Forum » Strojna oprema » m2n-e 1401 BIOS flash
m2n-e 1401 BIOS flash
Smackus ::
Ok, takole gre zgodba:
Imam plato m2n-e (NE SLI!)z BIOS verzijo 0205 in athlon64 3800+. Pred dnevi sem naročil nov CPU: athlon64 6000+ X2. In ker na uradni strani ASUS piše, da potrebujem BIOS verzije vsaj 0605. Torej, zloadam najnovejši BIOS (1401), shranim na USB, restartam sistem, v BIOS-u zaženem EZFlash, naredim backup na USB, flasham nov BIOS. Vse naredi brez napake, na koncu preveri - vse OK, restarta ... in ... vidim samo utripalko ...
Restartam, vsakič isto... V zagon sicer vidim ti. "AI" logo, vendar noben ukaz ne deluje (DEL, alt+F2, TAB...). Ne deluje niti Crash FRee BIOS, ki naj bi se avtomatično zagnal s CDja oz USBja. Včasih zadeva celo pride do zagonskega menija za OS, vendar katerakoli izbira povzroči le ponovni zagon.
Sedaj vprašanje:
Kako zadevo rešiti?
Je napaka na BIOSu, in se jo da odpravit na kakšen preprost način? (ne vem..tisti trik z baterijo še zmeraj deluje???
Je mogoče treba menjati EEPROM čip?
Ali je nastala okvara na matični plošči?
Se bi splačal servis?
Za vse odgovore in predloge se najlepše zahvaljujem!
p.s.: Vem da verjetno nima pomena, ampak vseeno: BIOS update sem izvajal še na starem procesorju - 3800+ in ne na 6000+ x2, toda, BIOS za nazaj kompatibilen, kajne?
Imam plato m2n-e (NE SLI!)z BIOS verzijo 0205 in athlon64 3800+. Pred dnevi sem naročil nov CPU: athlon64 6000+ X2. In ker na uradni strani ASUS piše, da potrebujem BIOS verzije vsaj 0605. Torej, zloadam najnovejši BIOS (1401), shranim na USB, restartam sistem, v BIOS-u zaženem EZFlash, naredim backup na USB, flasham nov BIOS. Vse naredi brez napake, na koncu preveri - vse OK, restarta ... in ... vidim samo utripalko ...
Restartam, vsakič isto... V zagon sicer vidim ti. "AI" logo, vendar noben ukaz ne deluje (DEL, alt+F2, TAB...). Ne deluje niti Crash FRee BIOS, ki naj bi se avtomatično zagnal s CDja oz USBja. Včasih zadeva celo pride do zagonskega menija za OS, vendar katerakoli izbira povzroči le ponovni zagon.
Sedaj vprašanje:
Kako zadevo rešiti?
Je napaka na BIOSu, in se jo da odpravit na kakšen preprost način? (ne vem..tisti trik z baterijo še zmeraj deluje???
Je mogoče treba menjati EEPROM čip?
Ali je nastala okvara na matični plošči?
Se bi splačal servis?
Za vse odgovore in predloge se najlepše zahvaljujem!
p.s.: Vem da verjetno nima pomena, ampak vseeno: BIOS update sem izvajal še na starem procesorju - 3800+ in ne na 6000+ x2, toda, BIOS za nazaj kompatibilen, kajne?
jest10 ::
Čestitam. Pravkar si posnel ultra bugast BIOS, ki "naj bi podpiral" Phenome. Na Asus strani žal ni nikjer omenjeno, da se nalaganje tega BIOSa velikokrat konča z mrtvo plato.
Odlično ... Zato pa je "at your own RISK" ..ffs tok o "ROCK SOLID"
No ja, verjetn sm tud sam kriv, k se nism dost pozanimu o tej verziji BIOSa , ampak je bla tud edina k mi jo je ponudl. jebat ga,... pa gremo na INTEL
No ja, verjetn sm tud sam kriv, k se nism dost pozanimu o tej verziji BIOSa , ampak je bla tud edina k mi jo je ponudl. jebat ga,... pa gremo na INTEL
Pri download rubriki za matične plošče ja... samo kaj ko sem želel biti pameten in sem si rekel:"Ziher je ziher" in sem šel pod CPU support, izbral svojo matično, izbral procesor, kjer je pisalo: "since BIOS 0605" sem dal "GO", nakar mi je ponudilo 1401. Pa tudi povsod sem prebral navodila, naj naložin najnovejšo različico...
Kar je, je ... hvala vseeno za hiter odgovor
Kar je, je ... hvala vseeno za hiter odgovor
Ted ::
Na nekaterih platah biosi za Phenome niso kompatibilni z biosi za X2. Vsekakor nič tragičnega, plošča je povsem ok, najlažje bo če boš resetiral bios oz. odstranil baterijo. Druga opcija pa je da vrneš procesor in nabaviš phenoma .
Mah...
Na nekaterih platah biosi za Phenome niso kompatibilni z biosi za X2. Vsekakor nič tragičnega, plošča je povsem ok, najlažje bo če boš resetiral bios oz. odstranil baterijo. Druga opcija pa je da vrneš procesor in nabaviš phenoma .
Hvala za nasvet, bom poskusil še z baterijo
Obstaja mogoče način, kako bi lahko preveril če matična deluje OK?
jest10 ::
No v tem primeru to ne velja. Ta BIOS naj bi podpiral tako Phenome, kot X2. Problem je le v tem, da ima miljon hroščev. Nekaterim deluje normalno, nekateri imajo z njim nestabilno mašino, nekaterim pa se plata ne zbudi več.
DELA!!!
Trik z baterijo je deloval! Tudi inštalacija CPUja brez problemov.
Konec dober, vse dobro....
Hvala obema še enkrat
LP
Trik z baterijo je deloval! Tudi inštalacija CPUja brez problemov.
Konec dober, vse dobro....
Hvala obema še enkrat
LP
phenom ::
tko ja phenoma nabav. Zakon so tko kot amd bog ga blagoslovi in naj scvre intel če se da, razn un del k dela patente. Tist je še kul. hehehehe. Phenomi vsaj niso več bugasti, sam pozor. Uzem phenoma z b3 steppingom, popravljena verzija brez hrošča.
Pa če maš phenoma nikar brez plate z am2+ socketom. Dost bolje izkoriščena moč kot če bi mel am2 socket k ma samo eno napajalno enoto za cpu in memory controller, k izboljša pri nižji porabi energije in pa am2+ ma 2.6 ghz hyper transport am2 ma pa sam 1 ghz. Skratka hitrejši pretok podatkov.
Pa če maš phenoma nikar brez plate z am2+ socketom. Dost bolje izkoriščena moč kot če bi mel am2 socket k ma samo eno napajalno enoto za cpu in memory controller, k izboljša pri nižji porabi energije in pa am2+ ma 2.6 ghz hyper transport am2 ma pa sam 1 ghz. Skratka hitrejši pretok podatkov.
Phenoma niti nisem imel namena kupovati, ga ne potrebujem ... 6000+ x2 mi povsem zadošča zaenkrat
Mogoče ko pride 45nm serija z višjim frekvencami, da še cene malo padejo...
Mogoče ko pride 45nm serija z višjim frekvencami, da še cene malo padejo...
D3m ::
(Please do read the description before updating BIOS)
(Do not use EZ-Flash to flash BIOS if your BIOS version is prior to 0203)
To opozorilo maš z rdečimi črkami na asus strani za to plato. Nisi prebral opozorila.
(Do not use EZ-Flash to flash BIOS if your BIOS version is prior to 0203)
To opozorilo maš z rdečimi črkami na asus strani za to plato. Nisi prebral opozorila.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Ted ::
Imam plato m2n-e (NE SLI!)z BIOS verzijo 0205 in athlon64 3800+.
Očitno ti nisi prebral njegovega posta.
Očitno ti nisi prebral njegovega posta.
Mah...
Vuli ::
POnavadi pomaga že Clear cmos ali baterija, sej je isti k...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem AMD Phenom II X4 945 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3969 (3305) | Pšenični |
» | Nova grafična ali kar cel komp??Oddelek: Kaj kupiti | 6181 (5694) | Seljak |
» | Asus m2n-sli deluxe bios in cpu problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1209 (878) | reeves |
» | ProblemOddelek: Navijanje | 1448 (1103) | amater111 |
» | Nakup novega procesorjaOddelek: Strojna oprema | 2216 (1421) | tilinho20 |