (ca.) in pomagala pri komunikaciji z "onstran"...



  • zaklenil: imagodei ()

DimmniBurek ::

Here we go again...
There Is No Stronger Drug Than Reality

d0rK ::

Tio strikes again! ;D


Cist prevec omenjanj vijolic da nebi kdo reku: Trip in vijolice!

Steinkauz ::

Takoj k vidm kak čudn naslov, sam avtorja pogledaš, pa takoj veš kje si :))

BigWhale ::

TI.SI.KU.KU!

Decipher that!

PS: Pa glej da upostevas relativistiko izgovorjave vokala!

Tio2 ::

tako deluje umetnost,
uporaba trav ali pa tudi kemijskih snovi po tem kopitu je zanimiva in postopa na bolj siguren nacin kot farmacevtika.
od vojne se ne uporablja vec tega, celotna zgodovina pa sloni na tem.
zakaj se farmacisti trudijo brez rezultatov?

koyotee ::

zakaj se ti trudiš nas poneumljati?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

c0dehunter ::

tako deluje umetnost,
uporaba trav...

Uporaba trav mi je znana. Imas prav, zakaj se farmacevti trudijo, ce bi pa lahko v lekarnah na policah imeli univerzalno zdravilo..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

BigWhale ::

Ja, Kacje Olje pomaga pri vsem! Ce mas premajhnga tica, mau namazes, pa zraste. Ce si odrezes prst, namazes stub, pa zraste nov. Ce te boli zelodec, mal spijes pa je prec boljs.

A kupi kdo?

snow ::

zakaj se farmacisti trudijo brez rezultatov?


Kdo je farmacist? Aja farmacevt!! Pa tak povej.

Se pravi ne ješ tablet?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

imagodei ::

Ena nakladalnica je dovolj.
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti Salvio Divinorum? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6015282 (5503) imagodei
»

A kdo ve, za kaj vse je zdrav Jägermeister?

Oddelek: Loža
347833 (6453) blackbfm
»

[Vrtnastvo] (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010490 (8987) martinc
»

Knoppix 3.2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51931 (1931) Gandalfar
»

Presajanje sobnih rastlin...

Oddelek: Loža
151384 (1200) jeti

Več podobnih tem