» »

WWDC 2009 - Apple Keynote

WWDC 2009 - Apple Keynote

Četa petih različnih laptopov, ki jih trenutno ponuja Apple.

vir: Gizmodo

OS X 10.6 - Snow Leopard

vir: Gizmodo

TomTom navigacijska aplikacija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Danes se je pričela Appleova razvijalska konferenca in prvi dan se je kot ponavadi vrtel okrog uradne predstavitve novih Appleovih izdelkov. Glavni govorec je bil tokrat Phil Schiller, ki ni nosil pulija, sicer pa je nastopil enako arogantno kot to ponavadi stori Jobs.

Prva točka na programu je bila posodobitev linije prenosnikov. Kovinski MacBooki so bili prekrščeni v MacBooke Pro (neprofesionalen ostaja samo dobro znan plastični model iz leta 2006) in so po novem opremljeni s precej zmogljivejšo, a žal ne odstranljivo baterijo, ki nudi do 7 ur avtonomije; izboljšanim zaslonom ter čitalcem za SD kartice. V novih sistemih so na voljo procesorji s frekvenco do 3,06 GHz, prišlo pa je tudi do nekaterih pocenitev.
Predstavitev se je nadaljevala z novo različico desete izdaje Mac OS-a. V uvodu smo bili deležni standardnega pljuvanja po Oknih, kasneje pa so pokazali nekaj vizualnih in uporabniških izboljšav, med katerimi velja omeniti dokončen prehod na 64 bitov, podporo za Microsoft Exchange ter dve funkciji, ki ju bodo veseli predvsem razvijalci.

OpenCL bo omogočil enostavno uporabo GPGPU (do sedaj je bilo to možno samo na določenih nVidiinih karticah s pomočjo C for CUDA), Grand Central Dispatch pa bo skrbel za učinkovitejše upravljanje z nitmi. Seveda so novosti najprej izkoristili doma, tako da lahko pričakujemo izboljšano delovanje sistemskih aplikacij.

Za razliko od prehoda s Tigra na Leoparda je Apple tokrat ne ravno ogromno število posodobitev pospremil z zelo primerno ceno - za prehod na desetinko višjo različico bo namreč treba odšteti samo 30 dolarjev.
Naslednji je bil na vrsti operacijski sistem telefona iPhone, ki je prilezel že do verzije 3.0. Apple je končno prisluhnil kritikam uporabnikov in implementiral nekaj od izida naprave manjkajočih standardnih funkcij: povsod dosegljivo tipkovnico v ležečem položaju, kopipejst, podporo sporočilom MMS in deljenje internetne povezave z osebnim računalnikom.

Med drugim je novo tudi iskanje po celotnem telefonu (iz OS X-a znani Spotlight), možnost nakupa in prenosa vsebin z iTunes Storea preko 3G omrežja, podpora HTML 5, funkcija Find My iPhone (lociranje izgubljenega telefona in brisanje njegove vsebine na daljavo, na voljo samo uporabnikom Mobile Me) ter obilica izboljšav za razvijalce. Kot ponavadi bo posodobitev programske opreme za lastnike iPhoneov brezplačna, uporabniki iPodov Touch bodo zanjo odšteli 10 dolarjev, obojim pa bo na voljo 17. junija.

Poleg gostitelja konference so svoje izdelke predstavili tudi zunanji razvijalci aplikacij za iPhone. Med vsemi bi veljalo omeniti predvsem TomTom in njihovo potovalno navigacijo (dosedaj je Apple takšne izdelke namreč prepovedoval).
Predstavitev se je zaključila z manjšo strojno posodobitvijo iPhonea, ki po novem podpira HSDPA, ima vgrajen izboljšan fotoaparat, možnost snemanja videa, nadzor s pomočjo govora in še nekaj malenkosti. Novinec se imenuje iPhone 3GS in bo stal $200 (16 GB) oz. $300 (32 GB), skopuhi bodo lahko za bolj ugodnih $100 nabavili stari model iPhonea 3G z 8 gigabajti pomnilnika.

Do konca julija naj bi bil na voljo v večini sveta, pokritega z mobilnimi omrežji, a Slovenija je žal izvzeta. Če želite novo igračko, se boste tako morali podati v Slonokoščeno obalo, Niger, na Madagaskar ali kako podobno državo, katere letni BDP na prebivalca je nižji od naše povprečne mesečne plače.

174 komentarjev

«
1
2 3 4

axee ::

To otroško pljuvanje proti vsem ostalim oblikam računalnikov in operacijskih se mi tako gabi 8-O Kako lahko neka "resna" firma za "profesionalce" govori kot 13 letni mulc, ki je nabavu 8-jederni mac pro in misli da je prijel boga za jajca in to govori po celemu youtube-u. Bljak. Pa nej bo OSX tako bolj napreden in boljši, če je tako napreden bodo to uporabniki sami opezili, ne pa da se jim vbija v glavo in pridobiva apple fan-e.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Matek ::

Na Gizmodovem liveblogu so omenili, da se je folk v dvorani pritoževal, ko je Schiller razlagal, da je Windows 7 skoraj enak kot Vista, tako da nisi edini, ki te moti.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

smihael ::

Kaj točno pa je razlog, da pri nas ne bo iPhona? Tušmobilovo sračkanje, zakonodaja (na to največkrat pomislim) ali smo pač premajhno tržišče?

Matek ::

Tuš in zakonodaja ne vidim, da bi imela kaj dosti zveze, velikost tržišča pa tudi prav gotovo ne, ker so razne afriške države, ki sem jih naštel, prav gotovo manj profitabilne, enako velja za kak Liechtenstein. Izgleda so enostavno pozabili na nas, kaj pa vem, piši na Apple...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

root987 ::

IMHO problem ni v Apple-u ampak v Mobitelu/Simobilu.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Mavrik ::

Kaj točno pa je razlog, da pri nas ne bo iPhona? Tušmobilovo sračkanje, zakonodaja (na to največkrat pomislim) ali smo pač premajhno tržišče?


Baje je problem čisto preprost: ne Mobitel ne Simobil se nista zagrebla za njega. Kolikor vem mora za to, da je iPhone dosegljiv pri operaterju, se pozanimat operater sam (jasno). In pri Mobitelu in Simobilu (baje, to so samo govorice) se za to niso odločili z določenih "političnih" razlogov (pritisk dobaviteljev drugih telefonov med drugim).
The truth is rarely pure and never simple.

Bor H ::

Sm spremljav gizmodov liveblog in ene par stvari mi je res všeč, predvsem pričakovane: baterija, boljši proc, safari. Ampak pljuvanje je bilo že neumno, skor bi si upu stavt da so uzel za primerjavo s safarijem 3.0 firefox, naj vzamejo 3.5, sej safari tut še ni zuni... Ko so kazal kaj novga zmore Snow Leopard, hm...cena 30 usd za nadgradnjo je kar primerna za tist exchange in kaj še? Bolj 64 bit in haha, kako so pridobil pri inštalaciji 6gb, kompresija datotečnega sistema. To bo všeč performancu.

Anyway, ne bi se branu macbooka :)

Matek ::

Bolj 64 bit in haha, kako so pridobil pri inštalaciji 6gb, kompresija datotečnega sistema.
A so kaj o tem omenili? Ker močno dvomim, da bi delali kaj takega. Je pa vseeno razlog dokaj neumen - PPC podpora ni več vgrajena, tako da so lahko praktično pol OS-a vrgli ven (vsi universal binaryji so skompajlani za 32/64bit PPC in Intel).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Rauby ::

Dobro me veseli za Snow Leoparda. Komaj čakam da ga sprobam če je vse res kar oni pravijo :D Glede iPhon OS 3 je pač tako, bo treba počakat da ga dev team jailbreaka.

Bor H ::

@matek
"Snow Leopard runs all major OSX apps running in 64-bit." 20. stran
"They use file system compression to save the 6GB from the Leopard install." 24. stran

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()

JurijTurnsek ::

hhaah hrvati bodo dobli jesus phone mi pa ne... kak smo bedni.

upam samo, da dobimo Samsuga I7500 al pa kak drug android telefonček...
http://www.slatnaskejta.com

Matek ::

@matek
"Snow Leopard runs all major OSX apps running in 64-bit." 20. stran
"They use file system compression to save the 6GB from the Leopard install." 24. stran
Ja, za 64-bitne aplikacije sem videl, letelo je na kompresijo. No, to se mi pa zdei precej neumno, diski so tako poceni, da je 6 gigabajtov pljunek v morje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Bor H ::

Ok, nism vedu na kaj si mislu. Glede na to da bojo dal že v macbooke 500gb oz 256SSD mislm da bi lahko teh 6gb prežvel. Upam da se da kompresijo izklopt pa da vidmo kak benchmark.

MitjaP ::

A res noben ne opazil da bodo Mac uporabniki lahko nadgradil OS X za $29. In to na povsem novo verzijo. Kdja je Microsoft ponudil nadgradnjo iz XP na Visto za tak denar?

CCMbrother ::

Do konca leta bo bojda novi Iphone na voljo pri Simobilu. Škoda, da ravno pri tehnično najbolj nezanesljivem operaterju. Verjetno bodo za nedosegljivost in prekinjene klice krivili Iphone ;).

Looooooka ::

simobil in mobitel sta se verjetn odlocila za blackberry...ta telefon pr teh cenah poslovnezi vsaj kupijo.Dvomim, da se bojo isti kupci odlocili za iphone...met velezasluzek sred recesije s prodajo "cool" telefonov otrokom se jim pa verjetn glih ne splaca.Pa bogve kaj spet NE dela na teh telefonih.

Po tujih izdelkih pa na predstavitvah in predavanjih naceloma pljuvajo samo pri applu in linuxu.Aroganca, ki jim definitivno naredi vec skode kot dobrega.Z drugacnim pristopom bi prej pridobil nove uporabnike...ampak to ve ze vsak bebec, ki prodaja sadje na trznici.S pljuvanjem po tujih izdelkih pljuvas po njihovih uporabnikih...pri prodaji ti pol lahko pomaga samo se bog.

l0g1t3ch ::

Ta nadgradnja je ubistvu bolj service pack ne pa nov OS

Matek ::

A res noben ne opazil da bodo Mac uporabniki lahko nadgradil OS X za $29. In to na povsem novo verzijo. Kdja je Microsoft ponudil nadgradnjo iz XP na Visto za tak denar?
Saj sem napisal v novici. Glede na število posodobitev je taka cena tudi bistveno bolj primerna. Pri prehodu z XP-jev na Visto je vendarle bilo v novem OS-u bistveno več featurjev.

Sicer pa so diskusije, v katerih se primerja cene Windowsov in OS X-a precej jalove. Microsoft namreč služi izključno od prodaje softvera, Apple pa je prvenstveno prodajalec hardvera, OS X dela izključno na njihovih sistemih, tako da v bistvu prodajajo OS v škatli samo ljudem, ki so že kupili njihovo mašino in z njo licenco OSa. Prodaja za 30 dolarjev je profitabilna na dolgi rok, ker bo kupec pozitivno presenečen in bo najbrž ostal na Apple osebnih računalnikih.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

axee ::

Lahko je applov-cem, vedo točno na katerih mašinah bo lavfal OSX (odštejemo hackintosh). Bolj spoštujem iziv za MS, da ustvari stabilen sistem za vse neskončne možnosti kombinacij hardwera. To je izziv. OSX laufa na mogoče 10 različnih "recimotemu računalnikih". Dvomim, da se da za PC-je številko sploh definirat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

P4ajo ::

Po tujih izdelkih pa na predstavitvah in predavanjih naceloma pljuvajo samo pri applu in linuxu.Aroganca, ki jim definitivno naredi vec skode kot dobrega.Z drugacnim pristopom bi prej pridobil nove uporabnike...ampak to ve ze vsak bebec, ki prodaja sadje na trznici.S pljuvanjem po tujih izdelkih pljuvas po njihovih uporabnikih...pri prodaji ti pol lahko pomaga samo se bog.


Ja windowsi bl tezko po osalih pluvajo če majo pa drugi tako majhen delež, medtem ko jaz linux z njihovim bogim odstodkom razumem, ker drugače povprečni uporabniki (kot sm naprimer sam) nebi nikoli preizkusili in ostali na linuxu.
Zakaj nebi?
Ker za povprečnega uporabnika, ki vsake tolko kej napiše v wordu in mal pobrska po internetu, neglede na vse windows ni tako grozen in če ti oni samo predstavijo svoje dobre plati si lahko rečes da ti gre zdej čist uredi, če ti pa pokažejo kolko bolše ti lahko gre, potem pa maš nek motiv.

borchi ::

> ampak to ve ze vsak bebec, ki prodaja sadje na trznici.S pljuvanjem po tujih izdelkih pljuvas po njihovih uporabnikih...pri prodaji ti pol lahko pomaga samo se bog

si predstavljaš kako bi šele potem haral apple...
l'jga

MitjaP ::

simobil in mobitel sta se verjetn odlocila za blackberry...ta telefon pr teh cenah poslovnezi vsaj kupijo.Dvomim, da se bojo isti kupci odlocili za iphone...met velezasluzek sred recesije s prodajo "cool" telefonov otrokom se jim pa verjetn glih ne splaca.Pa bogve kaj spet NE dela na teh telefonih.

Po tujih izdelkih pa na predstavitvah in predavanjih naceloma pljuvajo samo pri applu in linuxu.Aroganca, ki jim definitivno naredi vec skode kot dobrega.Z drugacnim pristopom bi prej pridobil nove uporabnike...ampak to ve ze vsak bebec, ki prodaja sadje na trznici.S pljuvanjem po tujih izdelkih pljuvas po njihovih uporabnikih...pri prodaji ti pol lahko pomaga samo se bog.


LOL kako se ti motiš. Pri nas v pisarni gostimo polno teh tvojih "poslovnežev". Pač ljudi, ki so v velikih slovenskih družbah na mestih predsednikov uprav ipd. Noben nima blackberrya, ima pa 60% teh iPhone. Ko sem sam videl, sem se tudi najprej zelo čudil.

MitjaP ::

A res noben ne opazil da bodo Mac uporabniki lahko nadgradil OS X za $29. In to na povsem novo verzijo. Kdja je Microsoft ponudil nadgradnjo iz XP na Visto za tak denar?


Service Packi so zastonj pri Microsoftu.

Rather than delivering new functionality, Snow Leopard will focus on stability and performance improvements.


Tudi pri Applu. Darklord, pa sem mislil, da te je kratko članstvo na www.jabuk.si malo podučilo o teh rečeh :) Če je razlika med L in SL v desetinki verzije, to še ne pomeni, da gre za service pack. To je tako, kot bi jaz rekel, da si šel iz BMW 320 na 320d sam na popatchano verzijo istega avta.

MitjaP ::

kako rad bi jaz videl taksen service pack od ms!
stabilnost, hitrost, pa recimo 64bitni programi
pa da se potem ne zgovarjajo na proizvajalce hw
oziroma, se placal bi za to!

windowsi so že davnaj 64 bitni


Jedro al naslavljanje rama?
Delo z datotečnim sistemom in diski al naslavljanje rama?

borchi ::

> Ampak pljuvanje je bilo že neumno, skor bi si upu stavt da so uzel za primerjavo s safarijem 3.0 firefox, naj vzamejo 3.5, sej safari tut še ni zuni...

kaj pa govoriš... JE zunaj.
l'jga

Matek ::

Tudi pri Applu. Darklord, pa sem mislil, da te je kratko članstvo na www.jabuk.si malo podučilo o teh rečeh :) Če je razlika med L in SL v desetinki verzije, to še ne pomeni, da gre za service pack. To je tako, kot bi jaz rekel, da si šel iz BMW 320 na 320d sam na popatchano verzijo istega avta.
Kljub vsemu pa je cena sorazmerja s količino izboljšav. Kar pozdravljam, ker je veliko bolj pošteno od tiste "over 300 new features" fore pri prehodu s Tigra na Leoparda.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

noraguta ::

kako rad bi jaz videl taksen service pack od ms!
stabilnost, hitrost, pa recimo 64bitni programi
pa da se potem ne zgovarjajo na proizvajalce hw
oziroma, se placal bi za to!

windowsi so že davnaj 64 bitni


Jedro al naslavljanje rama?
Delo z datotečnim sistemom in diski al naslavljanje rama?

celoten stack , adobe se je appla kar malo naveličal čakati zato je trnutno cs4 v 64 bitni različici na voljo le za windoze , SL pa končno pošlihta tisto kar nam jabolko obljublja že nekaj časa.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Bor H ::

@borchi
Ups pa je štirka res pršla dans vn ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()

darkolord ::

Darklord, pa sem mislil, da te je kratko članstvo na www.jabuk.si malo podučilo o teh rečeh :)
Ne vem o čem govoriš, MarkoP...

Kakorkoli obrneš, ta nadgradnja je DALEČ od tega, da bi jo lahko primerjal z nadgradnjo XP -> Vista (to bi blo bolj OS X -> OS XI al Y al karkoli že bo). Po številu in vrsti sprememb je to bolj nekje na ravni recimo service packa za Visto

MitjaP ::

@borchi
Ups pa je štirka res pršla dans vn ja.

Preizkusi jo, ti bo odtrgalo gate. Obljubljajo, da je 7,8x hitrejša od IE8, medtem ko naj bi bil chrome samo 5x.

MitjaP ::

Darklord, pa sem mislil, da te je kratko članstvo na www.jabuk.si malo podučilo o teh rečeh :)
Ne vem o čem govoriš, MarkoP...

Kakorkoli obrneš, ta nadgradnja je DALEČ od tega, da bi jo lahko primerjal z nadgradnjo XP -> Vista (to bi blo bolj OS X -> OS XI al Y al karkoli že bo). Po številu in vrsti sprememb je to bolj nekje na ravni recimo service packa za Visto

Predvidevam, da si tako natančno kot moj nick prebral tudi o novostih SL. To je daleč od servicepacka za visto. Vista popravlja s SP luknje. Pri macu se temu reče security update in sploh ne spreminja verzije. Windows pa dobi višjo verzijo že zato, ker pokrpa luknje in hrošče. LOL, lepa reč :)

CoolBits ::

Razlka med leopardom in snow leopardom bo nekako taka kot med visto in win7... me zanima kolko vam bo MS zaračunal za sedmico :)

trnvpeti ::

ni sanse, da je tolk hitrejsi(sprobal) od ie8
pa ni sanse, da je safari hitrejsi od chrome(tudi sprobal)

verjetno so nasli en tocno dolocen test :)

trnvpeti ::

kdo si upa na obstojeci masini nadgraditi 32bitno visto z 64bitnim win7?

Tr0n ::

Gaming iPhone kaj?

Not interested.

darkolord ::

Predvidevam, da si tako natančno kot moj nick prebral tudi o novostih SL.
Ti si tudi moj nick natančno prebral, ane? O novostih v SL sem pa prej natančno prebral, ja.

Vista popravlja s SP luknje.
Ni res. Dej si preberi spisek, ki sem ga linkal...

LOL.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

me zanima kolko vam bo MS zaračunal za sedmico :)
Nadgradnja, o kateri govori tudi novica, bo pri MS celih 49,99$ za Home Premium varianto.
Upoštevaj pa, da Apple dela OS le za en tip sistemov in gonilnikov, MS pa za nebroj kombinacij.

CoolBits ::

Nadgradnja, o kateri govori tudi novica, bo pri MS celih 49,99$ za Home Premium varianto.
Upoštevaj pa, da Apple dela OS le za en tip sistemov in gonilnikov, MS pa za nebroj kombinacij.

Kaj pa ultimate? OSX namreč prihaja vedno samo v POLNI "ultimate" verziji, nič oskubljeni...

bluefish ::

99,99$

Matek ::

Predvidevam, da si tako natančno kot moj nick prebral tudi o novostih SL. To je daleč od servicepacka za visto. Vista popravlja s SP luknje. Pri macu se temu reče security update in sploh ne spreminja verzije.
No, no, Appleove 10.5.x posodobitve prav tako zgolj popravljajo luknje oz. podobno kot Service Pack tu in tam prinesejo kak nov feature, tako da ni res, da se verzija ne spreminja. Security update je ponavadi namenjen zgolj kakim trenutnim varnostnim težavam, tako kot hotfixi na windowsih, ki pa tudi ne spreminjajo verzije. Sicer pa - jaz sem precej natančno bral o novostih v SL in nisem posebno impresioniran. Precej potreben in najbrž tudi precej obsežem tehnični overhaul, ja. Ampak to, da se sistem popravi do te mere, da začne delovati tako, kot bi moral že v osnovi, ni nekaj, kar bi navdušilo končnega uporabnika.

Razlka med leopardom in snow leopardom bo nekako taka kot med visto in win7... me zanima kolko vam bo MS zaračunal za sedmico
To, da je razlika Leopardom in Snow Leopardom podobna kot tista med Visto in 7 bi bilo sporočiti tudi gospodu Schillerju. Med današnjo prezentacijo je namreč Windows 7 označil za malenkostno predelavo Viste, SL pa za nekaj povsem revolucionarnega.

Kar pa se cene tiče, še enkrat - tovrstni argumenti so precej nesmiselni, ker Apple prodaja hardware in ker njihov OS teče izključno na njihovih osebnih računalnikih. Tako v bistvu prodajajo software ljudem, ki že imajo njihov PC in jim je v interesu, da ga čimdlje obdržijo, saj jim to dolgoročno predstavlja še največji profit, tako da so nizke cene smiselne.

kdo si upa na obstojeci masini nadgraditi 32bitno visto z 64bitnim win7?
Mah, isti ljudje, ki si upajo na obstojeci masini nadgraditi Tiger ali Leopard na Snow Leopard. Imam izkusnje tako z nadgrajevanjem OS X-a kot Windowsov in v obeh primerih je najbolj priporocljiva cista reinstalacija.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

CoolBits ::

No glede na to, da pridobimo popolno 64bit podporo, grand central, openCL, exchange podporo... je 29$ kar dobra cena po mojem :)

noraguta ::

u redu je proti bivšim 120
edin kr ne vem a ati sploh ma opncl drajverje zuni?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Rauby ::

Ja celo spodobna cena iz strani Epla. Me je kar presenetilo :D

Matek ::

No glede na to, da pridobimo popolno 64bit podporo, grand central, openCL, exchange podporo... je 29$ kar dobra cena po mojem :)
Ne pravim, da je cena slaba, pravim le, da ne odraža realne vrednosti. Če bi Apple delal samo OS X in to za vse osebne računalnike, tako kot to počne Microsoft, definitivno ne bi prodajal takšne nadgradnje za 30 dolarjev, ker od tega pač ni dobička.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

axee ::

Lihkar poskusil Safari 4, ma dej no so smešni, 75% novih stvari povzetih iz opere ali chrome-a, samo malo polepašnih. Bljak!

Zheegec ::

kdo si upa na obstojeci masini nadgraditi 32bitno visto z 64bitnim win7?

Narediš fresh install... Enkrat na nekaj let pa že boš nekaj uric žrtvoval za to. Upgrade je sicer v teoriji super, samo ima PC ogromno preveliko število hardware kombinacij, da bi bil procent uspešnih upgradov nekje na ravni OS X. Je definitivno manjši. Zato pa imajo Winsi vgrajen rollback za samo inštalacijo.

Bolj zanimivo je to - ravnokar sem namestil Win7 7100 na ~7 let staro mašino z nekim Sempronom in 512MB RAM. Deluje super! Kako že gre to pri Applu...? Aja, sem pa moral pustiti Windows update, da mi je namestil Realtek gonilnike za zvok, ker jih ni bilo na namestitvenem DVDju... škoda.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

root987 ::

No, sej odkrito povedano ima Apple tudi precej drugačno politiko razvoja - več releasov in bolj pogosto. Če je med Visto in XPji menilo 5 ali 6 let in bodo med Visto in 7 minila tri leta, je Apple v tem času že izdal 5 različic, predvidoma pa bo tudi šesto. Z (dopuščeno) izjemo Snow Leoparda (za katerega Apple že od vsega začetka govori, da NE prinaša nekih novih featurjev za userje ampak je namenjen za pohitritev in zvišanje stabilnosti - dokončen prehod (če bo) na 64-bitno različico za večino userjev pač ni oh in sploh rajcig) pa nobena od teh različic ne more biti ravno označena za Service Pack, hkrati pa tudi ne za "nov OS" kot v primeru Microsofta.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

axee ::

Če je med Visto in XPji menilo 5 ali 6 let in bodo med Visto in 7 minila tri leta, je Apple v tem času že izdal 5 različic, predvidoma pa bo tudi šesto.


To me spominja na moto od BigBang-a: "Vedno nekaj novega!"

=P Pa vsi vemo, kdo bo šel računalnik ke kupit. Ne pravim, da so apple uporabniki bolj tupi, ali da je sam OSX slab, samo bi me bilo sram biti uporabnik appla in poslušat, kako vodilni pluvajo naokoli kot otroci.

Zdej nevem o OSX, ampak kakšne so bile razlike med temi petimi verzijami? Kot XP->Vista ali Vista->7?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

root987 ::

Zakaj? A vas pa ni sram ko Microsoft plača raziskave, ki presenetljivo ugotovijo kak je Vista/7 tako fucking hitra da sta Linux pa OSX kr za v najbližji sekret.

Ne rečem da mi je všeč ali da to podpiram (osebno mi je bilo na začetko še zanimivo in smešno, počasi pa postaja otročje), ampak na konc dneva je to samo posel in se zarad nečesa tega kaj nek executive tam po odru bluzi nihče preveč ne sekira (razen fanboyev, ki imajo to za božjo besedo).
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applove novosti na WWDC: macOS Sierra, iOS 10, watchOS 3

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2911913 (9450) hojnikb
»

Apple pozitivno presenetil borzne analitike (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
15134082 (32013) Bor H
»

Trdoživ iPhone 3GS (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7910995 (9045) Ciklamen
»

WWDC 2009 - Apple Keynote (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17416237 (12130) techfreak :)
»

iPhone - Keep or Sell

Oddelek: Mobilne tehnologije
352995 (1791) andromedar

Več podobnih tem