» »

Zunanji disk nagaja

Zunanji disk nagaja

Lyon ::

Imam zunanji disk WD 320GB 3.5". Pred nekaj dnevi mi je začel nagajat disk. Kar naenkrat so se na disku mape preimenovale in nastale tudi sistemske datoteke. Kasneje sploh nisem mogel priti sploh do diska, čeprav ga je totalcmd zaznal. Včeraj sem ga formatiral. Po formatiranju je disk delal normalno. Brez problema sem downloadol nekaj filmov. Danes pa me najprej utorrent opozori da nekaj datotek manjka. Čez nekaj časa pa spet nisem imel dostopa do diska, čeprav ga totalcmd zazna. Zanima me, ali je disk fuč, ali je kakšna rešitev.

Lep pozdrav

solatko ::

AV - preskeniraj.

Saj sem ga včeraj formatiral. Ga pa tudi ne morem saj mi totalcmd napiše da ne najde pogona. Mislim, da ga lahko oživim s ponovnim formatiranjem diska. Samo kako naprej. Slutim, da se mi bo stvar ponovila. Hočem pa disk spravit v normalno delovanje.

Lep pozdrav

solatko ::

Imaš nek virus in dokler se ne zažene ti dela, pol so pa heci. Kateri AV uporabljaš.

Uporabljam Avira Premium Security Suite. S čim ga pa naj preskeniram?

ender ::

S tem (pa naj te ne skrbi, če je disk na sliki malo drugačen od tistega, ki ga imaš ti - program je enak za vse WDje).

(Disk ti verjetno crkuje, ta program pa bo to potrdil ali ovrgel; če v programu diska ne vidiš, potem crkuje, in ga nesi zamenjat).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ender ()

V tem programu ga ne vidim. To potem pomeni da crkuje. Zdaj sem ga še enkrat formatiral. Če bo še nagajal, kar po vsej verjetnosti bo bom čisto na jasnem.
Hvala za pomoč

Lep pozdrav

MadMax ::

Lahko pa posodiš disk v uporabo kolegu, ki ga bo uporabljal vsaj toliko kot ti, da lahko v nekaj dneh ptrdi napako.
Obstaja namreč možnost, da je problematičen USB na tvojem PCju.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Imam dva različna zunanja diska. Nagaja mi pa ta WD. Če naj bi bil problematičen USB na PC-ju, se fajli verjetno ne bi brisali.

Lep pozdrav

tlozej ::

Imel sem enak problem, z novim diskom. Ko sem ga formatiral je delal, potem pa kmalu ni bil več viden ali pa so datoteke manjkale, v glavnem problemi. Imel je napako, zato sem uveljavljal stvarno napako...

LP

jest10 ::

Jaz sem imel podoben problem pri prenosnem ohišju za disk. Na koncu sem pogruntal, da je bil krivec slab IDE kabel. Po menjavi dela normalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk WD

Oddelek: Pomoč in nasveti
497821 (6102) _Denny_
»

Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
233636 (3048) Opkow
»