Forum » Kaj kupiti » Kaj točno pomeni high-tech?
Kaj točno pomeni high-tech?
SmeskoSnezak ::
Meni je že precej smešno, kr se vsaj mal spoznam na te računalniške zadeve, so i think, da vidim tu gor teme v stilu, kaj naj kdo kupi za 2000€ , kupuje high-tech računalnik, etc. Pol pa bereš podatke kot so 7200rpm disk, NEC dvd-rom in podobne tumarije... človek se res vpraša, a to je high-tech?!? Ne ni!!! Trde diske z 10.000 rpm so že zdavnaj iznašli, imamo že blue-ray enote, ohišja ki so res kvalitetna... Jaz bi vsakemu, ki me vpraša za high-tech kombinacijo, reko naj raje gre k menihom odpotovat, če bi mi začel naštevat takšne klumparije kot sn že zgoraj napisal. Tako da jaz vidim samo dve rešitvi, kar se tiče tukajšnjih debat. Al začne folk, ki svetuje oziroma odgovarja, pametne odgovore dajati ali pa se osebi, ki sprašuje, pove da ne nuca high-tech stvari in se mu napiše obično kišto za okrog 1000€, ki je itak še preveč zanj. Al bote rekli, da naj majo veselje in mislijo, da so kupli high-tech robo?
To je tak kot da bi reko nekdo, rad bi kupo čist nov high-new-tech avto. Ti pa bi mu ponudo Aston Martina ali Ford Mustanga v najnovejši izvedbi ali pa karkoli podobnega in presneto dragega, čeprav dobro veš, da obstajajo električni avti, biohibridi, itd. Mislim, ROFLMAO... :D
To je tak kot da bi reko nekdo, rad bi kupo čist nov high-new-tech avto. Ti pa bi mu ponudo Aston Martina ali Ford Mustanga v najnovejši izvedbi ali pa karkoli podobnega in presneto dragega, čeprav dobro veš, da obstajajo električni avti, biohibridi, itd. Mislim, ROFLMAO... :D
@ Pusti soncu v srce... @
Loki ::
zakaj bi pa kupil hibrida?
folk se pac noce skesirat za 200e draga ohisja, se sploh, ce ne navijajo niti ne rabis, bi pa radi imeli vse ostalo top.
folk se pac noce skesirat za 200e draga ohisja, se sploh, ce ne navijajo niti ne rabis, bi pa radi imeli vse ostalo top.
I left my wallet in El Segundo
nuclear ::
dvomim da je disk z 10k rpm v modi, glede na nizke cene SSD.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
overlord_tm ::
Nevem ... a tako malo čitam ST, ali sem slep da še nisem zasledil da kdo kupuje high-tech računalnik. Ziher se jim pa hudo sliš, če tak napišejo.
Včasih se je temu rekl high-end...
Včasih se je temu rekl high-end...
t3hn0 ::
SmeskoSnezak: se strinjam s tabo. vedno me moti, ko kje gledam podobne teme in folk mece notr pocasne diske ipd.
to ni vec high end! high end more bit zame vse spica. pocasn disk te samo privede do logicno manjsega pretoka podatkov, slabsi dostopni cas..
danes ne vem ce bi "high-end" komp (za mojo predstavo) sestavil ze za 2000e
to ni vec high end! high end more bit zame vse spica. pocasn disk te samo privede do logicno manjsega pretoka podatkov, slabsi dostopni cas..
danes ne vem ce bi "high-end" komp (za mojo predstavo) sestavil ze za 2000e
^.^
tilinho20 ::
Sej vse strinjam s tabo SmeskoSnezak samo forum pa NISI ZADEL. NE MOREŠ delat take teme pod''Kaj kupiti''! Taka tema bi spadala pod ''Ložo''. Tako da predlagam da se tema premakne v Ložo.
Vic, da je ta tema tu za to, ker dosti ljudi prosi za pomoč v tem oddelku ravno. Men se zdi, da bo za to več ogledov te teme prav tukaj, saj bo mogoče si kdo mislo, da je tukaj razloženo not, kaj high-tech oz. high-end komponente trenutno so al pa neke podobnega. So i think. Loža pa je za sprostitev, tam sploh dvomim o nivoju debate.
overlord, ena tema ima v naslovu high-tech v narekovajih, sicer pa jih je kar nekaj ki ima vprasanje o dragih (cena nad tisoc evri) racunalnikih.
t3hno, exactly. Recimo nekateri iščejo comp za audio al pa video obdelavo, folk pa jim svetuje običn 7200rpm disk. Ja, pa halo?!? Disk je trenutno najpočasnejši del periferije in ravno ta del upočasnjuje vse ostalo delo. Al pa se človeku priporoča neko navadno ohišje, če hoče tišino. Kaj noben ne pozna bolših firm, ki so se specializirale na področju tihih ohišij? Pa verjetno je še več podobnih "zgodb" al kak bi temu sploh človek reko. Men se zdi to mal unfair do ljudi, ki bi radi kupli kvaliteto za tisti denar.
Če pa že kdo ponudi malo bolšo izbiro, že vsi skačejo, zakaj pa te to nuca, pa to je ja čudna izbira, itd.Jezesna... človek raje več ne bo pomagal, ker ga drugi "nadirajo".
Btw, v ekonomiji pravijo, da povprašenja ustvarja ponudbo in ne obratno. Torej moraj(m)o mi vedeti, kaj bi radi, le tak bo v to našo malo krasno Slovenijo prišlo več bolše robe za nižje cene. Ne pa da se uporabniki zarad usrane ponudbe obračajo v tujino.
overlord, ena tema ima v naslovu high-tech v narekovajih, sicer pa jih je kar nekaj ki ima vprasanje o dragih (cena nad tisoc evri) racunalnikih.
t3hno, exactly. Recimo nekateri iščejo comp za audio al pa video obdelavo, folk pa jim svetuje običn 7200rpm disk. Ja, pa halo?!? Disk je trenutno najpočasnejši del periferije in ravno ta del upočasnjuje vse ostalo delo. Al pa se človeku priporoča neko navadno ohišje, če hoče tišino. Kaj noben ne pozna bolših firm, ki so se specializirale na področju tihih ohišij? Pa verjetno je še več podobnih "zgodb" al kak bi temu sploh človek reko. Men se zdi to mal unfair do ljudi, ki bi radi kupli kvaliteto za tisti denar.
Če pa že kdo ponudi malo bolšo izbiro, že vsi skačejo, zakaj pa te to nuca, pa to je ja čudna izbira, itd.Jezesna... človek raje več ne bo pomagal, ker ga drugi "nadirajo".
Btw, v ekonomiji pravijo, da povprašenja ustvarja ponudbo in ne obratno. Torej moraj(m)o mi vedeti, kaj bi radi, le tak bo v to našo malo krasno Slovenijo prišlo več bolše robe za nižje cene. Ne pa da se uporabniki zarad usrane ponudbe obračajo v tujino.
domen- ::
Edino kar se meni zdi smesno pri teh high-end konfiguracijah je to da ljudje k nekim GTX280 SLI in extreme procesorjem tlacijo LCD-je s TN paneli in pa slabe napajalnike.
m4d_m4n ::
Men gre na živce to da človek da dva primera in upraša kaj je bolj, dobi pa odgovor da za ta denar dobi nekaj drugega za povrh pa še npr. ipod zravn.
Pol pa še enkat bereš uprašanje če si narobe razumeu in če človek res prosi za finančno svetovanje.
Pol pa še enkat bereš uprašanje če si narobe razumeu in če človek res prosi za finančno svetovanje.
domen- kaj pa je narobe če človek kupuje komp za igre in mu je želja da ima 22'' monitor. Pa sej je TN pr 22'' najbolj za igre...tako da ne vem kaj neki mutiš
Glede napajlnikovpa.. kaj je zate slab napajlnik. Ok tisti napajalniki od LC (40eur) itak ne more poganjat kako hudo mašino (CF,SLI...).
Glede napajlnikovpa.. kaj je zate slab napajlnik. Ok tisti napajalniki od LC (40eur) itak ne more poganjat kako hudo mašino (CF,SLI...).
Pri novejsih S-PVA in IPS panelih odzivnost tud ni ne vem kako slaba + imajo bolse barve, vidni kot, itd. ATM uporabljam NEC 20WGX2 Pro in recimo ni neke opazne razlike v primerjavi z Samsungom 226BW kar se tice input laga ter ghostinga. Vsaj zame ne. Plus NEC ima DALEC bolse barve in vidni kot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: domen- ()
To je res samo če hočeš pa res en ful gamerski je pa še vedno TN boljši. ;)
Ja, za kaksne pro gamerje mogoce ze.
Nč mogoče...Drugače pa itak e se rabi monitor sam za igre pa drugo nič je pa itak brezveze kupit ne vem ker hud monitor (pa če seveda nisi preveč občutljiv na sliko).
charlotte ::
Ja samo danes zaradi množične prodaje/proizvodnje teh TN zaslonov je kvaliteta vprašliva in tako jih sam ne bi uvrstil pod high-tech! Sicer pa si (po mojem mnenju), komponente katere so največkrat prezrte pri t.i. "high-tech" kompih sledijo takole:
disk: Velociraptor
ohišje: Lian Li
napajalnik: Seasonic
pekač: Plextor (predvsem starejši modeli - škoda)
venti, hladilniki: Noctua
matične: ASUS ROG
disk: Velociraptor
ohišje: Lian Li
napajalnik: Seasonic
pekač: Plextor (predvsem starejši modeli - škoda)
venti, hladilniki: Noctua
matične: ASUS ROG
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: charlotte ()
Poleg Seasonica bi lahko omenil se Corsair, glede na to da Seasonic dela napajalnike za Corsair (vsaj vecino), in pa se kopico drugih (Silverstone, PC P&C, Enermax, ...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: domen- ()
t3hn0 ::
Torej bote/mo naredli high-tech(end) lestvico stvari? :)
to bi bilo potrebno redno posodabljat
^.^
bluefish ::
dejstvo je, da večino tovrstnih tem z vprašanjem po high-end računalniku ustvarjajo sinčki, ki se sploh ne zavedajo pomena pojma. Za njih je važna višina cene, ki se ponavadi odraža v območju 1500-2000 € (brez monitorja), in že je računalnik opremeljen s superlativi.
Potem je seveda hecno, ko v konfiguraciji vidiš same zadnje komponente, kraljujejo pa jim en poceni napajalnik, kičasto ohišje, barvno razvrednoten monitor,...
Potem je seveda hecno, ko v konfiguraciji vidiš same zadnje komponente, kraljujejo pa jim en poceni napajalnik, kičasto ohišje, barvno razvrednoten monitor,...
Planetarium ::
dejstvo je, da večino tovrstnih tem z vprašanjem po high-end računalniku ustvarjajo sinčki, ki se sploh ne zavedajo pomena pojma. Za njih je važna višina cene, ki se ponavadi odraža v območju 1500-2000 € (brez monitorja), in že je računalnik opremeljen s superlativi.
+1, podpis!
Pyr0Beast ::
Veselje je take kompe servisirat !
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
bluefish ::
zanimivo, da si to omenil in me spomnil na nekaj uporabnikov tukaj na ST. Kmalu po nakupu t.i. high-end mašin so se pojavile teme v katerih so se novi lastniki razburjali nad sto in eno rečjo.
edit: seveda posledica njihovega neznanja in neučakanosti.
edit: seveda posledica njihovega neznanja in neučakanosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
D3m ::
zanimivo, da si to omenil in me spomnil na nekaj uporabnikov tukaj na ST. Kmalu po nakupu t.i. high-end mašin so se pojavile teme v katerih so se novi lastniki razburjali nad sto in eno rečjo.
LOL so fucking true.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Evo, spet se oglašam tukajle, da malce skup preverimo, kaj novega na high-end-tech področju :)
Kot vidimo so SSD diski dejansko zunaj in bodo počasi postali vedno bolj kupovani, kot kakšne vroče žemljice.
Najnovejši procesorji so seveda i7, čistokrvni štirijedrniki.
Rami so dejansko prešli že na DDR3 in frekvenco 1600MHz.
Odzunaj so tud zdaj vedno bolj poceni blu-ray pekači, splača pa se seveda vedno dokupit zunanji trdi disk. Trenutno price/perfomance je najbolje kupit 1TB, ki jim je cena padla že do 80€.
Kaj je še novega? Recimo mene iz radovednosti zanima najbolša matična plošča, cena seveda nima veze, saj iščemo high-end najnovejše komponente.
Kot vidimo so SSD diski dejansko zunaj in bodo počasi postali vedno bolj kupovani, kot kakšne vroče žemljice.
Najnovejši procesorji so seveda i7, čistokrvni štirijedrniki.
Rami so dejansko prešli že na DDR3 in frekvenco 1600MHz.
Odzunaj so tud zdaj vedno bolj poceni blu-ray pekači, splača pa se seveda vedno dokupit zunanji trdi disk. Trenutno price/perfomance je najbolje kupit 1TB, ki jim je cena padla že do 80€.
Kaj je še novega? Recimo mene iz radovednosti zanima najbolša matična plošča, cena seveda nima veze, saj iščemo high-end najnovejše komponente.
Čist sem pa pozabil na najnovejše grafične iz obeh taborov. Če gre verjeti tej tabeli sta favorita nVidia z GeForce GTX 295 (verjetno dve vkup) in dve ATIjevi HD 4870 X2.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri nakupu računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 7209 (6924) | klinker |
» | Grafični čipi prek 1 GHzOddelek: Novice / Grafične kartice | 3434 (2361) | destroyer2k |
» | igre ki rabijo veliko procesorske moci - igre (z dobro fiziko) za prenosnikOddelek: Igre | 1834 (1316) | Senitel |
» | nov high-end racunalnikOddelek: Kaj kupiti | 2374 (1472) | murmur |
» | Applovi finančni razultati za prvo četrtletjeOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 2607 (2607) | MitjaP |