» »

Ali obstaja kak "čistilec" za windows mobile ?

Ali obstaja kak "čistilec" za windows mobile ?

Suly ::

Skratka, zanima me ali obstaja kakšen program kot je npr. tuneup za windows xp, še za windows mobile 6 ?

Ne bi rad naredil hardreseta na telefonu, zato bi bil tak program dobrodošel, če obstaja.

baron21 ::

Kakšen pa imaš telefon, da ti teče gor XP mobile? Jaz sem pred kratkim na Mobitelu spraševal zanj, pa so mi rekli da ne obstaja. Samo s Symbian.
baron21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baron21 ()

krneki0001 ::

Anton tomov system mechanic, potem pa še malo morje različnih programov, vendar je tale system mechanic meni najljubši.
Pa še total commander - z njim nadlančniku lahko tut registry popravljaš.

Suly ::

baron21 nikjer nisem govoril o mobile xpju na telefonu, tam sem samo primerjavo dal. Imam pa HTC P3300, ki ga poganja windows mobile 6, ki je zadnje dni začel malo štrajkat in ga moram malo očistit, pri tem bi se pa rad izogno hardresetu.

nebivedu hvala. Še morda kdo ve za kaj boljšega ?

krneki0001 ::

Če imaš vse programe doma, potem lahko narediš hard reset in zbrišeš vse razen sistema dol iz mašine, pa si potem spet naložiš tisto, kar rabiš. Sam uporabljam to tehniko, ker je najhitrejša. Z enim programom pa sem si naredil inštalacijo za na PC, ki mi potem vse tisto, kar rabim, poinštalira nazaj na dlančnik.

_Dejan_ ::

Ali pa si ko vse frišno naložiš narediš backup sistema in potem enostavno narediš restore in imaš čist sistem :D
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Suly ::

nebivedu, ker ne gre samo za dlančnik ampak tudi telefon, se posledično izbrišejo tudi vsi smsi ... shranit cca. 3000 smsov iz telefona na kartico, je pa kar malo dolgotrajn proces, saj ni opcije izberi vse, ampak moraš vsakega posebej ... samo kot primer ... programje je že res da je hitro naloženo, samo mi je pa škoda vsega skupaj, sploh če za takšna popravila obstajajo programi, ki lahko telefon spravijo nazaj. Imam pa jasno vse papirje in tudi v garanciji še je (saj je bil 600eu navsezadnje) ampak mi zaradi softwara vrjetno ne bodo garancije upoštevali. plus tega je zastopnik v ljubljani jaz pa sem iz štajerskega konca.

StratOS ::

Obstaja kar nekaj backup programov za različne source na telefonu.
Seveda imam najraje, ko na novo naložim in flashnem cel sistem.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Suly ::

Če ne bo noben program deloval, mi drugega kot kaže ne bo preostalo. Pred cca. pol leta je hardreset pomagal in je fonček brez problema deloval zdaj pol leta, kar naenkrat pa ga je znova začel lomit. Lahko bi reko celo da se zgodba ponavlja: phone funkcija zašteka in ne gre klicat, niti sprejemat klicev ali smsov, včasih se telefon kar sam od sebe vgasne in nato niti prižgat ne gre nazaj (rešitev baterijo out, pa nazaj noter + napajalnik) ... skarka vse to je pred pol leta že počel in po hardresetu je bilo vse vredu do pred par dni, samo bi se ga pa tokrat rad izogno z programi če bo šlo...

StratOS ::

Hja, tudi sam imam p3600 pa sem zelo zadovoljen z njim. Sprobal sem že različne verzije romov.
Po zapolnjenju si lepo naredim backup stvari na kartico, sistem flasham in restoram stvari ter normalno nadaljujem, vzame mi slabih pol ure in stvar je rešena.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

krneki0001 ::

Sms-e lahko preneseš na PC z programčki brez problema, vendar za kasnejšo uporabo naredi par sprememb v registry-ju ali s programi).
Prva sprememba je ta, da ti my documents in sms folderčke prestavi na SD-kartico (to lahko narediš s programom file dialog manager (http://pocketpcfreewares.com/en/index.p... ali pa ročno s posegom v registry
(HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\), kjer označiš, da je sedaj tvoj direktorij My Documents na SD kartici.
Sam ti predlagam, da vse programe, ki jih imaš na dlančniku zbereš skupaj na PC-ju (mislim na inštalacije), potem narediš backup vsega na dlančniku (za vsak slučaj), potem preneseš vse dokumente, sms-e in podobno na PC, ter narediš hard reset.
Potem pa po mnogih navodilih na interentu ali s programom prestaviš direktorije za SMS in dokumente ter temporary datoteke od internet explorerja in ostalega na SD kartice (s tem tudi pridobiš na delovnem spominu, ker vse to leži v ramu) ter si tudi poinštaliraš vse programe na SD kartico. Nato narediš backup vsega in si tisto shraniš do naslednjega zajebavanja telefona - takrat pa spet preneseš vse dokumente na pc, narediš hard reset in preneseš ta zadnji backup na mašino.
Sam delam točno tako (imam HX4700) in mi zadeve delujejo v nulo, ko pa se pojavijo problemi pa takoj hard reset, s tem da ker imam vse na SD in CF karticah, ne pobriše programov in vseh dokumentov. Vse kar moram narest je samo da backup čez spustim, ki pa popravi samo vnose v registryju, kje se kak program nahaja (SD kartica).
Take stvari poštimaš na začetku in potem nimaš več problemov.

Je pa potrebno za vsak program, ki ga na novo naložiš en backup več, da je naslednjič tak program že vključen in ga ni potrebno na novo snemat.



Imam pa eno vprašanje: Ali ti zastopnik za tvoj računalnik (firma, ki ti ga je prodala) tudi ne upošteva garancije, če daš drugačen sistem na računalnik, ali pa če si posnameš kak program nanj? Malo razmisli. Na dlančniku deluje lahko ogromno programov in zastopnik nima kej težit, če si ti posnel kak program na dlančnik.

Suly ::

nebivedu, malo mi samo še prosim pomagaj z registri ... tisti link ki si ga dal ne deluje, pa sem potem šel ročno v register pod profiles, tukaj pa nevem več kaj naj naredim.

krneki0001 ::

Sej sem dal zraven ime programa - File Dialog Manager. Z registri je pa tako, da moraš malo poiskat na netu posamezne opise in potem po tistem delat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem win. mobile

Oddelek: Mobilne tehnologije
161264 (1108) jonynho
»

Dlančnik - dodajanje/brisanje programov

Oddelek: Mobilne tehnologije
71178 (1127) krneki0001
»

Dlančnik + GPS

Oddelek: Kaj kupiti
203358 (2864) krneki0001
»

Kako na Pocket pc na novo naložiti windowse?

Oddelek: Mobilne tehnologije
92288 (2039) JetStream
»

dlančnik HP rz1710

Oddelek: Programska oprema
101036 (920) JOKER

Več podobnih tem