» »

Mozzila Firefox problem

Mozzila Firefox problem

jekson ::

Mam 2 problema

1.Sem ravnokar zamenjal IE z mozillo firefox,vendar bi rad totalno izbrisal internet explorer,
ker ga nimam več namena uporabljat.Če mi lahko svetujete kako bi to naredu saj sem skušal ga izbrisat preko add/remove windows components,vendar še vedno ga imam na računalniku

2.Še en problem mam z mozillo firefox, ki mi vsakotolko napiše ko klinknem na nek link, da dokument ne vsebuje podatkov.Stvar je začela z časom postajati dokaj nadležna in nevem sploh zakaj pride do tega,ker ko potem še enkrat kliknem na link se mi stran normalno odpre

Eleven ::

njok ::

Odsvetujem pregloboko brisanje. Odstrani vse bližlnjice in se delaj kot da ga ni. ;)

MRB0rYS ::

Da nebom nove teme odpiral:

- opazil sem da mi tale firefox v nekaterih forumih ali oglasnih deskah, ne prikazuje šumnikov le zakaj, a se kje nastavi to al pa kakšen plugin da bi prikazal. Ker če pogledam z IE-view vidim vredi šumnike.

;((
b0rys

Baja ::

jekson: priporocam ti, da ne odstranis IE-ja, ker nekatere strani so pisane za IE only. ena takih je recimo naravovarstveni atlas slovenije. v vsakem primeru lahko odstranitev IE-ja prinese vec tezav kot prednosti.

tisti error meni javlja edino na SN ko jo imam odprto dalj casa. Zakaj ? Ne vem.

d3n15 ::

mislim da bo bolje da firefoxa nadgradiš saj jest sn to to naredu glede explorerja pa to don't open explorer any more>:D beacuse is one big fuckin assshiting shit>:D >:D


d3n15

Volk| ::

NE briši IE, ker ga boš rabo ko ti firefox ne bo kere strani odprl.
če pa že želiš....dodaj/odstrani komponete programa windows....in odkljukaj tisto kljukico pr IE. toda jaz tega ne bi delal!!
rabo ga boš!

MasterMind ::

Sej ti ga ne zbriše. Joj si paničn! >:D. Greš pol v Start -> Run -> cmd :D
Gentoo, KDE uporabnik.

BBB ::

Tudi meni se dogaja enako, to da dobim popup, kjer piše, da dokument nima podatkov ali connection timed out. To se mi je začelo pojavljati tudi prej na Mozilli. Pred inštalacijo WinXP SP2 tega problema ni bilo (imam angleški WinXP Pro). Tudi takoj za tem ne. Mislim, da ga je prinesel eden od kasnejših patchov. Verjetno je eden od naslednjih:
Microsoft GDI+ Detection Tool (KB873374)
Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1
Cumulative Security Update for Internet Explorer for Windows XP Service Pack 2 (KB834707)

Imam v spominu, da je bil enkrat celo nek patch, ki je omenjal, da odpravlja težavo s "connection timed out", vendar ga takrat nisem inštaliral. Ko sem ga čez nekaj dni želel dati gor, ga na windows updejtu ni bilo več. Iskal sem in iskal odgovor na ta problem, a nisem ga še našel. Sem upal, da s prehodom na Firefox problema ne bo več, a je ostal. Na vsake toliko časa vrže omenjeno sporočilo, ko želim naložiti kakšno stran. Tudi slik včasih ne naloži do konca ali pa jih sploh ne (tam kjer jih je prej vedno). Se tudi zgodi, da včasih ne naloži stilov (CSS), kot je primer na Slotechovi strani, saj dobim nikakav format izpisa, vse na beli podlagi. Sem opazil tudi, da se pri pinganju včasih kakšen paketek izgubi (ping prvega routerja na povezavi v internet, kjer so pingi do 30 ms), kar se prej ni nikoli dogajalo. Dostopam preko Siola (ADSL). Imam switch in ne uporabljam firewalla. Preko kolegovega računalnika, ki je priključen preko istega modema, se mu ti problemi ne pojavljajo. Nima nainštaliranega SP2 in uporablja Firefox.

Btw,. po inštalaciji SP2 in novih patchov sem opazil, da sta mi nehala delovati Adobejev Illustrator in Battlefiald 1942. Oboje sem moral ponovno inštalirati.

Ker že ravno omenjam SP2, v njem niso več podprti čitalniki kartic Smartcard priklopljeni na COM port (uporablja se za identifikacijo pri internetnem poslovanju).

BBB ::

IE se da popolnoma odstraniti, vendar ne po klasičnem postopku. Rabiš ali poseben programčič ali pa moraš tudi nekaj šariti po registru. Sem bral nekaj o tem. Vendar ti ne priporočam, da ga odstraniš. Problem je v tem, da je IE precej integriran v drobovje sistema in lahko kakšen od programov kliče funkcijo, ki jo IE podpira - program zato žal ne bo mogel delovati pravilno. Ne vem, ali je windows update odvisen od IE. Torej, pusti ga, kjer je.

MRB0rYS,
prikazovanje šumnikov je določeno z ustrezno kodno tabelo (character set - nabor znakov). Vsak znak ima neko kodo, vendar je pomembno vedeti tudi, v kateri kodni tabeli je bil zapisan. Pri nas je bila v času Windows 3.1 poleg nekih DOSovih YU tabel uporabljana tabela Windows 1250 (mnogi jo žal pri web straneh uporabljajo še danes). Nato se je zadeva malo skomplicirala. Z razširitvijo interneta je prišlo mnogo novih kodnih tabel (za vse žive jezike), recimo za naše področje Latin1, Latin 2 (Central European ISO 8859-2). Ker je kodnih tabel ogromno, so se bistre glave spomnile narediti kodno tabelo, ki lahko združi vse znake vseh svetovnih pisav (za Japonske, Korejske in Kitajske o celovitosti nabora nisem povsem prepričan). Tako je nastala kodna tabela Unicode. Žal pa vidim, da so tudi tu nastale neke podvariante.
Nekatere HTML strani imajo zapisano kodno tabelo znakov v glavi. To omogoča brskalniku, da uporabi enako kodno tabelo za prikaz znakov. Če v glavi tega podatka ni, se lahko zgodi, da ti brskalnik uporabi kodno tabelo za zahodne pisave. Za kodo, ki določa znak "š" potem vrne nek drug znak, ki se nahaja v kodni tabeli na istem mestu (nek znak tuje abecede).
Probaj za začetek na View/Character Encoding/Auto-Detect izbrati Universal. nato pri View/Character Encoding/More Encodings/Eastrn European izberi Central European (ISO 8859-2). Slednje si nastavi tudi v Tools/Options/General/Languages in dodaj slovenski jezik. Meni to deluje skoraj vedno - zelo redko se mi zgodi, da naletim na slovensko stran, kjer mi z razpoložljivimi kodnimi tabelami ne uspe pravilno prikazati šumnikov.

Ker sem že ravno toliko povedal o šumnikoh, še to. Za datoteke se izogibajte poimenovanju s šumniki. Nekateri programi v Windowsih (predvsem sistemski) jih ne prebavljajo. Že pred časom sem od uporabnikov Linuxa slišal bentenje (jebanje vseh po spisku, AIDS ni ovira) nad šumniki v imenih fajlov (ne vem, ali je na Linuxu to še vedno problem).

Zlate ::

Kolk komplicirate, pa tko je preprosto odstrant IE. Zloudi si WinPE, boot-aj z WinPE CD-ja, pa ko si noter lepo v Commanderju odpreš C disk, pa v Program Files lepo odstraniš vso MS nesnago>:D . Pol pa lepo restartaš, greš normalno v Winse, pa IE-ja ter ostalega sh*ta več ni sploh.
And you live happily ever after:D
Pa by the way - vse dela čist OK, če pa je kakšna usr*na stran narejena samo za IE, pa tako ali tako ni vredna ogleda... No verjetno bi kakšen zagretež našel tudi kakšen XY program, ki zaradi manjka IE-ja ne dela, vendar... Jaz problemov nimam z nobenim programom in zato adijo IE:P ...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Highlag ::

Če odstraniš IE odpade tudi kakšno posodabljanje sistema preko Windows-update. Samo v vednost.
Never trust a computer you can't throw out a window

MRB0rYS ::

BBB najlepša hvala za odgovor, točno to je blo: "View/Character Encoding/Auto-Detect" sem nastavil in voila prikazalo tajo kot je treba. Onega drugega nisem probaval, samo če bom rabil kje drugje.
Firefox mi je res čedalje bolj priljubljen, verjetno ne grem več dol.

lp
b0rys

Tear_DR0P ::

Ker že ravno omenjam SP2, v njem niso več podprti čitalniki kartic Smartcard priklopljeni na COM port (uporablja se za identifikacijo pri internetnem poslovanju).


Sej že mal težim s tem, vendar Activ Card dela. Rabiš samo gonilnik za Activ Card reader priključen na COM port in pa morda še tale popravek. Js sm namestil oboje, vendar sem pozabil preizkusiti tudi če dela brez popravka.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BBB ::

Tear_DROP, hvala za informacijo. Žal takrat, ko sem to rabil, očitno popravka še ni bilo na razpolago (dva meseca nazaj).

Likeb ::

No, jaz bi se vrnil na temo Firefoxa.
Se ga da nastaviti, da bi deloval kot IE ?
S tem mislim, da ko ga zeženeš, sam vzpostavi povezavo z modemom in jo po zaprtju zadnjega okna tudi prekine.
Jaz teh opcij v nastavitvah ne najdem, tudi pri Operi mislim da jih ni :\

Lp vsem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jasper subreport

Oddelek: Programiranje
131519 (1268) nightrage
»

Thunderbird in podpis

Oddelek: Omrežja in internet
62217 (2149) Bakunin
»

Gmail vprašaj

Oddelek: Programska oprema
221565 (888) prom0
»

šumniki se ne prikazujejo.

Oddelek: Omrežja in internet
63208 (3110) schwarzvald
»

Pomoč in predlogi pri prevodu Firefox 5 Minute Challenge

Oddelek: Izdelava spletišč
71874 (1769) M.B.

Več podobnih tem