» »

Prekinjanje povezave

Prekinjanje povezave

baron21 ::

Imam Volja adsl, začela pa se je pojavljati težava: ko sem na internetu ali pošiljam pošto se povezava prekine točno po 20min. in 00sek. Če imam vklopljeno ponovitev klica se postavi takoj nazaj, sicer deluje normalno. Po formatu in novem nalaganju wind. je enako, tudi z drugim računalnikom je isto. Zamenjal sem tudi modem in še vedno brez uspeha. Na Volji trdijo, da je potreben samo reset, vendar več ne vem koga. Mrežna deluje brez prekinitev.
baron21

KoMar- ::

DSL/kabel ali Dial-up?

baron21 ::

dial - up
baron21

logout ::

20min je default idle timeout za dial-up povezave v windowsih. Za vsak slucaj preveri kljukico pri lastnostih tvoje internetne povezave. Ce imas res adsl, kot si napisal, nima nobenega smisla "šparati impulze".

L.p., Kloko

baron21 ::

Ob postavitvi zveze deluje vse b.p. Če pa pogledam lastnosti povezave, po prekinitvi teče čas v lastnostih mrežne kartice naprej neprekinjeno, čas v lastnostih Volja povezave pa od nove postavitve zveze. Dobil sem drug računalnik, ki sicer dela na t-2 optiki, namestil povezavo z Volja cd in vse je enako. Ko dam kljukico za prekinitev po določenem času neaktivnosti, opozori pred prekinitvijo, v mojem primeru je pa samo prekine. Po ponovni postavitvi deluje takoj, ne potrebuje čas za komunikacijo mrežna - modem ali modem - linija kot v primeru izpada napajanja. V nastavitvah upošteva le čas nastavitve ponovnega klica ali sploh ne kliče če odstraniš kljukico. Modem je Iskra tel, ki ga pač Volja daje ob podpisu pogodbe. Ko sem si sposodil drugega, ki pri kolegu deluje normalno, je zadeva enaka. Paket imam 1024/256.LP
baron21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baron21 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192782 (2439) jerriho
»

Windows 2000 server

Oddelek: Operacijski sistemi
251614 (1213) _Dejan_
»

Računalnik ob zagonu 5 minut zmrzne,a je problem ADSL?

Oddelek: Pomoč in nasveti
241640 (1293) Urajmal
»

RASPPPOE auto reconnect

Oddelek: Omrežja in internet
91470 (1226) Roman
»

VOLJA.NET (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12412247 (8279) swalow

Več podobnih tem