» »

ugrabljen maček

ugrabljen maček

Infinity ::

Živjo, vem da je to tehnološki forum, a vseeno je tukaj dosti pametnih ljudi in pravnikov ki mi lahko svetujejo. Zadeva pa je taka.

Pri moji punci so imeli 2 mlada mačka stara kake 3 mesece. Njena soseda je sama doma in je priredila zabavo in isto noč je izginil eden od mačkov. Meni se ne zdi naključje, da je maček izginil. Sumim da je nekdo od gostov mačka ali poškodoval ali pa kam odpeljal. Od punce mama je z sosedo govorila in ta ji je povedala da so se gostje res igrali celo noč z mačkom, kasneje pa je izginil. Jaz in punca sva dekletu tudi poslala mail(je ni bilo doma ko sva imela čas), v katerem sva jo prosila naj povpraša goste če vejo kaj več, na katerega pa še vedno ni odgovorila.

zanima pa me kaj naj storimo saj jim (in tudi meni) je maček že zelo prirasel k srcu in ga nebi radi izgubili. Tak sum pa imam, ker so te ljudje taki da ne marajo najbolj živali in so že bili incidenti z mrtvimi hišnimi ljubljenčki, ki pa se žal niso razčistili (oče je bivši policaj).

Hvala za vse odgovore.

LP Infinity

moat ::

Pozdravljen!

Oglašam se zato, ker tudi meni ni všeč, da nekdo grdo ravna z živalmi. Toda, to kar si napisal pač ni dovolj, da bi zoper nekoga vložil ovadbo. Potrebuješ vsaj nek indic, to so neka sum vzbujajoča dejstva, ki bi kazale na neko mučenje, povzročanje trpljenje, ali uničenje oz. poškodovanje.

Zbrati moraš več podatkov od sosede, po možnosti pa od ljudi, ki so bili kritičnega časa pri njej. Če bi z zbranimi obvestili karkoli kazalo na sum storitve kaznivega dejanja, pa ni ovir za vložitev ovadbe zoper neznanega storilca, saj se kaznivo dejanje mučenja živali preganja po uradni dolžnosti (342. čl. KZ RS).

Mučenje živali

342. člen

Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.

Toda, zdaj ne veš in še ne moreš vedeti, da je nekdo muco mučil, saj je možnih več drugih razlag. Med drugim tudi ta, da jo je popadla kakšna žival, kar se pri mladih mucah pogosto dogaja. Poleg tega, za k.d. mučenja živali, ne bi šlo v primeru, če bi nekdo enostavno muco ubil (tu ne gre za elemente mučenja in povzročanje trpljenja živali). So pa podani drugi elementi kaznivega dejanja.

Torej muce, ki so sicer živa bitja, so v kazenskopravni zakonodaji le "stvari". Torej če ti nekdo ubije ljubljenčka gre za uničenje tuje stvari, če jo kdo namerno poškoduje, pa za poškodovanje tuje stvari. Slednje ureja kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari (244. čl. KZ).

Poškodovanje tuje stvari

224. člen

(1) Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi nerabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let.
(2) Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.
(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.

Razlika med 342. čl. in 224. čl. KZ pa je ta, da se kaznivo dejanje po 224. čl. preganja le ne predlog oškodovanca. Razlika met temi kaznivimi dejanji je ta, da pri 342. čl. KZ morajo organi pregona takoj zbirati obvestila, ne glede kdo je podal ovadbo ali kakšna je ta (od upravičenca, anonimne ali psevdonimne osebe); torej policija mora pričeti postopke po uradni dolžnosti.

Po 224. čl. pa lahko ovadbo poda samo lastnik stvari, oz. njen upravičenec s tem, da poda predlog za pregon omenjenega kaznivega dejanja. Policija pred tem ni dolžna po uradni dolžnosti pričeti s postopki za izsleditev storilca tega dejanja. Do podaje ovadbe bi tako bila upravičeno tvoje dekle, ki je bilo lastnik "stvari".

Je pa še en element, ki ga je potrebno omeniti. V naslovu praviš "ugrabljen maček". Kazenska zakonodaja za živali tega pojma ne pozna. Rekli smo že, da so živali stvari in da živali lahko ubiješ, mučiš in poškoduješ. Vse te elemente smo skozi posamezne člene že obdelali. Če pa je bila stvar "ugrabljena", v kazenski zakonodaji to pomeni, da ti je bila odtujena. Se pravi, da je nekdo mucka odtujil, ukradel in bi v tem primeru bilo storjeno kaznivo dejanje tatvine (211. čl. KZ).

Tatvina

211. člen

(1) Kdor vzame komu tujo premično stvar z namenom, da si jo protipravno prilasti, se kaznuje z zaporom do treh let.
(2) Če je vrednost ukradene stvari majhna in je šlo storilcu za to, da si prilasti stvar take vrednosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
(3) Pregon za dejanje iz prejšnjega odstavka se začne na predlog.
(4) Če je storilec vrnil oškodovancu ukradeno stvar, preden je zvedel, da je uveden kazenski postopek, se mu sme kazen odpustiti.

Tudi kaznivo dejanje tatvine je tisto dejanje, za katero je potreben predlog za pregon od lastnika stvari, ali kot pravimo oškodovanca ali od upravičenca. Torej "ugrabitev muce" je kaznivo dejanje tatvine, če oškodovanec ali upravičenec podata predlog za pregon.

Da bi pa lahko podal ovadbo zoper neznanega storilca po katerem koli členu kazenskega zakonika, pa rabiš nekaj več podatkov (indicev, suma, da je bilo kaznivo dejanje tudi storjeno). Sicer, če nekoga po krivem obtožiš (brez kakršnekoli podlage), lahko slednji zoper tebe poda ovadbo (preberi si 288. ter 171. pa tudi 173. čl KZ, čeprav slednji pri tebi ne bi prišel v poštev).

Torej, potrudi se in poskušaj, če bo seveda šlo, zbrati čimveč podatkov in če bodo le-ti kazali na katerokoli kaznivo dejanje, ki sem ti ga naštel, pojdi na policijo in vloži kazensko ovadbo zoper neznanega ali celo znanega storilca.
Ker je pri pri teh kaznivih dejanjih napadena "stvar", je njen lastnik upravičen tudi do povračila nastale škode. Torej lahko istočasno s podajo ovadbe, vložiš tudi premoženjsko pravni zahtevek.
LP, moat

Infinity ::

Hvala za pravni poduk. Par stvari mi je zdej bolj jasno. Zavedal sem se pa že prej tega d z samim sumom ne morem v pravni državi nič dosečti in da rabim dokaze.

še enkrat hvala moat.

če pa ima še kdo kak predlog je pa dobrodošel.

mihec87 ::

Je tukaj možna uporaba obratnega dokaznega gradiva, da morajo oni dokazat da ni blo nič z mačkom?

moat ::

No, mogoče nisem bil čisto jasen.

Torej, "sum" že zadostuje za podajo kazenske ovadbe ali podajo predloga za pregon kaznivega dejanja zoper storilca (znanega/neznanega).

Torej sum je nek skupek indicev, ki kažejo na to, da je bilo neko kaznivo dejanje storjeno (zbrana obvestila, sledovi na kraju - tiste ki jih je pustil storilec ali sledi, ki jih je na kraju pustila žrtev i.p.d.).
V tvojem primeru bi bila ta sum vzbujajoča dejstva, da je bilo kaznivo dejanje storjeno, npr. že izpoved osebe, da je nekaj videla, slišala ipd. in tisto kaže na to, da je bilo storjeno kaznivo dejanje.
Na podlagi suma in utemeljenega suma, ki je pač sum z večjo stopnjo verjetnosti (to je povedano bolj po domače), policisti podajajo ovadbe za storjena kazniva dejanja na pristojna tožilstva. Pred tem pa (le indici, sum) samo zbirajo obvestila. In če imajo po zbranih obvestilih premalo podatkov - dokazov, ki kažejo na utemeljen sum, da je bilo, kljub podani ovadbi s strani domnevnega oškodovanca ali upravičenca, storjeno kaznivo dejanje, na pristojna tožilstva podajajo le poročila o dogodkih (kar pa niso kazniva dejanja).

LP, moat.

Utk ::

Če imaš dosti, da greš na policijo, bi blo to kar vredu. Po moje bi se hitro rešlo, če bi policaji obiskali te sosede in morda še kakega gosta, ki se je igral s to mucko. Po moje se bi kar prestrašli in hitro bi se mucek čudežno pojavil, tudi če ne bi nikdar vedel, kdo ga je vzel. Če ga je res kdo vzel.

Infinity ::

Če bi se mucek vrnil verjetno nebi nadaljevali nobenih postopkov. Mi predlagate da gremo na policijo in prikažemo vse sume in jih utemeljimo. Kakšen pa je postopek za to če smem prašat.

solatko ::

Na policiji pa se ti bodo sladko nasmejal, saj še za pogrešano osebo zahtevajo 24 urno odsotnost, da začnejo kaj iskat (izjema so samo otroci). Mačko ti lahko prežene pes in ne najde več domov, povozi avto, gre z nekom, kateremu je všeč, saj se sploh udomačene mačke zelo lahko odpelje. Daj oglas na radio, v časopis... Če je bilo več gostov in lepa muca, je verjetno šla s kakšnim od njih in jim sedaj doma dela družbo, mačke se pač ne navežejo na gospodarja, tako kot pes.

BlackHole ::

Je tukaj možna uporaba obratnega dokaznega gradiva, da morajo oni dokazat da ni blo nič z mačkom?


To bi bilo pa malo žalostno, če bi se tak šli.
LP Marko

tilinho20 ::

Ja sej ti neki zahtevaš. Tko da moraš ti dokazat ne oni. Kolikor jaz vem...

Roadkill ::

Raje pojdi do sosedov in jim razloži, da imaš plan jit na policijo, da raziščejo zadevo.
V primeru, da imajo prste vmes, se bo maček vrjetno hitro našel.

Drugače pa jaz precej veliko vrjetnost pripisujem temu, da je se je maček po tako burni noči pač izgubil.
Ü

Infinity ::

Hvala vsem za odgovore. O vsem bom še premislil in vam sporočil če bomo kaj dosegli.

Roadkill verjetno bom naredil to kar si ti omenil, in upam da bo obrodilo sadove.

solatko ::

Morda si boš brez veze (če nimajo nič pri tem) ustvaril dobre sosedske odnose. Verjetno, če bi kej vedli, bi ti že sporočil. Da bi men prišel tkole groziz s policijo zaradi ene mačke, bi si že pridobil odlične sosede.

Roadkill ::

Usen boljš, kot da bi te prijavu na policijo in bi ti to prišla povedat policija....

Jaz sem mel že par mačkov in so vsi šli... ampak se mi nismo obremenjevali s policijo, ker smo vedeli, da jih je par pofental sosed ostale pa cesta...
Ü

WarpedGone ::

Maček najde nazaj domov, tudi čez par mesecev, če je le še živ in ima interes pridit nazaj (će mu ni bilo prehodo, ga ima).

To s sosedi lahko čisto elegantno izpelješ. Greš vprašat, če so ga kej vidli in tko tekom pogovora omeniš da sumiš, da ga je nekdo ukradu in da nameravaš na policijo. Ni potrebe da jim direkt groziš. Konec koncu, ni nujno da so karkoli sploh krivi.
Zbogom in hvala za vse ribe

madog ::

Pa hudič sej je sam mačk prid k men ti jih dam pet zastonj sam da grejo.....

mihec87 ::

Blackhole& tilinho20 kolikor vem recimo da mora delodajalec dokazovat da to ni res npr. v primeru spolnega nadlegovanja..

moj_nick ::

A je mučenje živali, če mačku, ki se zunaj prosto giba, navežeš zvonček, ki ga nosi ves čas.
110111001001010001010000

Izi ::

Na policijo zaradi mačka ? Saj niste normalni. Ta svet gre vse hitreje k vragu.
Maček sploh ne more imeti lastnika.
Za psa razumem, pes se lahko naveže na enega človeka, maček nikoli.
Tudi če ga hraniš si ga ne moreš lastiti.
Kar ni tvoje ti nihče ne more ukrasti.

Sta 2 možnosti, ali je maček enostavno odšel v mirnejšo sosesko, ker celonočni žuri in horda pijanih žurerjev, mu verjetno ne prijajo najbolj.
Ali pa ga je kdo na žuru ponesreči pohodil, se nanj usedel ali se celo mrtvo pijan zvrnil nanj in ga zmečkal. V takem primeru se ga pač na hitro zakoplje pod bližnji grm. Nesreče se dogajajo.
Tudi jaz sem že na svojem dvorišču ponesreči povozil sosedovega mačka, ki se je pozimi grel pod avtom. Jasno je, da potem nisem tisto zmečkano truplo iz katerega je na vseh koncih sililo drobovje, odnesel sosedu, da bom potem z njim v slabih odnosih. Daš v vrečko, vržeš v smeti in skušaš pozabiti na grozljiv prizor.

Punci nabavi novega mačka in pozabi na prejšnjega. Mačkov je tako ali tako povsod preveč. Na vsaki kmetiji morajo vsako leto pobiti vsaj 20 mačjih mladičkov, z veseljem ti bodo dali enega če se oglasiš na katerikoli kmetiji.

Ejsi_Disi ::

No, da se takoj pridušam, imamo dve mladi mucki. Okolica Kranja.:D
Rock n' roll ain't noise pollution!

Tear_DR0P ::

Za psa razumem, pes se lahko naveže na enega človeka, maček nikoli.

dokaži - moja mačka pride na žvižg, sede in da tačko na ukaz - da se jo trenirat in da se jo navezat - mačke namreč živijo v skupinah in se navežejo na bitja okrog sebe

kar pa si napisal naprej v postu je pa nekaj s čemer se ne bi hvalil - če sosedu povoziš mačko, mu lahko vsaj poveš, da si jo zbil - ne pa da človek še kak teden razmišlja kje je mačka - nekateri ljudje imajo svoje hišne ljubljenčke radi, drugi so mogoče zanje mnogo plačali in to da hočejo na policijo, ker je nekdo izmaknil njim ljubo stvar ali bitje, je povsem normalno.

res pa je da je potrebno malo pomisliti preden skočiš na policijo in s tem ko vprašaš na forum, vsaj kažeš da si prišravljen pomisliti - za navadnega mačka iz zavetišča ali sosednje kmetije se na žalost ne bo nihče pretegnil, ker jih je preveč na svetu in ker obstajajo razni iziju podobni ljudje na svetu - če pa maš pasemsko mačko za katero si odštel par 100 EUR, pa lahko računaš na več pomoči s strani "modrecev"
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BlackHole ::

Blackhole& tilinho20 kolikor vem recimo da mora delodajalec dokazovat da to ni res npr. v primeru spolnega nadlegovanja..

Ne vem, kaj hočeš povedat. Če ti nekoga nečesa obdolžiš, moraš imet nek dokaz, da je šlo res za to dejanje.
LP Marko

Good Guy ::

ma dej zdej bomo še mačke pa pse tkole iskal..

pomoje nebi porajtu če bi ti frocc manku, ampak da se zarad ene mačke...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

TekO ::

Kje (kraj) pa se je to dogajalo ?

Če je kakšno tako manjše naselje lahko obesiš kakšna obvestila, da se je izgubil.
Ideas are bulletproof.

tilinho20 ::

ma dej zdej bomo še mačke pa pse tkole iskal..

pomoje nebi porajtu če bi ti frocc manku, ampak da se zarad ene mačke...

A lahko malo solidarnosti? Nekateri imajo radi hišne ljubljenčke.
A ni en pregovor: Kdor živali ne mara, tudi ljudi ne mara (al neki tezga)?

zee ::

Pa Bog se usmili, no! Saj je samo macek.

Pojdi vljudno do soseda in ga vljudno pobaraj, ce je macko slucajno videl on ali kdo od gostov. ce je odgovor negativen, potem se malo poglej okrog. Ce tudi to pot nicesar ne najdes, potlej privzemi, da se je macka izgubila (bila povozena/pojedena).

Kaka policija, no!

PS: potem pa poslusamo, kako da se odvetniki menda vozijo z zasebnimi letali na shopping v Milano...I wonder how...NOT!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

@tilinho20: eni imamo radi zivali, ljudi in dobre odnose z njimi pa dosti bolj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Loki ::

-en se je usedel, zvrnil na macko in jo fental
-bila jim je cute, en si jo je zazelel zase in jo nesel dam.

tadrugo se je tudi meni ze zalustalo kdaj, ce sem imel opravka s kaksnim lepim majhnim muckom (brez perverznosti), samo pac nisem.
I left my wallet in El Segundo

PacificBlue ::

Pa hudič sej je sam mačk prid k men ti jih dam pet zastonj sam da grejo.....


Ta zmaga:)

Drugače pa lepa beseda vedno lepo mesto najde. Tudi pri sosedih.
I’m out.
:3

Infinity ::

Sosedom se ni niti grozilo niti nič, oba krat se je le vprašalo če kaj vejo in če lahko povprašajo goste. Zdi se mi pa neumno da komentirate v stilu "saj je samo maček", tudi maček je živo bitje, predvsem mi pa ni jasno to zakaj bi večino teh ljudi ki so to napisali jokali ker bi jim skurilo računalnik ali bi se jim uničilo kakšno drugo njim ljubo stvar... saj je samo stvar? vam to veliko pomeni, tako kot tej družini in tudi meni ta muc, povrh vsega pa je muc še vedno živo bitje v nasprotju z vašimi predragimi rač. komponentami. Policija je bila omenjena samo zato ker obstaja zelo utemeljen sum da je bilo storjeno kaznivo dejanje(neglede na to za kakšno stvar/živo bitje gre) in ostalo je samo pri omembi in predlogih, kajti vem da se bo velika večina tamodrih požvižgalo na to.

PS: Kako bi se vi počutili če bi vam odtujili ali uničili stvar, ki vam zelo veliko pomeni in je za vas nenadomestliva, pa čeprav je njena vrednost v € zelo niska ali skoraj nična. neka stvar/žival je lahko nekemu človeku vredna ves svet hkrati pa je njena vrednost v denarni valuti nična.

PPS: tako kot je že nekdo zgoraj napisal "tisti ki nemara živali, tudi ljudi nima rad." in to drži.

Izi ::

"tisti ki nemara živali, tudi ljudi nima rad." in to drži."

Niti približno. To je samo zlajnana puhljica čudaških ljubiteljev živali.
Drži povsem drug pregovor in sicer:
"Tisti ki ljubi živali, ne mara ljudi"
Dokazano in večkrat videno. Gre pač samo še za eno izmed številnih spolnih deviacij.
Tako kot imamo homoseksualce, pedofile, nekrofile, sadiste, mazohiste, ... imamo jasno tudi zoofile (ljubitelji živali)
Gre za uradno priznano spolno deviacijo. Je pa tako kot večina spolnih deviacij precej bolj razširjena med ženskami kot med moškimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

kriko1 ::

@Izi: kake spolne deviacije?!!! wtf
In ne meči vse po vrsti v isti koš!

Invictus ::

če je bil maček (se pravi moškega spola), se je šel lahko gonit okoli.

Mački so sploh znani po svojih paritvah, gredo daleč, in se tudi na smrt stepejo. Mogoče se je kaj podobnega zgodilo.

Nisi povedal spola in ali je bil kastriran. Če ni bil, je zgornja možnost povsem sprejemljiva. Pri sosedih so imeli velikega mačka, ki pa je včasih zginil za nekaj časa (tudi mesec), nazaj pa je prišel precej pretepen.

Je pa res, da se na takih žurkah zmeraj najde nekaj ljudi, ki jim alkohol vklopi pogum incemter za bizarnost. Zgoraj omenjenemu sosedovemu mačku je nekdo odrezal rep, in je bil potem prav grd, pa še precej bolj napadalen. Sicer pa mislim da bi bil vsak od nas, če bi nam kaj odrezali ...

LP I.

P.S. Mogoče bi se morali tukaj Slo-Techovci spoznati med sabo, ker debate včasih presežejo meje dobrega (in celo slabega) okusa. Predlagam piknik ...

Infinity ::

maček je star 3-4 mesece, če se je šel gonit bom pojedel metlo

Edit:typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infinity ()

jype ::

zee> Pa Bog se usmili, no! Saj je samo macek.

Al pa ciganka.

Infinity> maček je star 3-4 mesece, če se je šel gonit bom pojedel metlo

Če je v bližini prometna cesta, potem je pametno jit tja pogledat. Včasih kdo sicer poišče kontejner, ko povozi mačka, praviloma pa kar ostanejo na cestišču. Žal je tako, da mački praviloma niso najbolj inteligentni, ko gre za prečkanje ceste, zato jih mnogo konča pod kolesi. Če je tudi tvoj, sožalje. Upam, da se vrne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Infinity ::

Ni nobene prometne ceste in prečesali smo celo okolico, a ni ga nikjer, tako da res ostane da je kje v kakem košu ali pa da ga je kdo odpeljal, upam da drugo in da se bo spametoval.

PacificBlue ::

zee> Pa Bog se usmili, no! Saj je samo macek.

Al pa ciganka.


OMG!! Folk ni več normalen. To me je pa šokiralo...
I’m out.
:3

WarpedGone ::

>> OMG!! Folk ni več normalen. To me je pa šokiralo...

Včasih je bilo še slabše.
Empatije še vedno kronično primanjkuje, na srečo pa se iz stoletja v stoletje le ta (sicer zelo počasi, pa vendarle) povečuje.
Zbogom in hvala za vse ribe

neki4 ::

Mogoče ga je nekdo lepo vzel, ker je bil tok fletn. Vsaj tako je pri nas enkrat izginil, pa se mi zdi da ga je nekdo vzel zase. Če bi bil pa odrasel, se pa ponavadi vrne, ko je bolan ali kaj drugega.

Infinity ::

zdele me je klicala punca, da jim je en fant prpelu nazaj mucka in se upravičil ker ga je odpeljal, baje da je mislil da nima doma.

ne mislijo nič storit, saj je važno le to da je spet doma.

Hvala vam vsem ki ste mi predlagali rešitve in mi pomagali.

zee ::

No, to je pa lepo prebrat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

koyotee ::

Ce bi ga res meli tok radi, kot pravis, da ga mate, pol ga nebi spuscal iz hise brez nadzora...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Infinity ::

@koyotee: maček je žival, ki more bit tudi zunaj brez nadzora drugače ni "srečna". In to da ga spuščajo/mo ven "brez nadzora" ni v mojih očeh nič spornega. Či bi imel mačka, ne mislim kakšnega hišnega dolgodlakega, ki je bol fin kot sama angleška kralica, ampak mačka, bi vedel o čem govorim in nebi dajal takih neumesnih izjav.

Brane2 ::

Krokodil ima tudi nekako take preference glede nadzora...
On the journey of life, I chose the psycho path.

zee ::

+1
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

destiny ::

Ce bi ga res meli tok radi, kot pravis, da ga mate, pol ga nebi spuscal iz hise brez nadzora...


A pol si ti ves čas pod nadzorom staršev? Bogi revež ;)

romci ::

A pol si ti ves čas pod nadzorom staršev? Bogi revež ;)


Ko sem bil mali, neumen in blizu ceste - seveda, pač niso hoteli da brezglavo zdivjam čez cesto dokler se nisem naučil pogledat levo in desno in pravilno oceniti razdaljo ter hitrost vozila. Žal se mačke, ki so brez nadzora zunaj, lahko zmotijo samo enkrat...

Edit: typo
-- not all those who wander are lost...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: romci ()

BigWhale ::

"tisti ki nemara živali, tudi ljudi nima rad." in to drži."

Niti približno. To je samo zlajnana puhljica čudaških ljubiteljev živali.
Drži povsem drug pregovor in sicer:
"Tisti ki ljubi živali, ne mara ljudi"
Dokazano in večkrat videno. Gre pač samo še za eno izmed številnih spolnih deviacij.
Tako kot imamo homoseksualce, pedofile, nekrofile, sadiste, mazohiste, ... imamo jasno tudi zoofile (ljubitelji živali)
Gre za uradno priznano spolno deviacijo. Je pa tako kot večina spolnih deviacij precej bolj razširjena med ženskami kot med moškimi.


Ej na cem si ti? Please, do share! K zgleda dobr!

destiny ::

Mačke brezglavo tekajo po cesti tudi v zrelih letih. Sem si lastil kar nekaj "povožencev". Po drugi strani pa imamo pri hiši mačko že v 13. letu starosti. Edina ki se je naučila prečkati cesto (ceste sicer ne pogleda, ji pa prisluhne :D)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Streljanje ptičev

Oddelek: Loža
365055 (2533) borisk
»

Zaseg računalnikov in odškodnina

Oddelek: Loža
469717 (7184) an3333
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14640164 (36856) kuglvinkl
»

Ustreljan mucek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10310595 (8057) enkratzoja

Več podobnih tem