» »

Razširiti wireless

Razširiti wireless

mambli ::

Živjo,
doma imam Linksys z Tomato firmwarom. Vse dela lepo in prav, samo wireless signal bi rad pokril čez celo dvorišče pred hišo.
Dvorišče glede na drugo smer hiše, kjer imam router.

Zanima me, če je možno dodati recimo še en router, ki bi deloval kot Access point, vendar da jih ne bi povezal s kablom. To pomeni, da bi Access point moral sprejemati, ojačati in oddajati wireless signal. Je to varianta ?
Ali je boljša izbira nova močnejša antena, ki bi prebila stene in pokrila še celo dvorišče?

LP

Pimoz ::

rabš wireless repeter...to je lohak tud še en ruter k ga nč ne povežeš s kabli sam nastaviš mu kero omrežje nej kopera pa oddaja naprej...thats all

Veron ::

sprobaval repetitorja in lahko rečem, da je bol boga zadeva (linksys wre54g).

Če že hočeš to, ali nabavi kako ohmi antenco ali pa še en linksys wrt54gl in tomato ter uklopljen WDS

Ted ::

Itak da je najboljše (in najenostavnejše) da za razširitev dodaš še en router. Postaviš ga kot acces point in povežeš v WDS. Jaz imam tako povezano pritličje (Amisov 780wl) in prvo nadstropje (Asus 500g deluxe). Stvar laufa brez problema.
Mah...

mambli ::

Hvala za odgovore.

LP

KTr1sk ::

nekaj me zanima, imam dva routerja z softwarom dd wrt in drugi router deluje kot repetitor
in zadeva deluje če imam roter in router repetitor nastavljen enako geslo (ampak samo z WAP, WAP2 zaščita noče povezat, ampak nima veze)
zanima me v čem je razlika kaj pomeni

repeater bridge, ker imam samo na repeater nastavljeno in pravtako dela, v čem je razlika
hvala
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Un...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

NeMeTko ::

Sicer se na dd-wrt ne spoznam, si pa lahko mislim, da tisti bridging pomeni, da se wireless omrežje 'poveže' tudi z lan porti na routerju, tako da lahko nanje priklapljaš tudi naprave preko UTP. Če pa je samo v 'repeater' načinu in ni 'bridge' pa predvidevam, da so utp Lan priključki 'izolirani' od wireless omrežja.

Seveda se lahko tudi motim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL - bridge

Oddelek: Omrežja in internet
71183 (1006) zk_eu
»

Težave z WIFI - router

Oddelek: Pomoč in nasveti
302627 (2047) Cifix63