Forum » Pomoč in nasveti » ipod touch - jailbreaking in druge reči
ipod touch - jailbreaking in druge reči
velchett ::
Živjo,
imam Ipod touch ki sem ga jailbreakav. DOma nimam WIFi da bi si ustimal permission za fajle (imam sicer instaliran T-pot za Total Commander, ampak ne podpira spreminjanja dovoljenja za fajle), zato sem na Ipod skopiral Terminal.app (aplikacija preko katere se da spreminjat dovoljenje za fajle), ki pa mi steka. Baje obstaja tweak SUID Lib Fix ki to postima ampak ga ne najdem.
Vprasanje:
- kako najlazje spremeniti dovoljenja fajlom v Ipod Touchu ce nimas WIFI
- baje se to da z Terminal.app - kako pripravim ta program, da bo delal
- aja, jailbreak verzijo 2.0
Ce je komu jasno kaj sprasujem bom kakrsnegakoli nasveta zelo vesel.
lp,
Velch!
imam Ipod touch ki sem ga jailbreakav. DOma nimam WIFi da bi si ustimal permission za fajle (imam sicer instaliran T-pot za Total Commander, ampak ne podpira spreminjanja dovoljenja za fajle), zato sem na Ipod skopiral Terminal.app (aplikacija preko katere se da spreminjat dovoljenje za fajle), ki pa mi steka. Baje obstaja tweak SUID Lib Fix ki to postima ampak ga ne najdem.
Vprasanje:
- kako najlazje spremeniti dovoljenja fajlom v Ipod Touchu ce nimas WIFI
- baje se to da z Terminal.app - kako pripravim ta program, da bo delal
- aja, jailbreak verzijo 2.0
Ce je komu jasno kaj sprasujem bom kakrsnegakoli nasveta zelo vesel.
lp,
Velch!
hidetr ::
Pozdravljen!
Pred tednom sem si tudi sam omisli Ipod Touch, jailbreakal sem na 2.0.2, potem pa sem imel isti problem kot ti.
No z malo brskanja sem nasel program iPhone Tunnel Suite pogooglaj ga, z njim avtomatsko odpres tunnel.
Nato si dobi program za dostop do SSH sam uporabljam Putty tudi tega pogooglaj.
Naslednje, kar potrebujes je OpenSSH na Ipodu, najlazje je preko Cyntie ali Installerja (aplikacij, ki se ti namestijo med jailbreakom), ce si v Ljubljani to ne bo problem samo najdi en "hotspot" in presnami via ze prej omenjeni programov, ze omenjeni paket OpenSSH, ali kateri drug SSH paket.
Ko imas vse postimano, odpri iPhone Tunnel Suite in naredi tunnel. Nato odpri Putty in vpisi address: 129.0.0.1, port 22, uporabniško ime: root, geslo: alpine, in pa nekje v nastavitvah je timeout ga povečaj na 45,.
Ko se bos povezal imas popoln dostop do ipoda, z desno tipko klikni na zeljeno datoteko - properties - tam lahko spreminjas dovoljenja npr. iz 775 na 777 :)
Se opravičujem za mojo terminologijo, samo nisem uberleetzorhaxorz.
LP
Pred tednom sem si tudi sam omisli Ipod Touch, jailbreakal sem na 2.0.2, potem pa sem imel isti problem kot ti.
No z malo brskanja sem nasel program iPhone Tunnel Suite pogooglaj ga, z njim avtomatsko odpres tunnel.
Nato si dobi program za dostop do SSH sam uporabljam Putty tudi tega pogooglaj.
Naslednje, kar potrebujes je OpenSSH na Ipodu, najlazje je preko Cyntie ali Installerja (aplikacij, ki se ti namestijo med jailbreakom), ce si v Ljubljani to ne bo problem samo najdi en "hotspot" in presnami via ze prej omenjeni programov, ze omenjeni paket OpenSSH, ali kateri drug SSH paket.
Ko imas vse postimano, odpri iPhone Tunnel Suite in naredi tunnel. Nato odpri Putty in vpisi address: 129.0.0.1, port 22, uporabniško ime: root, geslo: alpine, in pa nekje v nastavitvah je timeout ga povečaj na 45,.
Ko se bos povezal imas popoln dostop do ipoda, z desno tipko klikni na zeljeno datoteko - properties - tam lahko spreminjas dovoljenja npr. iz 775 na 777 :)
Se opravičujem za mojo terminologijo, samo nisem uberleetzorhaxorz.
LP
air15 ::
se še odločam za iPod Touch in me nekaj zanima:
-kaj točno pomeni jailbrake (mislil sem, da je to nekakšen unlock, ampak samo pri iPhonu) in kaj točno naredi
-ali je uporaba aplikacij zastonj (potem, ko enkrat plačaš prvotno ceno), ali je potrebno plačevati naročnino
-kako je z iTunes (ali lahko tudi iz Slovenije neovirano kupujem vse aplikacije)
-kaj točno pomeni jailbrake (mislil sem, da je to nekakšen unlock, ampak samo pri iPhonu) in kaj točno naredi
-ali je uporaba aplikacij zastonj (potem, ko enkrat plačaš prvotno ceno), ali je potrebno plačevati naročnino
-kako je z iTunes (ali lahko tudi iz Slovenije neovirano kupujem vse aplikacije)
Mavrik ::
se še odločam za iPod Touch in me nekaj zanima:
Jailbreak omogoča nalaganje dodatnih aplikacij, ki niso del Appstora. Predvsem se gre za nekaj stvari, ki jih Apple ne pusti objavit na Appstore oz. za aplikacije, ki spreminjajo stvari, ki jih Apple s svojim SDKjem ne dovoli. Precej bolj pomembno je to na iPhoneu, ker samo tako recimo lahko dobiš previlno formatiranje slovenskih telefonskih številk, snemanje videov, prejemanje MMSov ipd. Ni pa to isto kot unlock... lahko imaš jailbreakan iPhone, ni pa nujno da je tudi odklenjen (torej ne moreš poljubne SIM kartice not vtaknit).
Se pa zavedaj, da se iPod Touch 2G (ki se zdaj prodaja) ne da jailbreakat in si prisiljen uporabljat Appstore.
Ko aplikacijo enkrat kupiš je tvoja vred s posodobitvami. Ni treba nič ponovno plačevat.
Skupaj z Appstoreom se je odprl tudi slovenski iTunes store, kjer lahko normalno kupuješ aplikacije tudi v Sloveniji s slovenskimi kreditnimi karticami.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iphone odklep v LjubljaniOddelek: Mobilne tehnologije | 2983 (2564) | andej |
» | iphone pomoč prosimOddelek: Mobilne tehnologije | 2112 (1707) | PINki |
» | WWDC 2009 - Apple Keynote (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 17277 (13170) | techfreak :) |
» | Apple predstavil iPhoneOS 3.0Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 6253 (4007) | vojko20 |