Forum » Pomoč in nasveti » 4Gb rama na XP SP2
4Gb rama na XP SP2
Tadej444 ::
zanima me ce se da dobit kaksen crack al kaj da bi mi xp-ji sp2 brali celih 4gb in ne samo 3,5gb! za vse nasvete vam bom hvalezen!
Hvala!
Hvala!
- premaknil iz Mali oglasi: jvolk ()
Zheegec ::
Tudi če bi obstajal način, da ti zaznajo 4GB ti 32-bit OS še vedno ne bo znal uporabljati 4GB, tako da to niti nima veze. Daj gor Vista 64-bit, pa ti bo znala uporabljati 4GB.
Čeprav najbrž ne uporabljaš ravno veliko programov, ki sploh znajo delati z več, kot 2GB ram...
Čeprav najbrž ne uporabljaš ravno veliko programov, ki sploh znajo delati z več, kot 2GB ram...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Romčy ::
Poberi si xp4GB (Bill Gates in penzion edition)patch pa bo laufalo na 4 gigabajte
"Software is like sex, it's better when it's free"
ender ::
32bitni XPji in Vista so omejeni na največ toliko RAMa, kot ga vidi BIOS brez vklopa premapiranja (če vklopiš premapiranje, bodo 32-bitni sistemi videli še manj RAMa, če se bodo sploh zagnali; 32bitna Vista naj bi bila celo omejena na 3100MB). PAE od XP SP2 naprej ni več podprt (oz. je vedno vklopljen, vendar ne omogoča dostopa do RAMa nad 4GB mejo - uporablja se samo za NX/XD podporo).
Edini način, da v Windows dostopaš do 4GB in več RAMa je 64-bitna različica - ali XP x64, ali pa Vista x64.
Edini način, da v Windows dostopaš do 4GB in več RAMa je 64-bitna različica - ali XP x64, ali pa Vista x64.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
MrStein ::
... ali pa 2003 x64 ali 2008 x64 ...
Z 32bitnim sistemom se ne splača na trepalnice metat za tistih pol GB RAM-a.
Z 32bitnim sistemom se ne splača na trepalnice metat za tistih pol GB RAM-a.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
zile ::
3.5Gb ti kaže zato , ker imaš 512MB grafično kartico. Vstavi 8MB pa ti bo kazalo 4GB. Dejstvo je, da 32-bitni XPji, lahko naslovijo samo do 4GB address.
ender ::
zile: ne bo kazalo. Naslovnega prostora ne rabi samo grafična kartica, pač pa tudi druge naprave v računalniku, in 3,5GB redko vidiš na 32bitnem sistemu. Meni je na prejšnji matični plošči dovolilo dostop do 3200MB (imel sem grafično kartico z 256MB RAMa), sem pa videl tudi računalnike, kjer je bil pri 256MB grafični kartici dostopnih samo 2,5GB.
There are only two hard things in Computer Science:
dejko07 ::
se opravicujem za offtopic pa bi sam prasu c je mozno uporablat 2x1gb ter 2x512mb rama
in kako dobro se to obnese ce se sploh splaca?
lp
in kako dobro se to obnese ce se sploh splaca?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejko07 ()
Načeloma dela.
Včasih RAM moduli nagajajo, posebej če so od različnih proizvajalcev.
Se splača ? V primerjavi s čim ?
Jaz bi brez razmišljanja vzel 2x2GB. (sem 90%, da je ceneje kot tvoja kombinacija)
Včasih RAM moduli nagajajo, posebej če so od različnih proizvajalcev.
Se splača ? V primerjavi s čim ?
Jaz bi brez razmišljanja vzel 2x2GB. (sem 90%, da je ceneje kot tvoja kombinacija)
Motiti se je človeško.
Aha, torej:
+ plačal boš 10 EUR manj
- dobil boš 1 GB manj
- zasedel boš 2x več slotov
- več možnosti za kompatibilnostne probleme
Ampak če ti je všeč...
+ plačal boš 10 EUR manj
- dobil boš 1 GB manj
- zasedel boš 2x več slotov
- več možnosti za kompatibilnostne probleme
Ampak če ti je všeč...
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20338 (10423) | bobi1992 |
» | ne zazna 3 G ramov ampak 2558 zakaj ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 2994 (2456) | Zheegec |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9027 (7836) | opeter |
» | 4GB RAMa na Win 32bitOddelek: Pomoč in nasveti | 2491 (2371) | ender |
» | 4x1gb ddr2 ali 2(kit)x2gb ddr2 ? (4gb ddr2 rama)Oddelek: Strojna oprema | 2287 (1715) | CheapShit |