» »

[NALOGA][Powershell] pomoč

[NALOGA][Powershell] pomoč

sweritasa ::

živjo, vidm d te kr ubladate zato bom prosu še za eno uslugo-razlago kratkega programčka, po vrstici če se da. hvala že u naprej.

param( [string] $help )

if ( $help -eq "" ) {
$colCDROMs = ( new-object -COM WMPlayer.OCX.7 ).cdromCollection
for ( $i = 0; $i -lt $colCDROMs.count ; $i++ ) { $colCDROMs.Item( $i ).eject( ) }
}
else {

write-host "Eject all CDROMs"
write-host
write-host "Needs Windows Media Player installed"
write-host

}

Še enkrat prosim, če ima kdo minutko časa, da mi napiše razlago tega programa. Posebno me pa zanima zakaj vsebuje funkcija;objekt spremenljivko tipa string in v if zanki pogoj -eq (kaj eq pomeni).

netanyahu ::

PowerShella ne poznam, ampak tale funkcija očitno odpre vse CD enote v računalniku.

Funkcija sprejme parameter help tipa string. eq v pogoju if pomeni testiranje enakosti. Če je string prazen se izvrši prvi blok, v vsakem drugem primeru pa drugi blok, torej izpis pomoči.

V prvem bloku se kreira COM objekt tipa WMPlayer.OCX.7, nato pa pokliče njegova metoda cdromCollection. for zanka se sprehodi čez vse elemente seznama in za vsakega pokliče metodo eject.

Imam še eno vprašanje in upam, da mi bo lahko kdo pomagal.

Če jaz ta program shranim v beležnico s .PS1 končnico in ga vključim z ukazom invoke-expression mi deluje. Vendar to ni moj namen, rad bi ga napisal ročno v konzolo vendar mi ne deluje. Opozori me napako ki se glasi: 'param' is not recognized as a cmdlet, function, operable program, or script file. Kako lahko s pravilno sintakso to napišem tako, da mi bo delovalo.

Že v naprej hvala!

Ful bi prosu za tole k mam jutr seminarsko :). No sej če ne bom pa brez parametrov razložu, sam bi bil zlo vesel če bi mi lohka kdo pomagu. Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 Update OFF!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
92081 (1877) Machete
»

Windows 10 izklop posodobitev

Oddelek: Pomoč in nasveti
82625 (2323) crniangeo
»

Windows 10 z reklamami tudi v Raziskovalcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14340249 (33813) D3m
»

Pretvorba skripte iz Powershell v Bash

Oddelek: Operacijski sistemi
71396 (1202) c3p0
»

problem v C#

Oddelek: Programiranje
211969 (1684) dvojka

Več podobnih tem