» »

Neplačana odsotnost za izobraževanje v lastnem interesu

Neplačana odsotnost za izobraževanje v lastnem interesu

SkIDiver ::

Torej zanima me kako je z neplačano odsotnostjo za izobraževanje v lastnem interesu? Kateri zakon to določa in kje si lahko preberem vse v zvezi s tem?

jernejl ::

Zakon o delovnih razmerjih - tukaj

173. člen pravi tole:

(1) Delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, kot tudi delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v lastnem interesu, ima pravico do odsotnosti z dela zaradi priprave oziroma opravljanja izpitov.

(2) Če s kolektivno pogodbo, pogodbo o zaposlitvi ali posebno pogodbo o izobraževanju pravica iz prejšnjega odstavka ni podrobneje določena, ima delavec pravico do odsotnosti z dela ob dnevih, ko prvič opravlja izpite.

To torej pomeni, da imaš pravico do odsotnosti (neplačano) samo tisti dan, ko prvič opravljaš nek izpit (če ga ne narediš in ga moraš ponovno opravljat, te pravice do odsotnosti nimaš več).

Poglej pa še kolektivno pogodbo in pogodbo o zaposlitvi, če tam zate piše še kako drugače.

Matheeew ::

Sem sam pred kratkim podobno spraševal...
(Ne)plačan študijski dopust

SkIDiver ::

Hvala obema. V firmi ni nobenih zakonskih aktov glede tega tako, da ravno tako velja omenjeni zakon. Crap in fax, ki nima izrednega študija:P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plača po bolniški

Oddelek: Loža
82089 (1404) Hexx
»

Delodajalec me je poslal na obvezno izobraževanje, vendar se mi ne bo štelo v delovni

113683 (2912) franci0
»

Sankcije zaposlitvene agencije ker nisem šel na delo (strani: 1 2 )

5415071 (12078) Mare2
»

Iztek pogodbe za določen čas in iskanje službe

61386 (1133) hmm23
»

(Ne)plačan študijski dopust

68215 (8086) IVo

Več podobnih tem