Forum » Strojna oprema » Razdelilni kabel za IP TV
Razdelilni kabel za IP TV
pravnik ::
A mogoče kdo ve, a obstaja razdelilec, ki bi omogočil priklop iz modema (T-2) na TV in še npr. na računalnik. Saj se lahko v tem primeru priključi samo na moj router, a ne? Ali moraš imeti še eno kartico (lan)?
mpernat ::
Priporočam ti, da za to uporabiš kabel, ki gre direkt iz t2 modema. Zraven pa še upoštevaj pasovno širino. Verjetno ti obeh tv naekrat ne bo šlo gledat.
Ne rabiš še ene mrežne, pa mislim da moreš na dinamiko nastavit.
Ne rabiš še ene mrežne, pa mislim da moreš na dinamiko nastavit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mpernat ()
ZGI ::
Kolikor sem seznanjen moraš imeti za vsak TV svoj IPbox, če hočeš gledati več TV ob istem času.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Pesimist ::
Jaz mam tak setup. Sicer je SIOL in Prospero modem samo v osnovi bi moglo biti vse isto.
Prospero ma 4 porte katere lahko poljubno nastavlas na Video,Data ali VOIP.
Imel sem pa 2 setupboxa, 1 PC-TV in 1 Internet skonfigurirano. Kar je vsekakor premalo sej se mam 1 Xbox 360 in 1 FON - Wireless ruter.
Pol sem pac en TP link 8 port switch kupo za 15€ pri mimovrste ter ga ftakno v port 4 na prospero modemu. Port 4 pa je nastavlen na Video. Zdaj pa mam oba setupboxa in PC TV vklopleno vse v PORT 4 preko switcha, tak da vse te naprave vbistvo nucajo samo 1 port od modema, prej vse 4.
Lahko bi se en switch kupo pa ga na PORT 3 dal in DATA nastavo pa mel tam vse data povezave pravtako. Samo zaenkrat imam dovol placa.
Ce pa ti samo sprasujes kako povezati na racunalnik. Pa vsekakor rabis dve mrezni karti sej mas v eni internet v drugi TV. Dvomim da se ti bo dalo menjavati kable v eni mrezni nonstop. Pa istocasni priklop obojnega je tudi luxus.
Prospero ma 4 porte katere lahko poljubno nastavlas na Video,Data ali VOIP.
Imel sem pa 2 setupboxa, 1 PC-TV in 1 Internet skonfigurirano. Kar je vsekakor premalo sej se mam 1 Xbox 360 in 1 FON - Wireless ruter.
Pol sem pac en TP link 8 port switch kupo za 15€ pri mimovrste ter ga ftakno v port 4 na prospero modemu. Port 4 pa je nastavlen na Video. Zdaj pa mam oba setupboxa in PC TV vklopleno vse v PORT 4 preko switcha, tak da vse te naprave vbistvo nucajo samo 1 port od modema, prej vse 4.
Lahko bi se en switch kupo pa ga na PORT 3 dal in DATA nastavo pa mel tam vse data povezave pravtako. Samo zaenkrat imam dovol placa.
Ce pa ti samo sprasujes kako povezati na racunalnik. Pa vsekakor rabis dve mrezni karti sej mas v eni internet v drugi TV. Dvomim da se ti bo dalo menjavati kable v eni mrezni nonstop. Pa istocasni priklop obojnega je tudi luxus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14891 (13480) | styled |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8541 (4434) | kihc |
» | TV+InternetOddelek: Pomoč in nasveti | 824 (637) | gogolinho |
» | T-2 težava s povezavamiOddelek: Omrežja in internet | 3713 (3456) | RudeBw |
» | Do kod v hiši optično vlakno?Oddelek: Omrežja in internet | 5552 (5031) | Spc |