» »

Bios se ne odziva

Bios se ne odziva

xy2000 ::

Prosim za pomoč! Resetiral sem BIOS tako, da sem iz matične plošče vzel za eno uro baterijo. Od takrat dalje se mi računalnik oz. BIOS zažene samo do osnovne slike za matično ploščo.
Matična: Lan party UT nf4 sli d
HVALA in LP

lasse007 ::

Poskusi z clear CMOS, pretakneš jumper iz pina 1-2 na pin 2-3, počakaš 5 sekund in daš nazaj na pin 1-2. Pa pred tem odstrani električni kabel iz napajalnika.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

xy2000 ::

Sem sprobal z cmos vendar se vedno ista napaka, če mi ima še kdo kakšen predlog naj ga napiše lp

Izi ::

Če resetiraš BIOS z jumperjem ali pa z baterijo se ves BIOS nastavi na default tovarniške vrednosti.
Večina računalnikov se zažene z temi default vrednostmi, se pa zgodi, še posebno, če uporabljaš kakšne bolj nestandardne komponente, da se z prednastavljenimi vrednostmi ne more zagnati.
Potem greš pač v BIOS in ročno nastaviš pravilne vrednosti.
Najbolje je še nadgraditi BIOS na najnovejšega.

Pri starejših BIOS-ih recimo se računalnik ne zažene če imaš USB tipkovnico ker jo ne najde tam kjer jo išče. Moraš iti v BIOS in nastaviti da namesto standardne tipkovnice uporabljaš USB tipkovnico. To je samo primer. In še cel kup je takih stvari, ki jih je potrebno ročno nastaviti, če uporabljaš novejše komponente na starejši matični plošči.

Treba je tudi izklopiti naprave, ki jih ne uporabljaš, recimo izklopiti je potrebno integrirane komponente, če hočeš, da ti bodo delale kartice.

Če sistema nimaš na prvem disku in prvi particiji, je treba ročno nastaviti, kje naj BIOS sploh išče sistem, drugače ga ne more najti. I.t.d.

Vsekakor boš moral iti v BIOS in pogledati kaj je narobe.
Najprej izklopi prikazovanje tiste slike logotipa proizvajalca plošče ob zagonu, da boš ob sploh lahko videl kaj se ti izpisuje na ekran in kje se vse skupaj ustavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423103 (2365) suhi
»

Utripajoča lučka na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti