» »

VB6 & DS1820

VB6 & DS1820

DJroky ::

A slučajno kdo ve, kje bi dobil izvorno kodo za vb6 za odčitavanje temperatur iz DS1820 (DS18S20), ki je priklopljen na com port?

Dejte mi pomagat, sem preiskal že pol interneta, pa sem najdu sam kodo za cja, pa kodo za visual basic, vendar mora biti v vezju tudi kšn pic ali mikroprocesor. Jaz mam senzorje priklopljene direkt na com port (no nekaj diod je vmes).

HELP ME!!!
hvala
  • spremenil: DJroky ()

DJroky ::

A res noben ne ve?

cmocko ::

Priznam da ne! :\

Monster ::

veš kok se lot tega problema...

dobi si prirocnik od teg acuda al pa datasheet ne... pol pa si poglej mal MScomm kontrolo pa to in bos verjeten vse rešu...

Jest sem na tk nacin dobu podate ven iz svojega multimetra8prekoCOM porta) na računalnik...

Ponavad ti mora pisat na kk nacin odpres port pol pa kero komado mu moras sendat da ti vrne podatke...
Ka zaboga...

StratOS ::

Odvisno, če treba še kakšne parametre računalnik sendat kontrolerju (merilcu) preko Comm, drugače samo prisluškuješ com portu, podatke zapisuješ nekam, potem jih pa preštudiraš.

Mislim da je vse v binarnem sistemu High Byte in Low byte, malo študiraš in potem boš videl tudi v kakšnem časovnem intervalu senda kontroler podatke, no upam da računalnik ne krmili preko tega kontrolerja recimo kak pretok, ker to je much more complicated ( pošilja namreč v paketu - binaren array) in tudi ti podatke pošiljaš v paketu - kontrolni podatki

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

COM in Visual Basic

Oddelek: Programiranje
222164 (1625) pexo
»

Pedala za narekovanje na COM port

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161818 (1443) vuego
»