» »

Vezava akumulatorjev

Vezava akumulatorjev

ElephantTLK ::

Rabim vašo pomoč glede določene stvari. Tega ne bom delal jaz ampak x oseba. Zanima pa me kako povezati več akumulatorjev skupaj. Torej, da bi se vsi napajali iz enega vira. Obenem pa bi na vsak akumulator priklopil gor par porabnikov (luči, grelci itd.). Torej kaj me zanima je kako vso stvar povezat. Ali vežem akumulator1 iz plusa na akumulator2 na plus in minus na minus? Ker ali se ne sešteva tok tako in bi bil posledično na drugem večji? Bi bil tak način narobe? Torej sem imel v mislih tak priklop: ++/--. Torej plus na plus in minus na minus med obema. Je to prav? Bi bil ta način pravi? nisem najbolj vešč glede tega. Vem, da se napetost pri bateriji sešteva tako, da so zaporedno vezane. Torej +-+- . Kaj je pa potem z amperi/tokom če vežem ++/--?

Hvala.

[spremenil naslov v bolj ustreznega, ostalo nespremenjeno moderator]
  • spremenil: Azrael ()

dukenukem ::

hm tle je važn a ti rabš 12v al 24v ,na tovornjakih k majo 24v in 2 akumulatorja je vezana iz plusa na minus

ElephantTLK ::

Na obeh enako. Bi pa delovalo na isti princip ja. Torej preko motorja se bi polnilo. V bistvu kot pri avtu le z dvema med sabo povezanima ak. Mora biti pa na obeh enako, ker bi bilo par porabnikov na enem in par na drugem.

Azrael ::

Kakšen bivalnik ali neko drugo vozilo/plovilo?

Če imaš en sam polnilec/alternator je ločitev neizvedljiva brez stikal ali diod, ki bi ločile tokokroga enega in drugega akumulatorja.

Za kaj več pa prosim bolj podroben opis, iz sedaj napisanega se ne znajdem, ugibanje pa nima smisla.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

6v pipa

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142543 (2085) FX6300B
»

vžig avta z varilcem

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
242624 (1880) Pyr0Beast