» »

Problem pri formatiranju diska 250 GB

Problem pri formatiranju diska 250 GB

Pentium ::

Pozdrav!

Imam sledeč problem, računalnik, v katerem je najprej bil en starejši 40 GB disk, sem nadgradil z 250 GB diskom. Za prestavitev sistema in vseh podatkov sem uporabil Norton Ghost. Ta upgrade sem naredil pred kakšne pol leta, takrat je vse delalo ok. Zaradi nekih virusov in podobnega sem mogel ponovno inštalirati Windows XP. Disk sem "zghostal" na enega eksternega, vse je šlo ok, ko pa hočem na novo inštalirati Windows XP, mi takrat, ko bi moral disk formatirati pokaže dve particiji "UNKNOWN", kot da ni nič gor. Poskusim na prvo, ponudi mi možnosti za format, dam Quick v NTFS, nekaj dela, nato pa vrže ven napako Setup was unable to format this partition. The disk may be damaged. OK, pognal sem nekaj diagnostike, Hitachijevo (z njihove strani) in s Spinritom. Vse dela OK. Poskusil sem že s CD-ji od licenčnih, nelicenčnih, s SP3, SP2, SP1 in tudi z Visto, nikjer pa ne dela. Disku sem dal že Zero Fill, particije sem pripravil drugje pa še in še. Zamenjal sem tudi kable, nič boljše. Sam domnevam, da je neka limitacija BIOS-a za dostop diskov nad neko kapaciteto.

Računalnik ima takšno konfiguracijo:
Pentium 4 2.4 Northwood
512 MB DDR RAM
ECS P4IBAD2, Intel 845D čipset
GeForce Ti4200, 128 MB
Disk Hitachi 250 GB, model HDT725025VLAT80
DVD-RW Nec

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sesutje diska / windowsa 7