» »

Administracija ruterja

Administracija ruterja

axee ::

Živjo postavil sem novo domače omrežje in tole tako: iz modema gre linija v switch iz katerega gre iz enega porta v moj računalnik, iz drugega porta pa v ruter, iz katerega izhaja več brezžičnih računalnikov. Sam torej nisem neposredno povezan nanj, vendar upravljam z njem. Je izvedljivo da bi vseeno prišel v njegov firmwire (192.168.1.1), ne da bi se moral priključiti neposredno na ruter? Zaenkrat sem poskusiu vpis skozi switch a poskus upisa zavrne. Hvala za odgovore
  • spremenil: axee ()

Tilen ::

Modem - router - switch. Pa das PC na switch in gres lepo na 192.168.1.1.

lp
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Potemtakem switch sploh ni potreben če uporabim izhoden port ruterja? imam linksys wrt54g, kako bi ugasnil vse možne blokade portev in podobno, da bi ruter biu ekvivalenten switchu?

Edit: no ko smo že tukaj, recimo da sem tudi jaz priklopljen na ruter, rad bi zamenjal firmwire, predvsem z takim kjer bi lahko nadzoroval povezane računalnike, jim omejeval brandwidth in podobno. Kateri bi bil najprimernejši?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Torej potemtakem, pogledau sem zunanji ip ruterja in na tak način se lahko povežem z njem. problem je ker je ip dinamičen. Lahko nastavim kot statičnega in kako? Povezava je SiOL ADSL

DynDNS ali pri SIOL-u zahtevaj statični ip.

dd-wrt deluje z dyndns?

Ne vem. Default fw deluje 100%.

racunalnicar ::

dd-wrt deluje z dyndns?

seveda

gokky ::

Potemtakem switch sploh ni potreben če uporabim izhoden port ruterja? imam linksys wrt54g, kako bi ugasnil vse možne blokade portev in podobno, da bi ruter biu ekvivalenten switchu?

Edit: no ko smo že tukaj, recimo da sem tudi jaz priklopljen na ruter, rad bi zamenjal firmwire, predvsem z takim kjer bi lahko nadzoroval povezane računalnike, jim omejeval brandwidth in podobno. Kateri bi bil najprimernejši?

Blokade portov ugasneš tako, da računalnik postaviš v DMZ. Če uporabiš VLAN (potrebuješ DD-WRT), je to primerna rešitev, sicer te opozarjam, da je z vdorom v računalnik, ki ti ga usmerjevalnik ne ščiti, potem lažje vdreti tudi v ostale računalnike v LAN.

Quality of service/Bandwidth management dobiš tudi v DD-WRT.

Če ti je nalaganje DD-WRT in konfiguriranje prekompleksno, je precej lažji (a zato manj poceni) način nastavljanja QoS pri usmerjevalnikih Draytek Vigor 2910, ki ima tudi VLAN.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gokky ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814863 (13452) styled
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418736 (11673) Hayabusa
»

Router okoli 60€

Oddelek: Kaj kupiti
184229 (3731) Lonsarg
»

Pomoč pri povezavi ruterjev

Oddelek: Kaj kupiti
162483 (1574) 5er-->
»

WRT 160NL + T-2 - firmware