Forum » Pomoč in nasveti » RAR Password
RAR Password
pecavar34 ::
Pozdravljeni
Vem da že nekaj tem na ta naslov že obstaja, toda nekatere so že kar stare. Pa me zanima če so sedaj že kaj pogruntali novega.
Namreč težava je v tem da imam na prenosnem disku moje osebne slike, ker pa posojam disk sem jih dal v rar fajl in tudi zakodiral. Sedaj sem pa po dobrem letu dni opzabil geslo, bi bilo pa lepo če bi lahko spet prišel do slik.
Na kratko zanima me s katerim programom bi se dalo nekako ugotoviti password, vem pa da je vse to odvisno od tega kakšen password je. Če je daljši in če ima še številke-znake zraven to traja da se odklene.
Lepo bi prosil za pomoč
Že v naprej se vam zahvaljujem za koristne odgovore in nasvete
Lp
Matjaž
Vem da že nekaj tem na ta naslov že obstaja, toda nekatere so že kar stare. Pa me zanima če so sedaj že kaj pogruntali novega.
Namreč težava je v tem da imam na prenosnem disku moje osebne slike, ker pa posojam disk sem jih dal v rar fajl in tudi zakodiral. Sedaj sem pa po dobrem letu dni opzabil geslo, bi bilo pa lepo če bi lahko spet prišel do slik.
Na kratko zanima me s katerim programom bi se dalo nekako ugotoviti password, vem pa da je vse to odvisno od tega kakšen password je. Če je daljši in če ima še številke-znake zraven to traja da se odklene.
Lepo bi prosil za pomoč
Že v naprej se vam zahvaljujem za koristne odgovore in nasvete
Lp
Matjaž
Asus ROG G751JY
OmegaBlue ::
Možen je samo brute force napad, če se vsaj približno spomniš gesla zelo pomaga. Če je pa geslo daljše od 8 znakov, pozabi da boš dočakal v svoji življenjski dobi ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
pecavar34 ::
Možen je samo brute force napad, če se vsaj približno spomniš gesla zelo pomaga. Če je pa geslo daljše od 8 znakov, pozabi da boš dočakal v svoji življenjski dobi ;)
s kerim prog. pa bi to lahko izvedu?
Asus ROG G751JY
c0dehunter ::
John the Ripper je poznan predvsem pri hekerjih.
Za crackanje RAR passwordov verjetno obstaja kakšen specifičen program, malo pogooglaj.
Sicer pa je tehnika bruteforcanja zelo napredovala, in sicer lahko za crackanje gesel uporabiš tudi GPU(procesor na grafični kartici), ki najde password 10x do 100x hitreje.
Pojdi na www.insidepro.com.
Za crackanje RAR passwordov verjetno obstaja kakšen specifičen program, malo pogooglaj.
Sicer pa je tehnika bruteforcanja zelo napredovala, in sicer lahko za crackanje gesel uporabiš tudi GPU(procesor na grafični kartici), ki najde password 10x do 100x hitreje.
Pojdi na www.insidepro.com.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varna gesla po vladnoOddelek: Programiranje | 7002 (5407) | AndrejO |
» | Rdečelaske izbirajo najbolje, moški so za raznolikost, ženske za dolžino (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 26413 (22213) | MrStein |
» | Hotmail gesla kar po domače rezal na 16 znakov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 19063 (15741) | BaToCarx |
» | windows passwordOddelek: Operacijski sistemi | 2078 (1673) | sverde21 |
» | Win XP Uporabniško geslo - problemOddelek: Operacijski sistemi | 2341 (2082) | jahtba |